Har du styr på den nye e-handelsregler? Skal dine salgs- og leveringsbetingelser have et tjek?

Har forbrugeren eller den erhvervsdrivende ansvaret for en vares beskadigelse i forbindelse med tilbageleveringen af varen til den erhvervsdrivende?

Tidligere var det sådan, at det var den erhvervsdrivende, der havde ansvaret for varen under forsendelsen, hvis forbrugeren tilbageleverede varen til den erhvervsdrivende.

De nye e-handelsregler ændrer ved dette. Nu er det forbrugeren, der har ansvaret for varen fra det tidspunkt varen leveres til forbrugeren. Fortryder forbrugeren således købet og ønsker at returnere varen til den erhvervsdrivende, er det forbrugerens risiko, at varen når frem til den erhvervsdrivende i samme stand som på leveringstidspunktet. Bliver varen beskadiget i forbindelse med dens returnering til den erhvervsdrivende, kan forbrugeren ikke kræve sit tab dækket hos den erhvervsdrivende.

Hvornår har forbrugeren gjort brug af sin fortrydelsesret?

De nye e-handelsregler skærper også kravene til brug af fortrydelsesretten. Tidligere var det tilstrækkeligt til at gøre brug af fortrydelsesretten, at forbrugeren returnerede varen til den erhvervsdrivende. Nu kræves der en utvetydig meddelelse til den erhvervsdrivende, således at der ikke er tvivl om, at forbrugeren ønsker at gøre brug af sin fortrydelsesret.

Som følge af de nye e-handelsregler har mange e-butikker behov for en revidering af deres salgs- og leveringsbetingelser. Kontakt Sagførerne på 8622 5500 for at høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at håndtere de nye regler.
Tilmeld dig Sagførernes nyhedsbrev her
Del denne historie