Skal pensioner deles ved skilsmisse?

Når du og din ægtefælle skal skilles, er udgangspunktet, at I hver især udtager egne pensionsrettigheder. Det betyder, at pensionsrettighederne ikke skal deles på skiftet. Denne regel gælder både for rate-, kapital- og livrentepension.

Der er dog følgende undtagelser:


Undtagelse 1:


Ikke- rimelige pensioner deles. Hvis du eksempelvis har en privat pension, f.eks. gennem dit arbejde, ved siden af din almindelige pension, skal denne pension som udgangspunkt deles på skiftet med din ægtefælle.

Undtagelse 2:


Kompensation til ægtefælle. Hvis du alene har en rimelige pensionsordning, og din ægtefælle har ingen eller kun en lille pensionsopsparing, kan det medføre, at du skal dele din pension med din ægtefælle. Situationen ses især, hvor den ene ægtefælle har været hjemmegående, på barsel eller har arbejdet på nedsat tid.

Deling af pensioner beror altid på en konkret vurdering, og derfor anbefales det, at du retter henvendelse til en advokat. Har du brug for hjælp til at vurdere, om dine pensionsopsparinger skal deles, kan du kontakte Kirsten Therkelsen på 8743 5519.
Tilmeld dig Sagførernes nyhedsbrev her
Del denne historie