Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524
Se vores film her:
Tid: 17 SEKUNDER

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5524

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Boligadvokat med faste priser på bolighandler

Vores boligadvokater er specialister i bolighandler, og kan derfor gennemføre dem til faste priser. Se vores mest populære ydelser nedenfor, og husk at få indføjet et advokatforbehold i din købsaftale.

Forældrekøb

- Den mest populære pakke - B07

Pakkens indhold


Der er mulighed for at opnå en række fordele ved et forældrekøb, hvor du som forælder køber en ejerlejlighed og udlejer den til dine børn. Med denne pakke udfører vi følgende arbejde:

 • Gennemgang af købsaftale med bilag.
 • Korrespondance med mægler/advokat og bank.
 • Udarbejdelse af godkendelsesskrivelse.
 • Rådgivning omkring avancebeskatning ved evt. videresalg.
 • Ekspedition/kontrol af skøde.
 • Ekspedition/kontrol af refusionsopgørelse.

NB: Pakken er ekskl. tinglysningsafgift.

Pris DKK 9.195,-

Kontakt os

Sagførerne assisterer med forældrekøb over hele landet, vi har faste priser, og din første samtale er gratis

Nedenfor kan du læse om hvilke regler der gælder om forældrekøb, og hvilke fordele du kan opnå. Du kan også bare ringe til os og spørge.

Sagførernes erfarne boligadvokater bistår dagligt boligkøbere over hele landet med mange forskelligartede bolighandler - og herunder også forældrekøb. Vi tilbyder en fast lav pris, så du får ikke ingen overraskende regninger fra os. Du kan se vores andre faste priser ved at følge linket, og du kan trygt ringe til vores advokater med det samme og få svar på dine spørgsmål, da den første samtale er gratis. Vi besvarer telefonen alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares senest den efterfølgende arbejdsdag.

Vej fra en større by medhøje rækkehuse langs siden

Muligheder ved et forældrekøb


Der er mulighed for at opnå en række fordele ved et forældrekøb, hvor du som forælder køber en ejerlejlighed og udlejer den til dine børn .

 • Du kan fx give dine børn adgang til en lejlighed, som de ellers ikke kan få råd til at bo i, mens de studerer.
 • Hvis du har friværdi I din egen bolig eller anden opsparing, kan købet af lejligheden finansieres med et billigt realkreditlån.
 • Du kan efterfølgende sælge lejligheden til dine børn på nogle for børnene fordelagtige vilkår, og børnene kan så senere sælge lejligheden uden at betale skat af en eventuel avance ved salget.
 • Du kan opnå en gevinst, hvis lejligheden stiger i værdi i din ejertid.
 • Dit barn kan fremleje et værelse på fornuftige vilkår og på den måde opnå et økonomisk tilskud til økonomien.


Din økonomi i forældrekøbet


Med et forældrekøb bliver du udlejer, og du skal derfor indgå en lejekontrakt med dit barn og betale skat af dit overskud før renter. Ved beregningen af overskuddet før renter kan du fratrække fx ejendomsskatter, vedligeholdelses- og fællesudgifter. Dine renteudgifter giver fradrag på lige fod med renteudgifterne fra din privatbolig. Det betyder, at renterne får en fradragsværdi på cirka 25,6-33,6 %.


Vi anbefaler, at du opstiller et budget samme med din revisor, så du får et godt overblik over den samlede økonomi i forældrekøbet.

Sparegris

Dit barns økonomi i forældrekøbet


Dit barn har også mulighed for at opnå en række fordele ved forældrekøbet:

 • Det er muligt at søge om boligstøtte.
 • Det kan være favorabelt at fremleje et værelse i lejligheden. 
 • Det er muligt senere at købe lejligheden af dig på favorable vilkår med chance for at kunne videresælge lejligheden  med en skattefri avance. 


Sådan behandler Sagførerne din sag om forældrekøb


Hos Sagførerne er det altid en erfaren advokat, der har ansvaret for din sag, og sammen med sagens sekretær bliver handlens dokumenter nøje gennemgået. Viser der sig at være problemer, bliver disse drøftet med dig, så vi kan reagere overfor mægler. Vi følger dit boligkøb tæt og sikrer korrekt refusionsopgørelse og tinglysning, så du kommer trygt igennem forældrekøbet.


Inden du underskriver købsaftalen om forældrekøb, er det vigtigt, at du sikrer dig, at købsaftalen indeholder et advokatforbehold.

To personer med ryggen til kigger ud over et havnemiljø

Særligt om andelsboliger som forældrekøb


Hvis du overvejer at købe en andelsbolig som forældrekøb, skal du være særligt opmærksom på, at nogle andelsboligforeninger har forbud mod udlejning (herunder fremleje) og derved forældrekøb. Det er så i stedet muligt at lave et forældrelån, så dit barn selv køber sig ind i andelsforeningen.


Andelslejlighederne er generelt billigere end ejerlejlighederne, men der er så heller ikke så gode chancer for at opnå en stor gevinst, den dag andelen skal sælges. Forældrekøb eller forældrelån ved andelsboliger skal derfor primært ses som en håndsrækning til dit barn.Hvorfor vælge Sagførerne som advokat til dit forældrekøb?

 • Hos Sagførerne tilbyder vi en landsdækkende service, hvor en erfaren, specialiseret advokat har ansvaret for din sag fra start til slut.
 • Vi tilbyder assistance ved forældrekøb til en fast lav pris.
 • Alt klares pr. telefon og e-mail, så du behøver ikke køre langt efter din boligadvokat.
 • Din første samtale er gratis, så du kan trygt ringe til os med det samme og få svar på dine spørgsmål. Vores telefonnummer står øverst på siden.
 • Vores telefon bliver besvaret alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares senest den efterfølgende arbejdsdag.

Kontakt vores specialiserede advokater


Kristoffer Machenhauer Nielsen, advokat Lasse Clausen Ottsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5524 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i bolighandler

Gode råd og information

Hvorfor skal du have en lejekontrakt?

Lejekontrakten regulerer forholdet mellem dig som udlejer og lejer, og suppleres af bl.a. lejelovens bestemmelser.

Ved forældrekøb er der tale om et lejeforhold, hvorfor du bør have vilkårene formuleret i en kontrakt. Endvidere skal du kunne fremvise en kontrakt i følgende situationer:

 • En skriftlig lejekontrakt er en betingelse for, at dit barn kan søge boligstøtte.
 • Skattemyndighederne kan kræve at se dokumentation for huslejens størrelse.

Såfremt dit barn vælger at fremleje et værelse, skal fremlejetager også have en fremlejekontrakt. I fremlejekontrakten reguleres bl.a. forhold som depositum, huslejens størrelse, vedligeholdelseskrav og istandsættelseskrav ved fraflytning.

Læs mere

Hvad er et forældrekøb?

Forældrekøb er, når du køber en ejerbolig for at leje den ud til dit barn.

Forældrekøb skal først og fremmest være noget du gør for at hjælpe dit barn til en god bolig. Hvis ejendommen stiger i værdi i din ejertid, kan der også være god økonomi i et forældrekøb. Der er dog også en risiko forbundet med et forældrekøb, for ingen kan garantere, at ejendommen er steget i værdi, den dag du ønsker at sælge den.

Læs mere

Tjekliste til et godt forældrekøb

Du skal sikre dig,

 • at du må udleje og herunder fremleje boligen,
 • at du har en skriftlig lejekontrakt med dit barn,
 • at dit barn har en skriftlig fremlejekontrakt med en eventuel fremlejetager,
 • at huslejen fastsættes efter markedslejen og i forhold til huslejenævnets bestemmelser,
 • at du kan lave et skatteregnskab - evt. med hjælp fra din revisor,
 • at finansieringen af og økonomien i forældrekøbet hænger sammen,
 • at risikoen ved forældrekøbet er acceptabel, og
 • at du har undersøgt om dit barn har mulighed for at få boligsikring.
Læs mere

Salg af bolig købt som forældrekøb

Når du en dag ønsker at sælge den bolig, som du har købt som et forældrekøb, kan du vælge at sælge den til dit barn eller til tredjemand.

Vælger du at sælge til dit barn, kan du som udgangspunkt sælge til en værdi udregnet som den seneste offentlige ejendomsvurdering minus 15%. Hvis dit barn senere sælger boligen til en højere salgspris, kan avancen ved salget være skattefri. Du bør altid søge rådgivning ved sådanne familie handler, da hovedreglerne på området sjældent er uden undtagelser.

Sælger du boligen til tredjemand, skal du betale skat af din avance, medmindre du selv har beboet lejligheden. Har du ikke selv beboet lejligheden og sælger til dit barn, kan du også risikere at skulle betale avanceskat, såfremt boligen er steget væsentligt i værdi, siden du anskaffede den.

Læs mere

Forældrelån - et alternativ til forældrekøb

I stedet for at købe en lejlighed og udleje den til dit barn, kan du låne penge til dit barn, så barnet selv kan købe lejligheden. Hvis du ønsker det, kan du år for år beslutte at give dit barn en skattefri gave i form af en gældseftergivelse på lånet.


Fordelen ved en løsning med et forældrelån er,

 • at modellen kan være særligt anvendelig ved køb af en andelsbolig, da mange foreninger ikke tillader, at det ikke er ejer, der bebor lejligheden, og
 • at dit barn kan videresælge boligen skattefrit, når den dag kommer.

Ulemperne ved løsningen er særligt,

 • at dit barn ikke kan få boligsikring,
 • at dit barn selv skal betale de mindre påregnelige omkostninger som, ejendomsskatter, vedligeholdsarbejder, betalinger til ejer- eller andelsforeningen og andre løbende udgifter.
Læs mere

Fastsættelse af huslejens størrelse

Som udlejer beskattes du af markedslejen, som man finder ved at sammenligne lejen med lejen i tilsvarende lejelejligheder i området. Dette er uafhængigt af, om du aftaler en lavere husleje med dit barn.

Hvis dit barn betaler en husleje, der er lavere en markedslejen, betragtes forskellen som en gave. Bliver gaven stor nok, eventuelt fordi du også giver dit barn andre gaver, kan den lave husleje resultere i et skattesmæk for dit barn.

Aftaler I således en husleje, der er lavere end markedslejen, kan det resultere i en ekstra skattebetaling for dig såvel som for dit barn.

Læs mere

Fremleje af værelse

Fremleje er, når du lejer noget ud, som du selv har lejet.

Ved at lade dit barn fremleje et værelse i din forældrekøbte lejlighed, kan du og dit barn opnå en række fordele:

 • Dit barn opnår et økonomisk tilskud til huslejen.
 • Fremlejetager bliver omfattet af lejelovens regler om fremleje. Det betyder bl.a., at dit barn og fremlejetageren kan opsige hinanden gensidigt med en måneds varsel.
 • Fremlejeindtægten bliver beskattet lempeligt sådan, at alene indtægter, der overstiger et bundfradrag, beskattes. Du kan læses mere om beskatningen hos SKAT.
Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon