Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Hvad er hegnsynet?

I hver kommune i Danmark, er der et hegnsyn. Hegnsynet er et tvistnævn, som træder ind, når naboer ikke kan blive enige.

Hegnsynet kan behandle tvister om:

    • Fælleshegn (hegn i skellet mellem naboer)
    • Egne hegn (hegn på egen grund langs skellet til nabogrunden)
    • Grene der er til gene for færdsel på naboejendommen
    • Grene der beskadiger egne hegn eller fælleshegn
    • Grene der er til fare for sikkerheden på naboejendommen
    • Grene fra skove der er til gene for naboejendommen 

Hegnsynet kan til gengæld ikke behandle tvister om forhold som ikke har med hegn at gøre, eller som på anden vis ligger uden for hegnsynets kompetence. Det kan eksempelvis være spørgsmål om placering af skel, støj fra naboen eller byggesager.

Hvis du har en tvist med din nabo inden for hegnsynets område, skal du henvende dig til din advokat eller til din kommune, så der kan blive indkaldt til en hegnsynsforretning.

Hegnsynet er et forhandlings/besigtigelsesmøde, hvor du typisk vil være repræsenteret af din advokat. Omkostninger vil som udgangspunkt være dækket af din retshjælpsforsikring.

Mødet ledes af formanden for hegnsynet. Formålet med hegnsynet er, at naboerne indgår et forlig som begge parter bliver tilfredse med. Derfor er det også formandens opgave at vejlede parterne og søge at opnå et forlig.

Hvis der ikke kan opnås et forlig, træffer hegnsynet en beslutning i form af en kendelse, som er bindende for parterne.

Hvis parterne ikke er tilfredse med denne kendelse, kan den alene påklages til domstolene og får herefter karakter af en retssag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør jeg, hvis skellet er placeret forkert?

Hvis du mener, at skellet ved din ejendom er placeret forkert, eller du har vundet hævd på et område af naboens grund, kan det blive nødvendigt at afholde en skelforretning. Skelforretninger afholdes af en autoriseret landinspektør på den fysiske adresse, hvor skellet er. Som en del af skelforretningen kan landinspektøren så fastsætte et nyt skel, hvis der er grundlag for det.

Læs mere

Kan jeg få opsat et hegn i skellet?

Når to ejendomme grænser op til hinanden, er det naturligt at adskille ejendommene med en form for hegn i skellet. Det kan eksempelvis være i form af en hæk, en mur eller et stakit. I de fleste tilfælde vil du som grundejer kunne kræve, at der opsættes en form for hegn i skellet til naboens ejendom. De udgifter og det arbejde der er forbundet med etableringen, vil du og din nabo som udgangspunkt skulle dele ligeligt.

Læs mere

Hvad er hegnsynet?

Hver kommune i Danmark har et hegnsyn, der kan træde ind, hvis naboer ikke kan blive enige om forhold omkring hegn. Det kan eksempelvis være ved uenigheder om etablering af nye hegn i naboskel eller ved uenigheder om vedligehold af fælleshegn. Hegnsynet træder kun ind, hvis en af parterne anmoder om det. Hvis du ønsker at hegnsynet afgør sagen, skal du henvende dig til din advokat eller til din kommune, så der kan blive indkaldt til en hegnsynsforretning.

Læs mere

Hvad koster et hegnsyn?

Hvis du ønsker at få hegnsynet til at afgøre uenighederne i din sag, skal der betales et vist beløb for hegnsynets ydelse. Et hegnsyn koster i 2021 1.897 kr. Hegnssynet bestemmer, hvem der skal betale. Typisk vil det blive pålagt den part, som ikke får medhold i sine synspunkter, og hvis der indgås forlig, vil parterne dele regningen. Dine omkostninger ved hegnsynet vil dog ofte være omfattet af din retshjælpsforsikring.

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg er uenig i hegnsynets kendelse?

Hvis du er uenig i en kendelse fra hegnsynet, er din bedste mulighed at få sagen prøvet ved domstolene. Det kan komme til at koste dig ekstra, hvis du blot undlader at efterleve afgørelsen. Hvis du ønsker den prøvet ved domstolene, skal sagen indbringes for retten senest 4 uger efter afgørelsen.

Læs mere

Min nabo efterlever ikke hegnsynets afgørelse

Selvom der er indgået forlig eller hegnsynet har afsagt en kendelse, kan det ske, at din nabo ikke efterlever sine forpligtelser. I så fald har du gode muligheder for at få afgørelsen tvangsfuldbyrdet. Efter anmodning kan hegnsynet nemlig træde ind og få udført arbejdet for din nabos regning. På den måde sikres det, at afgørelserne fra hegnsynet efterleves.

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon