Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4452

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4452

Det er helt uforpligtende

Familietestamente

Med et familietestamente kan du sikre arven til længstlevende ægtefælle eller din samlever, samt fordele arven blandt børnene. Derved sikrer du at arven fordeles præcis som du ønsker, samt at der efter du er gået bort, ikke vil opstå stridigheder omkring arvens fordeling i familien. Af disse grunde betegnes et familietestamente som et testamente, der beskytter familien.

Hvis du har spørgsmål relateret til familietestamenter, er du altid velkommen til at kontakte os. Hos Sagførerne har vi et stort kendskab til reglerne om familietestamenter, samt de problematikker, der kan være forbundet hermed.

Familietestamente


Hvad er et familietestamente?

Hos Sagførerne får vi ofte henvendelser vedrørende hjælp til udarbejdelse af et såkaldt “familietestamente”. Det må i denne forbindelse understreges, at et familietestamente ikke er et selvstændigt juridisk begreb, da et familietestamente blot er et almindeligt testamente. Typisk anvendes begrebet dog om et testamente, som indeholder bestemmelser, som beskytter eller begunstiger testators familie.

Der findes tre forskellige typer af testamenter:

  • Vidnetestamente
  • Notartestamente 
  • Nødtestamente 

Som udgangspunkt kan du frit vælge mellem de to øverste typer af testamenter, som er de traditionelle testamenter. Et nødtestamente bliver kun aktuelt for testator, hvis personen er i overhængende livsfare, hvor der ikke er tid til at udfærdige et vidne- eller notartestamente. Et familietestamente vil derfor typisk være et notar- eller vidnetestamente - særligt hvis der er tale om et gensidigt testamente.

I forhold til din familie er der særlige spørgsmål, der bør tages stilling til. Dette er tilfældet, da visse personer i din familie opnår en særlig arveretlig status ifølge arveloven. Har du en ægtefælle eller samlever, er der stor forskel på, hvordan denne er arveretligt stillet. En ægtefælle er tvangsarving, hvorimod en samlever aldrig opnår arveret - uanset hvor længe I har boet sammen - medmindre arveretten er opnået ved testamente. Derfor bør I overveje, om I ønsker at arve efter hinanden, hvis I ikke er gift, men blot samlevende. Med et udvidet samlevertestamente, kan I opnå samme arveretlige stilling som ægtefæller. Det kræver blot en aktiv handling. Hvis I har børn, er de livsarvinger også derfor ligeledes berettiget til en del af tvangsarven. Ønsker I at udvide eller begrænse jeres børns arv, er det ligeledes nødvendigt at forholde sig hertil i et testamente.

Familietestamente fremtidsfuldmagt

En fremtidsfuldmagt kan beskrives som et alternativ til almindelige fuldmagtsforhold eller værgemål. En fremtidsfuldmagt er ikke det samme som et familietestamente og har ej heller relation hertil. Testamentet omhandler, hvad der skal ske med eksempelvis din formue efter din død, hvorimod en fremtidsfuldmagt bliver aktuel, mens du lever. Du kan oprette en fremtidsfuldmagt, når du er fyldt 18 år.

En fremtidsfuldmagt kan indeholde bestemmelser om, hvem der skal repræsentere dig, hvis du fx får demens.

Eksempler på, hvad en fremtidsfuldmagt kan indeholde:

  • Bestemmelser om personlige forhold
  • Bestemmelser om økonomiske forhold
  • Valg af fuldmægtig

Familietestamente pris

Hos Sagførerne har vi ikke en fast pris på et familietestamente. Dette skyldes, at der skal tages hensyn til individuelle behov og vi mere eller mindre skal skræddersy testamentet i forhold jeres ønsker. I er dog velkomne til at kontakte en af vores familieadvokater, hvorefter vi kan udarbejde et overslag eller tilbud på et familietestamente.

Mød hele teamet med speciale i familieret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon