Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Ring og få hurtigt svar: 3842 4452

Den første samtale er gratis

Advokater til dødsbobehandling

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med dødsbobehandling, og vi står klar til at hjælpe dig med den praktiske bobehandling. Det kan også være, at du blot har brug for at få overblik over situationen, eller at du søger svar på specifikke spørgsmål.

Der er mange juridiske spørgsmål, der kan trænger sig på efter dødsfald, og her er vi klar med svar og vejledning.

Vi får ofte spørgsmål som:

 • Hvornår kan boet udleveres fra skifteretten?
 • Skal boet behandles som privat skifte eller bobestyrerbo?
 • Skal boet behandles som privat skifte eller bobestyrerbo?
 • Giver det mening at sidde i uskiftet bo, eller bør jeg skifte boet?
 • Hæfter arvingerne for afdødes gæld?
 • Hvad skal boet betale i skat?
 • Hvor lang tid tager en bobehandling?
 • Hvad koster det at få hjælp af en advokat til en dødsbobehandling?
 • Hvad gør man, hvis man ikke kan blive enige om fordelingen af arven?
 • Hvem modtager udbetalinger fra forsikringer og pensioner?

Se vores ydelser samt svar på spørgsmålene længere nede på siden. 

Dødsbobehandling


Dødsbobehandling - Det praktiske forløb

Når et menneske går bort, er det ikke kun forbundet med en følelsesmæssig sorg for de efterladte. Som regel vil der også komme et praktisk forløb, hvor begravelsen skal arrangeres, og afdødes bo skal gøres op, så eventuel arv kan fordeles.

Som pårørende til en afdød vil det være bedemanden, man kontakter først efter dødsfaldet. Bedemanden hjælper med det praktiske i forbindelse med begravelsen og vil oftest også hjælpe med at give skifteretten besked om dødsfaldet. Dette sker i en dødsanmeldelse, der sendes til skifteretten.

Når skifteretten har modtaget dødsanmeldelsen, vil skifteretten umiddelbart efter kontakte den person, der står registreret som kontaktperson i dødsanmeldelsen. Oftest vil dette være en ægtefælle eller anden arving.

I den forbindelse skal der tages stilling til måden, dødsboet skal behandles. Dette afhænger altid af dødsboets konkrete forhold som f.eks. dødsboets værdi, om dødsboet er insolvent, om afdøde i et testamente har bestemt, at dødsboet skal behandles ved en bobestyrer mv. Der kan også være andre forhold, der afgør dødsboets behandling.

Det kan også være, at afdøde efterlader sig en ægtefælle og forholdene gør, at en længstlevende ægtefælle kan sidde i uskiftet bo. Her vil dødsboet efter den førstafdøde ægtefælle som udgangspunkt ikke skulle skiftes, før den længstlevende ægtefælle dør.

Hvis dødsboet alligevel skal udleveres til skifte, kan det ske på følgende måder:

  • Privat skifte
  • Forenklet privat skifte
  • Bobestyrerbehandling

Er dødsboet af en beskeden størrelse, kan det afgøres, at dødsboet udleveres til ægtefællen, arvingerne eller andre efterladte, uden at dødsboet skiftes. Det kan ske ved:

  • Boudlæg
  • Ægtefælleudlæg

Når det er besluttet, hvordan dødsboet skal behandles, skal der sendes en anmodning om udlevering til skifteretten. Skifteretten vurderer her, om kravene for den ønskede bobehandlingsform er opfyldt.

Efter dødsboets udlevering skal boets aktiver og passiver opgøres. Dette sker bl.a. ved, at aktiver sælges, afdødes gæld og regninger til fx begravelse betales, eventuelle skatter og afgifter betales, og formuen, der måtte være tilbage, opgøres, så den senere kan fordeles til arvingerne. Forløbet og formalia er forskellige, afhængig af hvordan boet udleveres.

Mød hele teamet med speciale i familieret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Indsend forespørgsel

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2023 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon