Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5524
Se vores film her:
Tid: 108 SEKUNDER

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5524

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Boligadvokat med faste priser på bolighandler

Vores boligadvokater er specialister i bolighandler, og kan derfor gennemføre dem til faste priser. Se vores mest populære ydelser nedenfor, og husk at få indføjet et advokatforbehold i din købsaftale.

Advokatforbehold og fortrydelsesret

Som boligadvokat anbefaler vi altid, at du får indskrevet et advokatforbehold i din købsaftale, før du skriver under. Der er mange penge på spil i enhver bolighandel, og derfor bør du også være grundig. 

Advokatforbeholdet sikrer dig på to måder. Dels giver det dig mulighed for at komme gratis ud af handlen igen, hvis du fortryder, eller din advokat råder dig til det. Dels giver det dig mulighed for at få hele handlen gennemgået af en advokat, før du er endeligt bundet af aftalen. Med et advokatforbehold kan din advokat gå hele handlen grundigt igennem og gennemgå den sammen med dig, før du bindes endeligt af aftalen.

Hvis du vil vide mere om advokatforbehold og lovens fortrydelsesret, kan du læse mere længere nede på siden. Hvis du står foran et boligkøb, kan du også med fordel kaste et blik på vores guide til boligkøb.

Kontakt vores specialiserede advokater


Kristoffer Machenhauer Nielsen, advokat Lasse Clausen Ottsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5524 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i bolighandler

Advokatforbehold


Advokatforbeholdet er det attraktive alternativ til den lovbestemte fortrydelsesret. Hos Sagførerne anbefaler vi altid, at du får indskrevet et advokatforbehold i din købsaftale før du skriver under.

Hvis du sikrer dig, at der er indføjet et advokatforbehold i købsaftalen, kan din boligadvokat nægte at godkende handlen, uden at du skal betale noget til sælger. Husk derfor altid at få indføjet advokatforbeholdet i købsaftalen, så købet er betinget af din boligadvokats godkendelse af handlen i sin helhed.


Et advokatforbehold er typisk formuleret som følger:


”Handlen er fra købers side betinget af, at købers advokat kan godkende handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde kl. 16.00, senest 6 hverdage efter at købers advokat har modtaget den af både køber og sælger underskrevne købsaftale fra mægler.”


NB: Det er vigtigt, at advokatforbeholdet omfatter "handlen i sin helhed" og ikke blot "handlens juridiske forhold" eller andre formuleringer udfærdiget af sælger.

Læs mere om advokatforbehold

Advokatforbehold

Et advokatforbehold er et forbehold, du som køber med fordel kan få indsat i købsaftalen. Virkningen af advokatforbeholdet er, at handlen kun gennemføres, hvis din advokat godkender handlen. På den måde får du mulighed for at få din advokats syn på sagen, før du endeligt bestemmer dig for, om du vil gennemføre handlen.

Du skal være opmærksom på, at advokatforbeholdet skal skrives ind i aftalen på samme vis som alle de øvrige vilkår. Advokatforbeholdet er altså ikke automatisk en del af aftalen. Derfor bør du heller ikke skrive under, før du er sikker på, at du har fået advokatforbeholdet med. Det bør dog ikke være et problem at få sælger med på at indskrive et advokatforbehold, idet de er meget almindelige og bruges i langt de fleste bolighandler.

Advokatforbeholdet kan formuleres på forskellige måder. Et eksempel kan være:

Handlen er fra købers side betinget af, at købers advokat kan godkende handlen i sin helhed. Eventuelle indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde kl. 16.00, senest 6 hverdage efter at købers advokat har modtaget den af både køber og sælger underskrevne købsaftale fra mægler."

Hvis du er i tvivl om advokatforbeholdet er kommet ordentligt med i aftalen, er du meget velkommen til at kontakte Sagførerne. Vores telefon bliver besvaret alle ugens 7 dage, og henvendelser på vores kontaktformular besvares almindeligvis straks og senest den efterfølgende arbejdsdag. Husk at den første samtale altid er gratis.

Hvis du har husket at få indsat advokatforbeholdet, fungerer det i praksis sådan, at når du har skrevet under på købsaftalen, bliver alle handlens dokumenter, bilag mv. sendt til din advokat. Din advokat går det hele igennem og efterser, at alt er som det skal være, og om der er noget særligt, du bør informeres om eller overveje en ekstra gang.

Når din advokat har været det hele igennem, tager din advokat kontakt til dig. Sammen gennemgår i det hele, så du er sikker på, at du ved, hvad handlen indebærer. Her vil din advokat også gøre dig opmærksom på, hvis der er noget betænkeligt ved handlen. Til sidst beslutter du dig i samråd med din advokat for, om handlen skal godkendes eller ej. Det er i sidste ende helt op til dig.

Når du har besluttet dig, meddeler din advokat til sælger, om handlen kan godkendes eller ej. Godkendes handlen gennemføres handlen som aftalt. Godkendes handlen ikke, frigøres begge parter fra aftalen. Det betyder, at du stilles som om, der aldrig havde været en aftale.

En sidste mulighed er at godkende med forbehold. Det betyder, at handlen godkendes med forbehold for, at der kan laves visse ændringer eller tillæg til købsaftalen. Det kan være en mulighed, hvis din advokat har fundet noget, som det erfaringsmæssigt er muligt at aftale sig ud af med sælger. I så fald vil din advokat hjælpe med at forhandle ændringerne på plads og få lavet en ny aftale.

Fortrydelsesret


Når du køber fast ejendom, er der rigtig mange juridiske problemstillinger, som skal håndteres og accepteres af dig. Disse mange problemstillinger fremgår ikke af salgsopstillingen, da den ellers ville blive alt for omfattende, i stedet følger der rigtigt mange bilag med til købsaftalen, som du bør få gennemgået af din boligadvokat, før handlen gennemføres. Det kan eksempelvis være tingbogsattester, forsikringsdokumenter og vedtægter fra grundejerforeningen.


Da de færreste læser alle disse bilag grundigt igennem, inden de underskriver købsaftalen, har man besluttet, at der skal være en lovbestemt fortrydelsesret. Som navnet indikerer, giver fortrydelsesretten dig mulighed for at fortryde dit køb og komme ud af handlen igen.

Du skal dog være opmærksom på, at der knytter sig visse betingelser til at gøre brug af fortrydelsesretten.  Fortrydelsesretten er betinget af, at du fortryder handlen indenfor seks hverdage, og at du betaler sælger en godtgørelse på 1 % af købesummen. Det er således dyrt at fortryde en handel via lovens fortrydelsesret. I stedet anbefaler vi, at du husker advokatforbeholdet. Det er nemlig gratis at gøre brug af et advokatforbehold.

Læs mere om fortrydelsesret

Fortrydelsesret

Efter dansk lovgivning har du som køber en fortrydelsesret ved boligkøb. Efter du har underskrevet købsaftalen, har du mulighed for at fortryde købet og på den måde komme ud af aftalen. Du skal dog huske på, at fortrydelsesretten kun gælder i 6 hverdage. De 6 hverdage regnes fra dagen, hvor du underskrev købsaftalen. Du skal altså relativt hurtigt tage stilling til, om du ønsker at gøre brug af fortrydelsesretten. Når fristen er udløbet, er din eneste mulighed et eventuelt advokatforbehold.

At gøre brug af fortrydelsesretten er som udgangspunkt ikke gratis. Som hovedregel skal du betale sælger en godtgørelse på 1 pct. af købesummen. 

I nogle tilfælde dikterer loven dog, at fortrydelsesretten er gratis at benytte. Det er tilfældet, hvis sælger har opført ejendommen med salg for øje. Tilsvarende gælder, hvis sælger har som hovederhverv at sælge fast ejendom.

Lovgivningen om fortrydelsesret er præceptiv. Det betyder, at fortrydelsesretten gælder, selv hvis andet måtte stå i købsaftalen. Det er altså ikke muligt at aftale sig ud af købers fortrydelsesret. Du har fortrydelsesret uanset, hvad der står i din købsaftale.

Til gengæld er der enkelte områder, hvor du som køber ikke har en fortrydelsesret. Lovens fortrydelsesret gælder ikke,  hvis du køber din bolig på auktion, eller hvis du køber en landbrugsejendom med landbrugspligt.

Selvom du som køber har en fortrydelsesret efter loven anbefales det altid, at du husker at få taget et advokatforbehold.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon