Ægtepagter

Skal I giftes? Eller er I gift, men uden at oprette en ægtepagt? Så har du og din ægtefælle fælleseje. Det betyder, at både du og din ægtefælle skal aflevere halvdelen af jeres formue (når gælden er trukket fra) til hinanden i tilfælde af separation/skilsmisse eller død. Men det er ikke nødvendigvis det, du og din ægtefælle synes er mest retfærdigt. Løsningen er, at oprette en ægtepagt. Der er mulighed for at aftale mange kombinationer af fælleseje og særeje, f.eks. at I har særeje hvis ægteskabet ophører pga. separation/skilsmisse men fælleseje, hvis det ophører pga. dødsfald. Det kan også aftales at bestemte aktiver er særeje (eller skilsmissesæreje) og resten er fælleseje. Det lyder måske enkelt, men det kan være svært at tale om økonomi og deling ved separation/skilsmisse. Det er en god idé at vende mulighederne med din Sagfører. Der er meget, I kan tage stilling til i tide, og dermed gøre livet lettere for jer selv.

Pensioner

I Danmark forventes man selv at kunne spare op til sin egen alderdom. Derfor deles pensionerne som udgangspunkt ikke længere. Hvis det i jeres situation er mest rimeligt, at de deles, da skal I oprette en ægtepagt om pensionsdeling.

Gaveægtepagter

Hvis du vil give din ægtefælle en gave, som er mere værdifuld end en almindelig jule- eller fødselsdagsgave, skal du oprette en gaveægtepagt. Det kan din sagfører også hjælpe dig med.

Hvad koster det at få oprettet en ægtepagt?


Send os en mail på ell@sagfoererne.com eller ring på 8643 5513 og fortæl om jers situation og hvad I gerne vil have, jeres ægtepagt skal tage højde for.

Ud fra jeres ønsker laver vi et udkast til ægtepagten, som vi sammen gennemgår til et møde her hos os (eller pr. telefon, hvis du foretrækker dette). Vi retter dernæst ægtepagten til og sender den endelige ægtepagt til dig, Alt dette koster 4.000 kr. inkl. moms. I enkelte tilfælde, hvor der er behov for flere møder eller lange telefonsamtaler, vil sagen kommer til at koste mere.

En ægtepagt er først gyldig når den er tinglyst. Det er altså ikke nok, at I har skrevet under. Det koster 1.600 kr. i tinglysningsafgift til staten at få sin ægtepagt tinglyst (og hvis du forærer din ægtefælle en fast ejendom, skal du både betale tinglysningsafgift af overdragelsen af ejendommen og af ægtepagten). Tinglysningsafgifter er til staten og kommer derfor ud over vores salær. Vi hjælper jer med at sende ægtepagten til tinglysning. I skal dernæst selv underskrive tinglysningen digitalt med NemID.
Tilmeld dig Sagførernes nyhedsbrev her