Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Regnskab i grundejerforeningen

Grundejerforeningens regnskab er betydningsfuldt, idet det er regnskabet der giver et overblik over grundejerforeningens økonomiske forhold. 

På denne side kan du blive klogere på hvilke poster der indgår i et regnskab, hvor ofte regnskab som regel udarbejdes samt hvad et kontingentet dækker over.

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i foreningsret

Regnskab


Grundejerforening lovgivning

Grundejerforeninger er underlagt almindelig foreningsret. Den lovgivning der gælder for foreninger er således også gældende for grundejerforeninger. I praksis er det dog i vidt omfang op til grundejerforeningen selv at fastlægge rammerne for driften. Dette sker på generalforsamlingerne. Hvilket regelsæt grundejerforeningen skal rette sig efter, er således fastsat af grundejerforeningens medlemmer.

Grundejerforening regler

Det er på generalforsamlinger, at en grundejerforening træffer beslutninger og udarbejder vedtægter. Vedtægterne er de regler som grundejerforeningen skal efterleve. Du kan læse mere om vedtægter her.

Vedtægterne vil ofte indeholde regler om hvornår der skal udarbejdes regnskab og hvad regnskabet skal indeholde.

Grundejerforening kontingent

Hvis man er medlem af en grundejerforening, vil man være forpligtet til at betale kontingent. Kontingentets størrelse fastsættes på generalforsamlingen, og kontingentet benyttes til at drive grundejerforeningen. Rent praktisk vil det være således, at det er bestyrelsen der administrerer det beløb, som grundejerforeningen har til rådighed.

Kontingentet vil med al sandsynlighed blive hævet år for år, eller i forbindelse med forestående projekter i grundejerforeningen. Det kan for eksempel være, at der opkræves et større kontingent i et bestemt år, fordi der skal opføres en legeplads eller lignende.

I skatteretlig henseende vil kontingentet være en privat udgift for grundejeren, og derfor vil det beløb som grundejeren betaler i kontingent som det klare udgangspunkt ikke være fradragsberettiget.

Grundejerforening regnskab

En grundejerforening vil oftest udarbejde regnskab én gang årligt. Formålet med regnskabet er at give et indblik i grundejerforeningens økonomiske forhold.

Oftest vil regnskabet indeholde en oversigt over indtægter og udgifter. Indtægterne består af kontingentet, som betales af alle grundejerne i grundejerforeningen. Udgifterne vil være alle de udgifter som grundejerforeningen har haft i det pågældende år. Det kan f.eks. være, hvis grundejerforeningen har opført en legeplads, har betalt forsikring eller har afholdt udgifter til en revisor eller lignende.

Derudover kan regnskabet indeholde en oversigt over de investeringer, som grundejerforeningen har haft. Investeringer vil f.eks. være hvis grundejerforeningen har anskaffet en bom til en fællesvej, et skilt eller en badebro.

Endelig vil regnskabet indeholde en oversigt over grundejerforeningens samlede aktiver og passiver. Aktiverne vil være de værdier som grundejerforeningen har til rådighed. Passiverne vil være den gæld, som grundejerforeningen har.

Regnskabet kan fremstå på mange forskellige måder, og ovenstående er blot eksempler. Har du spørgsmål til grundejerforeninger og deres regnskaber, kan du kontakte Sagførerne for juridisk vejledning.

Grundejerforening pris

Grundejerforeninger vil ofte være obligatoriske. Det betyder at hvis der købes en grund i et område med en grundejerforening, vil det oftest være obligatorisk for grundejeren at betale kontingent til grundejerforeningen. Prisen på medlemskabet af grundejerforeningen vil være afhængig af den enkelte grundejerforening. Hos Sagførerne har vi set et bredt spænd i priserne, og det er derfor ikke muligt at angive en vejledende pris.

Hvis du overvejer at købe en grund i et område hvor der er tvunget medlemskab af en grundejerforening, vil du kunne få kendskab til den aktuelle pris, forinden du køber grunden. Dog vil prisen kunne korrigeres på generalforsamlingen, og det ses da oftest, at prisen stiger en smule. 

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2025 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon