Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4452

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4452

Det er helt uforpligtende

Utroskab og skilsmisse

Utroskab er en af de hyppigste årsager til skilsmisse. Grundet de følelsesmæssige problemer, der er knyttet til utroskab, er det herefter muligt at kræve øjeblikkelig skilsmisse, uden din partners samtykke.

Hvis du har spørgsmål relateret til skilsmisse som følge af utroskab, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Hos Sagførerne har vi et stort kendskab til reglerne, og de svære problematikker, som er forbundet hermed.

Utroskab og skilsmisse


Generelt om skilsmisse

Udgangspunktet for skilsmisse er, at I som parter skal være enige. Ved enighed kan I blive skilt uden at skulle igennem en separationsperiode. Dette betegnes som en direkte skilsmisse. Hvis I derimod er uenige skal I igennem en 6 måneders separationsperiode forinden, at I kan blive skilt.

Ægteskabsloven opstiller 5 særlige grunde, hvorefter der er mulighed for en direkte skilsmisse, uanset om I er enige eller ej, og uanset om I har fælles børn under 18 år.

Grundene er:

    • 2 års adskillelse
    • Utroskab eller deltagelse i lignende seksuelt forhold
    • Vold, herunder psykisk vold og seksuelle overgreb
    • Bigami
    • Børnebortførelse

Utroskab og direkte skilsmisse

Utroskab er en særlig grund, som kan berettige en direkte skilsmisse. Det skal dog bemærkes, at det udelukkende er den part, der har været udsat for utroskab, altså den krænkede part, som har adgang til direkte skilsmisse med henvisning til denne begrundelse.

Det er desuden en forudsætning for direkte skilsmisse på grund af utroskab, at ægtefællen, der ønsker skilsmisse, kan bevise, at modparten har været utro. Nægter den utro part utroskaben, skal den anden part forsøge at indsamle beviser herpå. Jo flere beviser du har, jo bedre er du stillet.

Anmodning om skilsmisse skal indgives inden 6 måneder efter, at ægtefællen har fået kendskab hertil, og inden 2 år efter, at den anden ægtefælle har været utro. Derudover kan ægtefællen i nogle tilfælde anses for at have frafaldet sin ret.

Læs om hvornår man har frafaldet sin ret

Retten til skilsmisse på grund af utroskab bortfalder, hvis du har haft kendskab til utroskaben i længere tid, og alligevel har valgt at fortsætte samlivet. Herved lægges det til grund, at du har accepteret utroskaben.

Hvis dette er tilfældet, skal du i stedet anmode om separation, hvilket ikke kræver enighed mellem ægtefællerne. Dette betyder, at jeres formuefællesskab bliver gjort op, men at I stadig betegnes som ægtefæller i separationsperioden. Efter 6 måneders separation har du opnået ret til skilsmisse, også selvom din ægtefælle fortsat ikke ønsker det.

Utroskab og bodeling

Fællesboet skal deles ligeligt mellem ægtefællerne, uanset om der foreligger utroskab eller ej. Der er dermed ikke tale om, at utroskab influerer på bodelingen. Uanset, hvor indgribende utroskaben føles for den krænkede part i ægteskabet, er der ikke mulighed for kompensation i form af en skævdeling af fællesboet.

Utroskab og børn

Når man som forældre går fra hinanden, bliver separeret eller skilt, sker der ingen ændringer med hensyn til forældremyndigheden. Dette udgangspunkt fraviges ikke, selvom skilsmissen er opstået på grund af utroskab i forholdet. Utroskab har således ikke noget med børnene at gøre.

Advokat ifm. utroskab

Hvis du er den krænkede part i en sag om utroskab og som følge heraf ønsker direkte skilsmisse, anbefales det, at du kontakter en advokat. Advokaten kan hjælpe dig med at sikre, at juraen er i orden, samt at skilsmissen forløber så gnidningsfrit som muligt.

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med direkte skilsmisse på grund af utroskab, hvorfor vi er parate til at hjælpe dig i den sårbare situation, som du befinder dig i. Kontakt os over telefon eller på mail for at høre nærmere.

Mød hele teamet med speciale i familieret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon