Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - helt gratis og uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.

Indsend

Ring og få hurtigt svar: 3842 4452

Den første samtale er gratis

Juridisk risikovurdering

Med et 360 graders familietjek får I en juridisk risikovurdering, hvor vi kortlægger, hvad I som familie kan gøre, for at minimere jeres risici, og beskytte hinanden.

Se pakkens indhold nedenfor

360 graders

familietjek 01

Pakken indeholder et 2 timers møde med en advokat. Inden mødet modtager I liste over materiale, I skal medbringe til mødet. Efter mødet modtager I en risikoprofil med anbefalinger til, hvordan I bedst nedbringer jeres risici. Under mødet gennemgår vi jeres forhold og afdækker bl.a. følgende:

  • Er jeres testamenteforhold ajour?
  • Hvordan ser jeres arveretlige situation ud?
  • Er der særlige forhold I skal være opmærksomme på som henholdsvis gifte eller samlevende?
  • Kan I med fordel oprette særeje?
  • Skal I begge stå på skødet?
  • Er I forsikret, som I tror?
  • Er jeres pensionsforhold som I forventer?
  • Kan I have gavn af en fremtidsfuldmagt?
  • Bør I have en samejeoverenskomst?
  • Har I taget højde for drift af selvstændig virksomhed?

Pris DKK 5.300,-

Kontakt os

Værktøj

På baggrund af et 360 graders familietjek kan vi se, om I kan drage fordel af nedenstående juridiske værktøjer.

Gode råd

Kan man bestemme, at arv skal være særeje?

Det er et udbredt ønske blandt forældre, at arven skal være børnenes særeje og dermed ikke indgå i bodelingen med svigerbarnet i tilfælde af, at barnet bliver skilt efter at have modtaget arv. En særejebestemmelse vil også være gyldig i et tilfælde, hvor arven kommer til udbetaling på et tidspunkt før arvingens indgåelse af ægteskab.


Læs mere

Arver samlevende hinanden?

Det er en udbredt misforståelse, at samlevende arver hinanden.  Uanset hvor længe man som ugift samlevende har boet sammen, og uanset om man har fælles børn, så opnår man ikke af den grund arveret efter hinanden. Hvis du ønsker at din samlever skal arve dig, skal du derfor oprette testamente. Lad os hjælpe jer på vej til at sikre hinanden på den bedst mulige måde for jer. 

Læs mere

Billigere at være gift?

Når samlevende med testamente arver hinanden, skal der betales boafgift til staten. Hvis samlivsforholdet (fælles bopæl) har varet mere end 2 år er boafgiften kun 15 %. Er samlivet derimod af kortere varighed, skal der tillige betales tillægsboafgift på 25 %. Ægtefæller betaler derimod ingen boafgift til staten. Så rent afgiftsmæssigt er det billigere at være gift!


Læs mere

Hvorfor bør vi have en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomst er relevant at overveje, når ugifte samlevende ønsker at købe en fast ejendom i fællesskab. Ugifte samlevende er ikke på samme måde som ægtefæller underlagt nogen lovgivning omkring deres fælles ejendom og ejendele. I samejeoverenskomst kan I aftale regler for, hvad parterne har af forpligtelser og rettigheder både under samejet, i forbindelse med samejets ophør og efter samejets ophør. I samejeoverenskomsten kan man aftale, hvad der skal ske, hvis det kun er den ene part, der ønsker at sælge ejendommen. Det kan også være aftalt, hvem der har ret til at blive boende i boligen, ved samlivsophør. Fordelen ved at have afklaret dette på forhånd er, at det er nemmere for begge parter at forholde sig til situationen, hvis den indtræder.

Læs mere

Hvad er et børnetestamente?

Kan du/I i et testamente bestemme, hvem der skal arve dine/jeres børn? Ja, det er muligt. Et børnetestamente er en erklæring fra en eller begge forældre til Statsforvaltningen om, hvem I ønsker, der skal tage sig af børnene, hvis I er gået bort. I børnetestamentet kan i udpege et par eller en enkelt person, som I mener barnet vil trives godt hos. Hvis du/I har skrevet et børnetestamente, vil statsforvaltningen tage hensyn til dit/jeres ønske, hvis de er enige i din/jeres vurdering. Statsforvaltningen vil i sidste ende foretage vurderingen ud fra barnets tarv. 

Læs mere

Hvorfor skal vi have en ægtepagt?

En ægtepagt er en aftale mellem ægtefællerne om den formueordning, der skal være gældende for ægteskabet. Hvis I ikke indgår en ægtepagt, er det i dansk ret således, at der er fælleseje, hvilket betyder, at alle jeres aktiver deles  ved død eller skilsmisse. En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem ægtefæller, som fastslår hilsen ægtefælle, der ejer  hvad. Aftalen sikrer, at du eller din ægtefælle kan tage personlige værdier med videre, hvis I senere bliver skilt.


Læs mere

Kontakt vores specialiserede advokater


Jeanette Brauer, advokat Jeanette Gudmand Jensen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4452 Eller send en mail til jgj@sagfoererne.com

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Mød hele teamet med speciale i familieret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Indsend forespørgsel

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2023 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon