Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4450

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4450

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Skal din sag i ankenævnet for forsikring?

Hvis du ikke kan blive enig med dit forsikringsselskab eller med selskabets taksator om, hvad du skal have i erstatning, skal du først klage din nød til forsikringsselskabet. Hvis det ikke fører nogen vegne, kan du  indbringe sagen for Ankenævnet for Forsikring eller for domstolene som en retssag.


Som udgangspunkt forlanger dit forsikringsselskab, at du indbringer sagen for Ankenævnet for Forsikring, før du anlægger retssag mod selskabet. Det gør de med henvisning til, at sådan har de skrevet i dine forsikringsvilkår, at du skal gøre. Endvidere vil de typiske nægte at yde dig retshjælpsforsikringsdækning til en retssag, hvis du ikke forinden har indbragt sagen for Ankenævnet for Forsikring.


Problemet med denne fremgangsmåde er imidlertid, at Ankenævnet for Forsikring er sat i verden af følgende grunde:

  • For at tage sig af sager, der er så ukomplicerede, at du som forbruger ikke har behov for advokatbistand.
  • For at afgøre sager hurtigere end domstolene.

Det betyder, at sagerne gennemføres på et rent skriftligt grundlag uden gennemførelse af syn og skøn . Du kan dermed heller ikke forklare dig mundtligt overfor Ankenævnet for Forsikring.  


Det forholder sig imidlertid sådan, at en lang række sager mod forsikringsselskaber om skader på fast ejendom har en sådan kompliceret karakter, at de er decideret uegnede til behandling i et ankenævn. Dette medfører ofte,

  • at sagerne ikke bliver tilstrækkeligt oplyst i ankenævnet,
  • at de tager næsten lige så lang tid som en retssag, da der kan være omfattende skriftveksling mellem dig og selskabet, og
  • at der efterfølgende alligevel er behov for at føre en retssag for domstolene, da hverken du eller dit forsikringsselskab er forpligtet til at efterleve ankenævnets afgørelse.

Det fremgår af forbrugerklageloven § 16, at Ankenævnet for Forsikring kan afvise at behandle en klage, hvis klagen ikke skønnes egnet til behandling i Ankenævnet for Forsikring. Dette kan være tilfældet, hvor en afgørelse af sagen forudsætter en egentlig bevisførelse f.eks. i form af syn og skøn, afhøring af parterne eller vidner under strafansvar.

Du er velkommen til at ringe til os på 8743 5522, så vi sammen kan drøfte, om din sag hører hjemme i retten eller i Ankenævnet for Forsikring.

Har din sag været i ankenævnet for forsikring?

Har din sag været i Ankenævnet for Forsikring, og er udfaldet ikke blevet, som du forventede, har du mulighed for at indbringe sagen for domstolene, og i den forbindelse gennemføre syn og skøn og anmode om retshjælpsforsikringsdækning .


Kontakt os på 8743 5522 så vi kan vurdere, om din sag bør indbringes for retten, og om du er berettiget til 

retshjælpsforsikringsdækning.

Kontakt vores specialiserede advokater


Susanne Damouni - advokat Kristian Krath - advokat Ring på tlf.: tlf.: 3842 4450 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i erstatningssager

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon