Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Timelønnedes sygdom

Timelønnede får løn for hver time de arbejder i lønperioden. En timelønnet har derfor som udgangspunkt ikke krav på at få løn ved sygdom, da denne netop ikke har arbejdet i sygeperioden. Dette udgangspunkt kan dog være modificeret ved aftale, som ofte kommer til udtryk i ansættelseskontrakten eller i kollektiv overenskomst.  

Bliv klogere på:

   • Hvilke generelle regler, der gælder for løn under sygdom.
   • Hvad der gælder for løn under sygdom, hvor den timelønnede har overenskomst.
   • Hvilke regler der gælder for løn under sygdom, hvor den timelønnede er uden overenskomst.
   • Hvilke regler der gælder for opsigelse under sygdom af timelønnede med overenskomst.
   • Hvilke regler der gælder for opsigelse under sygdom af timelønnede uden overenskomst. 

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Timelønnedes sygdom


Timelønnedes løn under sygdom

Timelønnede får løn for hver time de arbejder i lønperioden. En timelønnet har derfor som udgangspunkt ikke krav på at få løn ved sygdom, da denne netop ikke har arbejdet i sygeperioden. Den timelønnede medarbejder kan dog have et krav på at få løn under sygdom, hvis dette følger af den timelønnedes overenskomst- eller ansættelseskontrakt. 

Hvorvidt den timelønnede har et egentlig krav på løn under sygdom, vil således i vidt omfang afhænge af de aftalte vilkår for ansættelsesforholdet. Hvis medarbejderen er funktionær, vil medarbejderen imidlertid have et krav på løn under sygdom, da dette følger af funktionærloven. Du kan læse mere om funktionærer her.

Timelønnedes løn under sygdom m. overenskomst

Ansættelsesforholdet for timelønnede er et resultat af aftalen mellem arbejdsgiver og den timelønnede arbejdstager. Der kan derfor frit aftales, at den timelønnede arbejdstager har ret til løn under sygdom. I mange kollektive overenskomster, er der dog aftalt regler for løn under sygdom. Overenskomsten kan også fastsætte, under hvilke nærmere betingelser, den timelønnede har ret til løn under sygdom.

Hvis der ikke i overenskomsten er fastsat regler for løn under sygdom, vil arbejdstageren have ret til sygedagpenge ifølge sygedagpengeloven, hvis denne har været ansat i 8 uger, samt arbejdet i mindst 74 timer inden for de sidste 8 uger.

Timelønnedes løn under sygdom u. overenskomst

Hvis ikke den timelønnede arbejdstager er omfattet af en kollektiv overenskomst, så vil arbejdsforholdet, herunder lønvilkår, være reguleret af aftale mellem den timelønnede arbejdstager og arbejdsgiveren. Hvis der ikke der i ansættelseskontrakten er fastsat regler for løn under sygdom, vil den timelønnede arbejdstager ikke have ret til løn under sygdom.

Den timelønnede medarbejder vil dog have ret til sygedagpenge ifølge sygedagpengeloven, hvis denne har været ansat i 8 uger, samt arbejdet i mindst 74 timer inden for de sidste 8 uger. Den timelønnede medarbejder og arbejdsgiveren kan frit aftale, at der er løn under sygdom.

Opsigelse under sygdom m. overenskomst

Den timelønnede medarbejder har som udgangspunkt ikke noget opsigelsesvarsel, hvis ikke opsigelsesvarslet er aftalt. En timelønnet medarbejder kan derfor, hvis der ikke er aftalt opsigelsesvarsel, blive opsagt under sygdom, fra dag til dag. I mange kollektive overenskomster, er der derfor aftalt opsigelsesvarsler for timelønnede medarbejdere, samt regler for opsigelse under sygdom. 

Hvis der er aftalt regler for opsigelse under sygdom, i overenskomsten, kan der kun ske opsigelse i overensstemmelse hermed. Hvis der ikke er aftalt vilkår i overenskomsten, for opsigelse under sygdom, vil arbejdstageren frit kunne opsige den timelønnede medarbejder, med respekt for det muligt aftalte opsigelsesvarsel.

Opsigelse under sygdom u. overenskomst

Det er op til aftale mellem den timelønnede medarbejder og arbejdsgiveren, at aftale hvordan opsigelse kan ske, herunder i forbindelse med sygdom. Det står derfor arbejdsgiver og den timelønnede arbejdstager frit for, hvordan opsigelse i forbindelse med sygdom kan ske. 


Hvis der ikke er aftalt noget om opsigelse i forbindelse med sygdom, vil arbejdsgiveren frit kunne opsige den timelønnede på grund af sygdom, dog i overensstemmelse med den muligt aftalte opsigelsesvarsel.

Advokat til sygdom

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Indgåelse af ansættelseskontrakter, herunder fastsættelse af vilkår ved sygdom, kan være svært. 

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning om ansættelsesretten, eller anden rådgivning i forbindelse timelønnede ansatte. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon