Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Grundfond 

En ejerforening defineres i ejerlejlighedsloven som et obligatorisk fællesskab bestående af samtlige ejere af ejerlejligheder på en ejendom. Ejerforeningen er med andre ord et pligtmæssigt fællesskab, der består i kraft af loven. 


Ejerforeningen har flere opgaver, men overordnet kan ejerforeningens formål beskrives som driften af ejerforeningen. Det vil for eksempel være ejerforeningens opgave at sørge for, at fællesarealer m.v. holdes ordentlige. Af samme årsag er det oftest nødvendigt for en ejerforening at oprette en grundfond. En grundfond kan sikre, at ejerforeningen har frie midler til større og uforudsete udgifter til vedligeholdelses- og forbedringsarbejder.

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Grundfond i en ejerforening


Grundfond ejerforening

En grundfond er en fælles opsparing for en ejerforening. Grundfonden benyttes til at finansiere forskellige omkostninger forbundet med driften af en ejerforening. Det kan for eksempel være udgifter til fælles vedligeholdelsesprojekter og renoveringer.

Det vil oftest være sådan, at der årligt betales et beløb til grundfonden, som herefter benyttes til at afholde de udgifter, ejerforeningen måtte møde - såvel planlagte som uforudsete udgifter. 

Ejerlejlighedsforeningen enkelte medlemmer kan ikke disponere over grundfonden individuelt, men ved deltagelse i generalforsamlinger og bestyrelsesarbejde, vil det være muligt at få indflydelse på grundfondens dispositioner.

Hvad er en grundfond?

En grundfond er en opsparing i ejerforeningen. Den er finansieret af ejerforeningens medlemmer. Formålet hermed er, at ejerforeningens medlemmer har en opsparing, som kan benyttes til udgifter, som ejerforeningen måtte få. Hvis der oprettes en grundfond, vil ejerforeningens medlemmer nemmere undgå at skulle betale ekstraordinært, hvis der er behov for at få finansieret nogle fælles udgifter. Grundfonden kan derfor skabe tryghed for ejerforeningens medlemmer.

Grundfonden administreres almindeligvis af ejerforeningens bestyrelse. Det er herefter også bestyrelsen, der sørger for, at grundfondens midler benyttes i overensstemmelse med ejerforeningens vedtægter.

Eksempler på udgifter

Nedenfor kan du se en række eksempler på udgifter, som en grundfond ofte vil blive brugt til at finansiere.

Eksempler på udgifter, som en grundfond kan finansiere:

    • Nye vinduer
    • Nye stigstrenge
    • Reparationer på ejendommene
    • Vedligeholdelse af fællesarealer

    Oftest vil det være vedtaget på en generalforsamling, hvad der skal laves og hvordan det skal gøres. Det vil også være på generalforsamlingen, at det bestemmes hvor mange penge der skal bruges på det pågældende projekt.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon