Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524
Se vores film her:
Tid: 71 SEKUNDER

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5524

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Boligadvokat med faste priser på bolighandler

Vores boligadvokater er specialister i bolighandler, og kan derfor gennemføre dem til faste priser. Se vores mest populære ydelser nedenfor, og husk at få indføjet et advokatforbehold i din købsaftale.

Billig advokatrådgivning til køb af ejerlejlighed


Hvorfor vælge os som advokat ved køb af ejerlejlighed?

  • Hos Sagførerne tilbyder vi en landsdækkende service, hvor en erfaren, specialiseret boligadvokat har ansvaret for dit køb af ejerlejlighed fra start til slut.
  • Alt klares pr. telefon og e-mail, så du behøver ikke køre langt efter din boligadvokat.
  • Din første samtale med en advokat er gratis, så du kan trygt ringe til os med det samme og få svar på dine spørgsmål. Vores telefonnummer står øverst på siden.
  • Vores telefon bliver besvaret alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares almindeligvis straks og senest den efterfølgende arbejdsdag.


Hvad omfatter rådgivning hos Sagførerne ved køb af ejerlejlighed?

Hvis du vælger rådgivning hos Sagførerne, sørger vi for at hele handlen går så ukompliceret og gnidningsfrit som muligt. At købe egen lejlighed er en stor beslutning, hvor der er meget at forholde sig til. Det er derfor vigtigt for os, at du får mulighed  for at lægge al fokus på at finde din ønskelejlighed. I mellemtiden står vi i baggrunden og sørger for, at alt juraen er på plads.

Læs mere om, hvad vores juridiske rådgivning ved køb af ejerlejlighed dækker over

Vores mest populære køberpakke omfatter al den nødvendige juridiske rådgivning fra start til slut i din bolighandel. Vi sørger for at alle sten er vendt, så der ikke gemmer sig ubehagelige overraskelser, og du er stillet bedst muligt. Den konkrete rådgivning du får, afhænger først og fremmest af, hvad dit behov er, og hvad dit køb af ejerlejlighed kræver. Vores rådgivning omfatter dog som udgangspunkt altid følgende:

  • Rådgivning fra en erfaren boligadvokat
  • Gennemgang af købsaftalen og andre relevante bilag.
  • Telefonisk gennemgang af sagens dokumenter for klarlæggelse af de for dig vigtige forbehold.
  • Udarbejdelse af godkendelsesbrev og forhandlinger med sælger/mægler på dine vegne om disse forbehold.
  • Rådgivning om nødvendige forsikringer.
  • Koordinering med bank i forhold til tinglysning og frigivelse af købesum mm.
  • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skødet
  • Ekspedition/gennemgang og kontrol af refusionsopgørelse.

Når du har skrevet under på din købsaftale, gennemgår din boligadvokat aftalen og alle de relevante bilag. Typisk består en handel af en længere række dokumenter, hvori der kan gemme sig afgørende oplysninger. Formålet med gennemgangen er, at du efterfølgende kan vide dig sikker på, at alt er undersøgt til bunds og er, som det bør være.

Efter gennemgangen tager din advokat kontakt til dig. Sammen gennemgår i derefter aftalen og alle dokumenterne. Formålet er, at du får alle de informationer, som din advokat har fundet vigtige og sættes ind i, hvad det konkret betyder for dig. Ved gennemgangen vil din advokat også gøre dig opmærksom på, hvis han har fundet noget særligt, som du bør overveje en ekstra gang. Gennemgangen er også din mulighed for at stille ekstra spørgsmål, hvis du gør dig særlige overvejelser eller har brug for at få noget afklaret.

Efter gennemgangen skal du sammen med din advokat tage stilling til, hvorvidt aftalen skal godkendes endeligt eller ej. Det gøres ved en godkendelsesskrivelse, som sendes til sælger. Heri anføres det, om købsaftalen kan godkendes endeligt, eller om der er noget ved aftalen, som først skal ændres. Hvorvidt godkendelsen skal gives eller ej er endeligt op til dig, men du har altid mulighed for at tage din advokats rådgivning i betragtning.

Er der brug for ændringer ved aftalen, før den endeligt kan godkendes, meddeles det sælger, at aftalen kun kan godkendes med forbehold for dette. I så fald vil din advokat hjælpe dig med at få en ny aftale på plads med de nødvendige ændringer. Er aftalen fin som den er, meddeles det sælger, at aftalen godkendes uden forbehold. Herefter er du så bundet af købsaftalen.

Når godkendelsen er på plads, klarer din advokat de sidste formalia og praktiske forhold så overdragelsen af lejligheden kommer helt på plads. Det indebærer, at din advokat står for at koordinere med banken, så købesummen frigives rettidigt til sælger. Herunder står din advokat også for at sikre, at der bliver udarbejdet et skøde, og at dette bliver korrekt tinglyst.

Til sidst sørger din advokat for, at du er ordentligt klædt på i forhold til forsikringsspørgsmål. Husk at det er vigtigt, at der er styr på forsikringen allerede ved overtagelsesdagen. Husk også at din advokat selvfølgelig altid står klar, hvis der pludselig opstår nye spørgsmål, som du har brug for svar på.

Alm. boligkøb

- Den mest populære pakke - B01

Pakkens indhold

Her får du hjælp fra start til slut, når du skal købe villa, ejerlejlighed eller sommerhus:


  • Gennemgang af købsaftalen og andre relevante bilag.
  • Telefonmøde med gennemgang af handlens betydningsfulde forhold.
  • Udarbejdelse af godkendelsesskrivelse og forhandling med sælger/mægler.
  • Rådgivning om nødvendige forsikringer.
  • Dialog med din bank i forhold til tinglysning m.m.
  • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skøde.
  • Tinglysning af skøde.
  • Ekspedition/gennemgang og kontrol af refusionsopgørelse.

NB: Pakken er ekskl. tinglysningsafgift.

Pris DKK 7.995,-

Kontakt os

Tinglysning

For den erfarne køber B02

Pakkens indhold

For den meget erfarne boligkøber, med dyb indsigt i reglerne om køb af fast ejendom, kan vi sørge for tinglysning af skødet.

  • Ekspedition/gennemgang og kontrol af skøde.
  • Tinglysning af skøde.

NB: Pakken er ekskl. tinglysningsafgift.

Pris DKK 2.595,-

Kontakt os

Kontakt vores specialiserede advokater


Kristoffer Machenhauer Nielsen, advokat Lasse Clausen Ottsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5524 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i bolighandler

Hvorfor bruge en boligadvokat når du køber ejerlejlighed?

At købe ejerlejlighed er en af de største investeringer i livet. Beslutningen bør derfor tages efter grundige overvejelser og med den rette rådgivning. Det kan spare dig for mange penge og megen ulempe. Når du køber egen lejlighed, er der meget, som du bør være opmærksom på. Det er særligt tilfældet, hvis du er førstegangskøber og derfor ikke har været igennem processen før. En god boligadvokat sikrer dig, at du får den rette hjælp, så du kan styre sikkert uden om diverse ubehagelige overraskelser.

Hvorfor bruge en boligadvokat når du køber ejerlejlighed?

Vælger du rådgivning hos en boligadvokat, når du køber egen lejlighed, får du en juridisk sagkyndig person som din uafhængige rådgiver. Derudover får du en rådgiver som har stor erfaring med køb og salg af ejerlejligheder og som vil det bedst mulige for dig. Du kan med fordel involvere en boligadvokat allerede tidligt i forløbet, da rådgivningen kan strække sig helt fra de indledende overvejelser, til efter handlen er på plads, og nøglerne overdraget,

Advokattitlen er din garanti for, at der er den rette juridiske faglighed til stede hos din rådgiver. Alle advokater har gennemført både en universitetsuddannelse i jura samt en særlig advokatuddannelse. Advokat er derfor en beskyttet titel og din sikkerhed for, at vedkommende har de rette kvalifikationer. Derudover er advokater underlagt et større sæt regler, som sikrer at arbejdet sker indenfor ordnede rammer og at der er en ansvarsforsikring som dækker ved eventuelle tabsgivende fejl.

Boligadvokaten er din mand som køber. Fokus hos din boligadvokat er derfor alene på dine interesser. Du kan derfor være sikker på, at det din advokat råder dig til, er i din bedste interesse. Det er vigtigt, da eksempelvis ejendomsmæglere eller andre involverede i en bolighandel varetager interesser, som kan være i modstrid med dine.

At købe ejerlejlighed er ofte en større omgang og meget dyrt. Det er derfor forståeligt, hvis du er fristet til at spare boligadvokaten væk for at få enderne til at nå sammen. Det kan dog være en dum beslutning, da advokatens rådgivning kan spare dig for udgifter, der er meget større end advokatens salær. Særligt er det vigtigt, at du får en rådgiver, som er på din side som modvægt til ejendomsmæglere og andre, som varetager sælgers interesser. Husk på, at ejendomsmæglerens salær - mæglerens løn - altid betales af sælger.


Udover at boligadvokaten hjælper dig sikkert og bedst muligt igennem dit køb af ejerlejlighed, er en anden stor fordel muligheden for at få indsat et advokatforbehold i købsaftalen. Et advokatforbehold sikrer, at du kan trække dig fra aftalen igen - selv efter underskriften - uden at det koster dig en krone. Det kan både være aktuelt, hvis din advokat finder noget problematisk ved sin gennemgang af handlen og dens dokumenter, eller hvis du selv af anden grund fortryder.

Er der forskel på en advokat og en boligadvokat?

Der er ikke grundlæggende forskelle på advokater og boligadvokater. Begge har gennemgået uddannelsen som først jurister og dernæst advokater. De er også underlagt samme regelsæt for deres virke i form af blandt andet de advokatetiske regler. 


Boligadvokater adskiller sig dog ved at have specialiseret sig indenfor køb og salg af boliger, fast ejendom og lignende. Boligadvokater arbejder derfor med bolighandler og relaterede problemstillinger til daglig. Derfor har de opbygget stor erfaring indenfor området og kender til områdets særlige fælder og muligheder. Det er denne erfaring, der kommer dig til gode, når du vælger en boligadvokat som din rådgiver. 


Selvom en ’almindelig’ advokat normalt vil have den juridiske grundviden på plads, mangler de ofte den særlige indsigt i boligkøbets muligheder og fælder, som erfarne boligadvokater har. Når du benytter Sagførerne til dit køb af ejerlejlighed, er det altid en erfaren boligadvokat, som står for din rådgivning.

Er der forskel på en boligadvokat og en køberrådgiver?

Når du køber ejerlejlighed, er der flere former for rådgivning, som kan være relevant. Det gælder blandt andet finansiel køberrådgivning, juridisk køberrådgivning og byggeteknisk køberrådgivning. Der er derfor mange forskellige slags rådgivere med mange forskellige titler, som kan komme i spil. Blandt disse er rådgivere, som benytter titler som 'køberrådgivere' eller 'købermæglere'.

Det er dog vigtigt at forstå, at hverken køberrådgivere eller købermæglere er uddannet advokat. Det betyder kort sagt, at du ikke kan være sikker på, hvorvidt de har de nødvendige juridiske kvalifikationer.  Dertil må de ikke føre retssag på dine vegne, hvis det kommer så vidt.

Advokat er en beskyttet titel og må derfor kun benyttes af personer, som gennemgået både jurastudiet på universitetet og advokatuddannelsen. Derudover skal de overholde en række særlige krav i deres arbejde. Andre titler som køberrådgiver eller juridisk rådgiver, er derimod ikke beskyttede, og kan i princippet bruges af hvem som helst uanset faglige kvalifikationer. 'Købermægler' er dog en beskyttet titel og må kun benyttes af personer registret i 
ejendomsmæglerregisteret ved Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Vælger du rådgivning hos Sagførerne, kan du være sikker på, at din rådgivning ydes af en erfaren boligadvokat. Vores boligadvokater har behandlet mange bolighandler og har derfor både erfaring og kvalifikationer på plads.

Sparegris

Pris - Advokat til køb af ejerlejlighed

Hos Sagførerne er priserne meget konkurrencedygtige. Til trods for dette, går vi ikke på kompromis med kvaliteten. Sagførernes boligadvokater har behandlet mange bolighandler og har derfor stor erfaring med bolighandler. 

Vi arbejder med faste og gennemsigtige priser. Den indledende samtale er gratis, og du kan derfor trygt ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først.

Advokatforbehold ved køb af ejerlejlighed

Før du skriver under på købsaftalen til din kommende ejerlejlighed, er det meget vigtigt, at du får indsat et advokatforbehold i aftalen. Advokatforbeholdet sikrer, at du kan trække dig fra aftalen igen, hvis din advokat finder noget uhensigtsmæssigt ved aftalen, eller hvis du selv fortryder. Husk derfor altid advokatforbeholdet, så din advokat får mulighed for at varetage dine interesser bedst muligt, når du køber ejerlejlighed.

Læs mere om advokatforbehold ved køb af ejerlejlighed

Når du køber ejerlejlighed, er det meget vigtigt, at du får indsat et advokatforbehold i købsaftalen inden du sætter din underskrift. Advokatforbehold er meget almindelige at få indsat, når man køber ejerlejlighed. Trods dette er det ikke automatisk en del af aftalen. Advokatforbeholdet skal udtrykkeligt skrives ind i aftalen for at være gældende. Helt på samme måde som de øvrige vilkår. Er du i tvivl om advokatforbeholdet er korrekt indsat, bør du kontakte din boligadvokat, før du underskriver.


Fordelen ved advokatforbeholdet er, at du i så fald kan underskrive aftalen før din boligadvokat har gennemgået handlen og de dertilhørende bilag, Det giver dig mulighed for at reagere hurtigt uden at være endeligt bundet. Vil sælger ikke acceptere at få indsat et advokatforbehold, bør du derimod ikke skrive under på noget, før din advokat har fået lejlighed til at gennemgå det hele. Det skyldes, at du bliver endeligt bundet, straks du har underskrevet en købsaftale uden advokatforbehold. Advokatforbeholdet er altså din gratis kattelem ud af en dårlig aftale.

Har du glemt advokatforbeholdet, er din eneste vej ud af en dårlig aftale den lovbestemte fortrydelsesret. Fortrydelsesretten er dog i modsætning til advokatforbeholdet ikke gratis at gøre brug af. Prisen for at gøre brug af fortrydelsesretten efter loven er en godtgørelse til sælger på 1 pct. af købesummen.

Advokatforbeholdet er altså din sikkerhed for, at du kan slippe ud af en købsaftale efter underskrifterne er på plads. Husk at der ikke kræves en særlig begrundelse for, hvorfor du vil ud af aftalen igen. At gøre brug af advokatforbeholdet kræver altså ikke, at din advokat finder noget særligt at være utilfreds med.

Gør du brug af den fortrydelsesret advokatforbeholdet giver dig, er du herefter stillet som om, at aftalen aldrig har været indgået. Du skal altså ikke betale en krone til sælger. 

Det er et krav for at kunne udnytte advokatforbeholdet, at meddelelsen om ikke-godkendelse gives indenfor en vis frist. Fristen vil typisk fremgå af teksten i forbeholdet selv. Normalt aftales det, at din boligadvokat får 3-6 dage til at gennemgå aftalen og dertilhørende dokumenter. Herefter skal i give svar til sælger. Når fristen udløber, bliver du bundet af aftalen, som den er, hvis ikke du forinden har meddelt, at aftalen ikke kan godkendes.

Et eksempel på formulering af et advokatforbehold ved køb af en ejerlejlighed kan være følgende:

”Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat godkender handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde kl. 16, senest 6 hverdage efter at købers advokat har modtaget den underskrevne købsaftale fra mægler.”

Gode råd og information

Tilstandsrapport og el-installationsrapport

Formålet med en tilstandsrapport og en el-installationsrapport er at få fastslået ejendommens vedligeholdelsesstand, så handlen kan gennemføres på et oplyst grundlag. Rapporterne danner også grundlag for ejerskifteforsikringen, men der er mange faldgruber, så køber bør have en boligadvokat og en byggesagkyndig med på råd.

Hvis sælger vil benytte sig af huseftersynsordningen, skal han udarbejde en tilstandsrapport og en el-installationsrapport.

En tilstandsrapport og en el-installationsrapport er rapporter, hvori boligens synlige fejl og mangler står oplyst.  Tilstandsrapporten og el-installationsrapport udarbejdes af en beskikket byggesagkyndig, der gennemgår boligen og giver dens fejl og mangler karakterer. Rapporterne bliver altid nærlæst af din boligadvokat, ligesom de bør efterses af en byggesagkyndig.

Før den 1. oktober 2020 skete denne karaktergivning ved hjælp af karaktererne K0 til K3, hvor K3 var den mest alvorlige skade, samt karakteren UN som betød, at forholdet skulle undersøges nærmere, men pr. 1. oktober 2020, blev dette system lavet om, således at det herefter er farvekoder, der afgør skadernes alvorlighed i disse rapporter. Således bliver kritiske skader, som straks skal udbedres, markeret med rødt i både tilstands- og el-installationsrapporten, mens alvorlige skader, der nok skal udbedres, men godt kan vente et par år, markeres med gult. Mindre alvorlige skader bliver markeret med gråt, mens skader, der skal undersøges nærmere, bliver markeret med sort. Da en tilstandsrapport er gyldig i 6 måneder og en el-installationsrapport i 1 år, kan der i en overgangsperiode eksistere gyldige tilstandsrapporter og el-installationsrapport med det gamle bedømmelsessystem.

Bemærk, at huseftersynsordningen ikke eller sjældent finder anvendelse ved salg af ejerlejligheder, andelsboliger og landbrugsejendomme.

Sagførernes boligadvokat gennemgår naturligvis også disse rapporter på dine vegne og tager en snak med dig om indholdet og betydningen af disse rapporter.

Boligadvokat

Læs mere

Byggeteknisk rådgivning fra byggesagkyndig

Ved siden af den juridiske boligrådgivning er det vigtigt også at få en byggeteknisk rådgivning. Du bør ikke blot basere dine overvejelser om boligens stand på indholdet af de dokumenter, som sælger og ejendomsmægler stiller til rådighed. En professionel gennemgang af en byggesagkyndig kan spare dig for ubehagelige overraskelser ved dit boligkøb.

Hvis du overvejer at købe en bolig, er det altid en god ide at læse salgsopstillingen grundigt igennem. Denne vil normalt indeholde blandt andet en ejendomsdatarapport, tilstandsrapport og en el-installationsrapport. Fælles for disse er, at de har til formål at give potentielle købere et overblik over, hvad de skal forvente skal forvente af ejendommens fysiske stand.

Det er dog vigtigt at forstå, at selvom der er udarbejdet både ejendomsdatarapport, tilstandsrapport og el-installationsrapport, kan en ejendom stadig gemme på ubehagelige overraskelser af stor økonomisk betydning. Det skyldes, at ejendomsdatarapporten alene indeholder oplysninger, som kan hentes fra offentlige registre. Dertil kommer, at tilstandsrapporter og el-installationsrapporter alene forholder sig til de bestemte forhold omkring ejendommen, som det er angivet i loven, at de skal forholde sig til. Eksempelvis forholder tilstandsrapporter sig ikke til spørgsmål om almindeligt slid og ælde, eller hvorvidt bygningerne er lovligt indrettet. Tilsvarende forholder el-installationsrapporter sig alene til, om installationerne er lovlige og funktionsdygtige, men ikke til om de er hensigtsmæssige eller tidssvarende.

Byggeteknisk rådgivning indebærer, at en byggesagkyndig forestår en byggeteknisk gennemgang af boligen sammen med dig. Under den byggetekniske gennemgang, vil I sammen kigge på ejendommens generelle stand, tilstandsrapporten, eventuelle ønsker til renovering og kommende vedligeholdelse. Herved kan du få et godt og reelt billede af ejendommens stand og de omkostninger til vedligehold, der må forventes. Derudover kan den byggesagkyndige rådgive om mulighederne for at forsikre ejendommen. Herunder hvilken betydning tilstandsrapporten kan få, når der skal tegnes en ejerskifteforsikring for ejendommen.

Byggesagkyndig er en titel, som kun kan opnås ved beskikkelse udstedt af Sikkerhedsstyrelsen. Der stilles en række krav, for at beskikkelsen kan gives. Dels kræves en relevant uddannelse som enten ingeniør, bygningskonstruktør eller arkitekt. Dertil kræves fem års relevant erhvervserfaring. Til sidst skal ansøgeren bestå et kursus i huseftersynsordningen. Derfor kan du være forvisset om, at byggesagkyndige har ekspertise og erfaring i at gennemgå ejendomme.

Boligadvokat

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon