Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Inkasso

Selvom du har en god og effektiv rykkerprocedure, vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at igangsætte en inkassoproces.

Når vi modtager en inkassosag fra din virksomhed, starter vi med at kontrollere dit  krav for at sikre, at du har fået opkrævet renter, rykkergebyrer og andre omkostninger, som du er berettiget til ved forsinket betaling. Når dit tilgodehavende er opgjort, igangsætter vi vores inkassoproces. 

Hvis der kommer en indsigelse mod dit krav, går sagen ikke i stå. Vi kan hjælpe dig med at indbringe sagen for domstolene. Ved at følge linket kan du læse mere om vores behandling af retssager. 

Gode råd

Effektiv rykkerprocedure - sådan gør du

For at kunne have en effektiv rykkerprocedure er det nødvendige at kende til de begrænsninger, der følger af rentelovens bestemmelser: 

  •  Første rykkerskrivelse kan sendes, når betalingsfristen er overskredet
  • I kan opkræve 100 kr. i rykkergebyr for hver rykkerskrivelse, der sendes.
  • Der skal minimum være 10 dages mellemrum mellem første og anden rykkerskrivelse (Din kunde skal altså have minimum 10 dages betalingsfrist til at betale fakturabeløb og rykkergebyr)
  • 10 dage efter anden rykkerskrivelse kan I sende tredje rykkerskrivelse.
  • I kan maksimalt opkræve rykkergebyr for tre rykkerskrivelser (dvs. 300 kr. i alt for rykkergebyr)
  • Er dine kunder erhvervsdrivende, må I opkræve yderligere 310 kroner i kompensationsgebyr.
  • Kompensationsgebyret må opkræves allerede i første rykkerskrivelse, men vi anbefaler, at I først pålægger denne i anden rykkerskrivelse. 


Læs mere

Er min rykkerprocedure nok til at afbryde forældelse?

Mange tror fortsat, at igangsættelsen af en rykkerprocedure er tilstrækkelig til at afbrydelse forældelsen af fakturaen, men det er forkert. Efter de nye regler, er det ikke længere tilstrækkeligt, at der sendes kunden en påmindelse eller en rykkerskrivelse. Kunden skal aktivt erkende (gerne skriftligt), at skylde beløbet eller du skal tage et retsskridt for at afbryde forældelsen. Kontakt os, så du er sikker på, at du ikke mister retten til at kræve dit tilgodehavende betalt. 


Læs mere

Inkasso når min kunde er uenig i fakturaen?

Når din kunde ikke er enig i fakturaen er udgangspunktet, at du ikke kan igangsætte en inkassoproces. For at kunne få dit fakturabeløb, er du på grund af uenigheden nødt til at indbringe sagen for domstolene. Hos Sagførerne bistår vi ved mange forskellige retssager som en del af vores daglige arbejde. Vi kan derfor også hjælpe ved din retssag. Du kan læse mere om vores hjælp ved retssager ved at følge linket.

Læs mere

Kan jeg kræve rente ved forsinket betaling?

Hvis du ikke har fastsat en sidste betalingsdag for dit tilgodehavende i fakturaen, er udgangspunktet at du først kan kræve renter 30 dage efter, at du har anmodet om betaling. Husk derfor altid at fastsætte en sidste betalingsdag i din faktura. Rentesatsen afhænger i øvrigt af, om din kunde er erhvervesdrivende eller forbruger.  Kontakt os for at høre nærmere herom. 


Læs mere

Undgå dårlige bejlere - det vigtige forarbejde

Det er umuligt at undgå dårligere betalere - men du kan reducere risikoen for dårligere betalere ved blot at tage højde for nogle simple forholdsregler. Kend dine kunder - foretag et tjek af kunden og vurder, om du vil yde kredit. Det er vanskeligt helt at undgå at give kredit til kunder, fordi det er en helt almindelig forudsætning, men sørg for alene at give kredit til de rigtige kunder. Sørg for at have en konsekvent rykkerprocedure, så dine kunder ikke sætter dig sidst, når regningerne skal betales. Læs mere

Varsel om inkasso

Før sagen kan overdrages til inkasso skal du give dine kunder et skriftligt inkassovarsel. I inkassovarslet skal der gives en frist på ti dage til at betale, før gælden går til inkasso. Fristen regnes fra afsendelsen af varslet. Det skriftlige varsel om inkasso indsættes meget ofte i 3. rykkerbrev. 


Læs mere

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon