Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Derfor skal der være styr på de ansættelsesretlige forhold, så både arbejdsgiver og arbejdstager kan fokusere på det, de er bedst til. Arbejds- og ansættelsesret er et meget omfattende retsområde, hvor man nemt kan overse væsentlige detaljer. Forhold vedrørende ansættelse, løn, ferie, frynsegoder, opsigelse osv. er ikke altid lige gennemskuelige, og der kan derfor let opstå uheldige situationer, som kunne have været undgået, med den rette rådgivning fra starten.
Hos Sagførerne har vi stor erfaring med arbejds- og ansættelsesretten. Vi assisterer både med rådgivning indenfor retsområdet, med udarbejdelse af kontrakter og juridiske dokumenter og med konfliktløsning.
Alle ansatte, hvis ansættelsesforhold har en varighed på mere end 1 måned og som har arbejdet i gennemsnit mere end 8 timer om ugen, skal have et ansættelsesbevis. Ansættelsesbeviset/-kontrakten skal udleveres til den ansatte senest 1 måned efter pågældendes tiltræden i firmaet. Et ansættelsesbevis skal være skriftligt og indeholde en række minimumsoplysninger. Opfylder ansættelseskontrakten ikke de indholdsmæssige krav eller får du som arbejdsgiver ikke udarbejdet og udleveret ansættelseskontrakten rettidigt, kan du risikere at blive mødt med et erstatningskrav fra den eller de pågældende arbejdstagere, som ikke har fået kontrakterne i tide.
Som lønmodtager kan du få udbetalt skattefri kørselsgodtgørelse efter statens satser for erhvervsmæssig kørsel i egen bil. Satserne er for 2023 således: 1) kørsel til og med 20.000 km årligt 3,73 kr. pr. km, 2) kørsel ud over 20.000 km årligt 2,19 kr. pr. km, 3) for benyttelse af egen motorcykel er satsen som for egen bil og 4) for benyttelse af egen cykel, knallert eller 45-knallert er satsen 0,61 kr. pr. km. Følgende 3 betingelser skal overholdes, som en
forudsætning for, at kunne modtage skattefri kørselsgodtgørelse:
Kontrollen med udbetalingen medfører, at du skal kunne dokumentere din erhvervsmæssige kørsel ved fremlæggelse af et kørselsregnskab, der bør indeholde følgende informationer:
Hvis du ikke lever op til betingelserne 1-3 ovenfor, bliver den udbetalte kørselsgodtgørelse at regne som løn og dermed fuld skattepligtig. Dette er fastslået ved Vestre Landsrets dom SKM2010.778.VLR samt Højesterets domme SKM2007.247.HR og SKM2009.430.HR. Dog kan du få et befordringsfradrag, i det omfang du lever op til reglerne herom i ligningslovens § 9B. Du kan læse mere om reglerne for befordringsfradrag i andre artikler på vores hjemmeside. Det følger også af SKM 2010.778.VLR, at der stilles særligt strenge krav, når kørselsgodtgørelsen udbetales til et selskabs hovedanpartshaver og eneste ansatte.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev