Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hvordan begrænser min konkurrenceklausul mig på de sociale medier?

Har du en konkurrenceklausul i ansættelseskontrakten, og er du på vej til at skifte job, skal du være meget forsigtig på de sociale medier. Helt ny retspraksis viser, at uforsigtighed på nettet kan komme til at koste dig dyrt. I sagen havde to mænd opsagt deres stillinger i en virksomhed, virksomhed 1, for at tage ansættelse hos en konkurrerende virksomhed, virksomhed 2. I forbindelse hermed opdaterede de deres CV på deres LinkedIn-profiler og skrev virksomhed 2 og linkede til dens virksomhedsprofil. Opdateringen afstedkom en mail til samtlige ”connections”, der derved fik besked om deres ansættelse i virksomhed 2. Blandt disse modtagere var en række kunder, der var tilknyttet virksomhed 1 og en række ansatte hos virksomhed 1. Virksomhed 1 anlagde herefter sag med påstand om, at konkurrenceklausulen var overtrådt og krævede erstatning. Retten gav virksomhed 1 medhold og pålagde de to mænd at betale erstatning, stor kr. 100.000,00 til virksomhed 1. Retten lagde vægt på, at mailen sendt til virksomhed 1’s kunder var målrettet kommunikation, der var overtrædelse af konkurrenceklausulen. Dommen viser, at det er vigtigt at være påpasselig, hvis man er underlagt en konkurrenceklausul – også på de sociale medier.
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon