Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Overdragelse af aktiviteter

Er du i tvivl om, hvordan man overdrager aktiviteter? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring overdragelse af aktiviteter, gennemgået, herunder blandt andet, hvad overdragelse af aktiver egentlig er, samt hvilken lovgivning, der er relevant. 

Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

   • Hvad er overdragelse af aktiviteter?
   • Hvordan overdrages aktiviteter?
   • Hvordan er lønmodtagers rettigheder ved overdragelse af aktiviteter?

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Overdragelse af aktiviteter


Hvad er overdragelse af aktiviteter?

Overdragelse af aktiviteter er en metode til at gennemføre en virksomhedsoverdragelse. Overdragelse af aktiviteter indebærer, som navnet antyder, køb eller salg af virksomhedens aktiviteter.

Overdragelse af en virksomheds aktiviteter kan eksempelvis være:

  • Produktionsfaciliteter
  • Maskiner
  • Varelagre
  • Varemærker

  Ved denne type overdragelse overtager køberen ikke selve selskabet, der driver virksomheden, men derimod de specifikke aktiviteter, der ligger i selskabet. Dette indebærer, at køberen som udgangspunkt ikke påtager sig eventuelle gældsforpligtelser og andre passiver.

  En udfordring ved denne form for virksomhedsoverdragelse er at fastsætte den nøjagtige værdi af de aktiver, der indgår i overdragelsen. For at sikre en smidig og succesfuld overdragelse er det derfor en god ide at søge juridisk bistand. Hos Sagførerne står vi klar til at hjælpe.

Hvordan overdrages aktiviteter?

Overdragelse af aktiver sker typisk ved forhandling. Forhandlingerne ved en sådan form for virksomhedsoverdragelse varierer fra virksomhed til virksomhed. Ved mindre virksomhedsoverdragelser, hvor parterne stort set er enige om pris og overdragelsestidspunkt, kan forhandlingerne ofte afsluttes hurtigt.

Ved større overdragelser, der kræver omfattende dokumentation og måske tilladelser fra forskellige myndigheder, som er afgørende for købers interesse i erhvervelsen, vil forhandlingerne tage længere tid.

Ved overdragelse af aktiviteter skal der desuden udfærdiges en kontrakt. Kontrakten afhænger ligeledes af virksomhedens type og størrelse. En overdragelse med få aktiver eller lave værdier kræver ikke nødvendigvis en stor og kostbar aftale. Dog vil det altid være i parternes interesse at udarbejde et klart aftalegrundlag for at undgå fremtidige uklarheder.

Er du køber bemærkes det, at du skal sikre dig, at de erhvervede aktiviteter passer inden for selskabs formål. Såfremt dette ikke er tilfældet, skal formålsbestemmelsen ændres, således aktiviteterne kan rummes inden for dette.

Overdragelse af aktiviteter - Lovgivning

Såfremt en virksomhed eller dele af dens aktiviteter overdrages til en anden virksomhed, kan der være tale om en virksomhedsoverdragelse i henhold til virksomhedsoverdragelsesloven. Loven gælder dog ikke, hvis ejerskiftet sker gennem overtagelse af aktier eller anparter.

Det bemærkes, at reglerne i virksomhedsoverdragelsesloven omfatter både den virksomhed, der overfører aktiviteterne (overdrageren), og den virksomhed, der overtager aktiviteterne (erhververen).

Både overdrageren og erhververen skal desuden overholde samarbejdsaftalen eller lov om information og høring af lønmodtagere. Disse regler gælder også, selvom overdragelsen juridisk set ikke falder ind under virksomhedsoverdragelsesloven.

Vi har den nødvendige ekspertise til at håndtere alle juridiske og økonomiske detaljer i forbindelse med overdragelse af aktiviteter. Med vores hjælp kan du være sikker på, at aktiverne vurderes korrekt, og at du undgår potentielle faldgruber. Lad Sagførerne sikre, at din virksomhedsoverdragelse sker nemt og effektivt.

Lønmodtagers rettigheder ved overdragelse af aktiviteter

Vælger din virksomhed at overdrage aktiviteter, er det vigtigt at være opmærksom på lønmodtagernes rettigheder. Det forholder sig nemlig således, at virksomhedsoverdragelsesloven beskytter medarbejdernes rettigheder ved overdragelser, der falder inden for lovens anvendelsesområde.

I henhold til virksomhedsoverdragelsesloven hæfter den nye ejer for alle forpligtelser over for ansatte, som består på tidspunktet for overdragelsen. Dette gælder også for krav og forpligtelser, der stammer fra perioden før overdragelsen. En virksomhed kan derfor ikke sælges til en ny ejer uden, at medarbejdernes rettigheder, såsom feriepenge, opsigelsesvarsler og eventuel godtgørelse, bevares.

Såfremt en virksomhed har mange medarbejdere med lang ansættelsestid, vil den nye ejer overtage betydelige økonomiske forpligtelser, især i forhold til opsigelsesvarsler.

Hos Sagførerne er vi specialiseret i at rådgive små og mellemstore, ejerledede virksomheder om alle de spørgsmål, der opstår ved drift af denne type virksomhed. Vi tilbyder en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret.

Kontakt en erhvervsadvokat

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med overdragelse af aktiviteter. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon