Hvorfor skal jeg have en digital postkasse?

Pr. 1. november 2013 skal alle virksomheder og foreninger med et cvr-nummer have en digital postkasse, der kan modtage sikker post fra det offentlige.

Kravet om en digital postkasse er en del af den offentlige digitaliseringsstrategi, der også indebærer, at alle borgere skal have en digital postkasse.

I den digitale postkasse modtages fremadrettet meddelelser om f.eks. sygedagpenge, rykkere for årsregnskaber, og andre meddelelser fra det offentlige. Den digitale post skal oprettes på http://www.virk.dk/sites/digitalpost/forside.html. Der skal bruges en NemID medarbejdersignatur ved oprettelse af postkassen. Hvis I ikke allerede har NemID medarbejdersignatur, kan det bestilles via nets-danid.dk.

Virksomheden bestemmer selv, hvordan posten skal håndteres, og hvilken medarbejder/hvilke medarbejdere der skal have adgang til posten.

Har virksomheden ikke oprettet en digital postkassen inden den 1. november 2013, opretter det offentlige en postkasse for virksomheden, og der sendes pr. 1. november 2013 post til denne postkasse. Første gang virksomheden får digital post, sendes der et brev med almindelig post med meddelelse om, at der er modtaget post i den digitale postkasse. Det er herefter virksomhedens ansvar at sørge for at læse posten i den digitale postkasse.
Tilmeld dig Sagførernes nyhedsbrev her
Del denne historie