Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Handelshemmeligheder

Handelshemmeligheder er erhvervsmæssige oplysninger, som er hemmelige og har en kommerciel værdi. Handelshemmeligheder kaldes også forretningshemmeligheder og erhvervshemmeligheder. Eksempler på handelshemmeligheder kan være opfindelser, forretningsstrategier eller knowhow. Det varierer fra branche til branche og virksomhed til virksomhed, hvad der kan betragtes som en handelshemmelighed. Oplysninger, der er almindelig kendt eller let tilgængelige, kan ikke være handelshemmeligheder.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Handelshemmeligheder


Beskyttelsen af handelshemmeligheder

Det er essentielt for de fleste virksomheder, at de beskytter deres handelshemmeligheder/forretningshemmeligheder. Alternativt risikerer de, at oplysningerne bliver misbrugt af konkurrenter, samarbejdspartnere eller medarbejdere. Det skal dog bemærkes, at selvom man forsøger at beskytte sine forretningshemmeligheder, risikerer man stadig, at de bliver misbrugt. Såfremt man har forsøgt at beskytte sine forretningshemmeligheder, kan eventuelt misbrug dog sanktioneres.

Kontakt Sagførerne hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning til at sikre, at du opnår tilstrækkelig beskyttelse af dine handelshemmeligheder.

Lov om forretningshemmeligheder

Reglerne om beskyttelsen af handelshemmeligheder er reguleret i lov om forretningshemmeligheder. Lov om forretningshemmeligheder indeholder blandt andet regler om beskyttelse mod ulovlig erhvervelse, brug og videregivelse af forretningshemmeligheder. Endvidere indeholder loven bestemmelser om sanktioner ved overtrædelse af loven.

Inden indførelsen af lov om forretningshemmeligheder i 2018, var det markedsføringsloven, der regulerede forholdene om forretningshemmeligheder.

Medarbejderens fortrolighedsforpligtelser

Dine ansatte vil ofte, i hvert fald i nogen grad, have kendskab til virksomhedens forretningshemmeligheder. Det anbefales derfor, at man har indgået en aftale om medarbejderens fortrolighedsforpligtelser, inden vedkommende påbegynder sit arbejde. Forpligtelserne vil typisk fremgå af medarbejderens ansættelseskontrakt. Det er vigtigt, at du kan dokumentere, at du i rimeligt omfang har forsøgt at beskytte dine forretningshemmeligheder, da erstatning og påbud eller forbud ikke ellers vil være muligt. Hos Sagførerne anbefaler vi derfor, at denne aftale er indgået skriftligt.

Det er i den forbindelse vigtigt at påpege, at ubetydelige oplysninger eller kompetencer, som medarbejderen har tilegnet sig i løbet af ansættelsesforholdet, ikke udgør en forretningshemmelighed.

NDA

I de fleste tilfælde vil dine samarbejdspartnere også have et indgående kendskab til virksomhedens forretningshemmeligheder. Det kan blandt andet være kendskab til produktionen eller kunderne. Disse oplysninger er vigtige at beskytte, så dine samarbejdspartnere ikke udnytter denne viden til skade for din virksomhed. Det anbefales derfor, at man indgår en fortrolighedsaftale eller en hensigtserklæring med sine samarbejdspartnere. I daglig tale bruges det engelske udtryk “NDA” ofte. NDA står for Non-Disclosure Agreement.

I aftalen vil det fremgå, hvilke fortrolighedsforpligtelser de skal overholde. Hos Sagførerne anbefaler vi, at en sådan aftale indgås skriftligt. Såfremt de overtræder aftalen, vil du således kunne dokumentere, at du i rimeligt omfang har forsøgt at beskytte dine forretningshemmeligheder. Dokumentation heraf er nemlig et krav for, at du kan opnå erstatning eller få indført et påbud eller forbud. Kontakt vores erhvervsadvokater, hvis du ønsker hjælp til udarbejdelse af en fortrolighedsaftale, eller har spørgsmål til en allerede indgået aftale.

Misbrug af forretningshemmeligheder

Det er ulovligt at erhverve, bruge og videregive forretningshemmeligheder uden samtykke fra forretningshemmelighedshaveren. Endvidere er det ulovligt at misligholde en fortrolighedsaftale eller en anden kontraktuel forpligtelse, som har til formål at begrænse forretningshemmelighedens anvendelse.

Såfremt nogen misbruger dine forretningshemmeligheder, kan de ifølge Lov om forretningshemmeligheder sanktioneres med bøde eller fængsel. Desuden kan de blive erstatningsansvarlige over for dig, samt modtage et forbud eller påbud. Hvis du har mistanke om, at nogen misbruger dine forretningshemmeligheder, er du velkommen til at kontakte vores erhvervsadvokater.

Forbud og påbud

Indehaveren af en forretningshemmelighed kan få nedlagt et midlertidigt forbud eller påbud, hvis vedkommende kan godtgøre, at:

      • Der foreligger en forretningshemmelighed,
      • Vedkommende er indehaveren af forretningshemmeligheden og
      • Forretningshemmeligheden erhverves, bruges eller videregives ulovligt.

      Fastslår retten, at en forretningshemmelighed er krænket, kan retten fastsætte en række foranstaltninger. Retten kan blandt andet tilbagekalde eller tilintetgøre varer, der krænker en forretningshemmelighed. Derforuden kan retten kræve, at vedkommende, der videregiver eller bruger en forretningshemmelighed, skal ophøre hermed.

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon