Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5522

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Stævning og processkrifter

En stævning er det første processkrift i en retssag. Stævningen er sagsøgerens krav som gøres gældende overfor den sagsøgte. Et processkrift er en samlebetegnelse for de dokumenter, som indgår i en retssag. 

Hos Sagførerne har vi stor erfaring med at føre retssager, og vi har derfor et indgående kendskab til sagens processkrifter. 

Typiske spørgsmål:

  • Hvad er en stævning?
  • Hvad skal en stævning indeholde?
  • Hvad er et processkrift?
  • Hvilke processkrifter indgår i en retssag?
  • Hvad er en forkyndelse?
  • Hvad er en replik og duplik?

Kontakt vores specialiserede advokater


Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Stævning og sagens processkrifter


Stævning

En stævning er det første skridt i en retssag. En stævning består af et dokument, hvor sagsøgeren gør sit krav gældende. Det er den part som indgiver stævningen, som kaldes sagsøgeren. Stævningen indeholder flere forskellige forhold, herunder blandt andet påstande, som understøtter, hvorfor sagsøgeren mener, at sagsøgerens krav er berettiget.

Du er meget velkommen til at kontakte os for en drøftelse af din sag. Herefter kan vi vurdere, om du har en sag at gå videre med, og om vi skal udarbejde en stævning. Vi kan også hjælpe dig, hvis du er blevet stævnet, og ønsker hjælp til at udarbejde et svarskrift til sagsøgeren.

Forkyndelse

En forkyndelse er en form for besked til en eller flere parter. Selve forkyndelsen er kendskabet. Det betyder, at en stævning kan anses for at være forkyndt, når sagsøgte har gjort sig bekendt med stævningens indhold. Det er forskelligt fra ret til ret, hvordan forkyndelse sker, og der er forskellige metoder til forkyndelse. Du kan se en række eksempler på forkyndelse nedenfor.

Eksempler på forkyndelse:

  • Digital forkyndelse
  • Brevforkyndelse
  • Telefonforkyndelse
  • Politiforkyndelse
  • Stævningsmandsforkyndelse

Replik

En retssag har forskellige steps og indeholder mange forskellige processkrifter. I et forenklet eksempel starter en retssag med, at sagsøger indgiver en stævning. Herefter udarbejder sagsøgte et svarskrift. Hvis sagsøgeren har bemærkninger til sagsøgtes svarskrift, kan sagsøgeren komme med en replik. En replik er således en form for svar på svarskriftet. 

Hvis sagsøgte har yderligere bemærkninger i anledning af sagsøgerens bemærkninger, herunder til replikken, så kan sagsøgte komme med et svar på replikken. Sagsøgtes svar kaldes en duplik, hvilket du kan læse mere om nedenfor på denne side.

Processkrift

Et processkrift er en samlet betegnelse for de dokumenter der indgår i en retssag. Processkrifter er således alle retssagens juridiske dokumenter. Du kan se eksempler på processkrifter straks nedenfor.

Eksempler på processkrifter:

  • Stævning
  • Svarskrift
  • Replik
  • Duplik

  Hos Sagførerne har vi stor erfaring med at føre retssager i hele landet, og vi har derfor et indgående kendskab til de forskellige typer af processkrifter, som skal indgå i en retssag. Har du brug for bistand, er du meget velkommen til at kontakte os.

Duplik

Som nævnt ovenfor er en duplik sagsøgtes svar på sagsøgerens replik. En duplik kaldes et processkrift, og er således et dokument i retssagen, som inddrages, når retten skal vurdere, om det er sagsøger eller sagsøgte, der skal vinde sagen.

Det er ikke alle retssager, hvor der er en duplik. Det afhænger af, om der er bemærkninger til replikken.

Det kan være svært at finde hoved og hale i reglerne om stævning og processkrifter, og du er derfor meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at forstå det juridiske indhold.

Svarskrift

Et svarskrift er processkrift, som indeholder sagsøgtes svar på stævningen. Et svarskrift skal indeholde bemærkninger til stævningen, og fremhæve sagsøgtes påstande. Svarskrifter vil i langt de fleste tilfælde angå en påstand om frifindelse fra sagsøgtes side. Det skyldes, at det bedste sagsøgte kan få ud af en retssag, ofte vil være en frifindelse.

I nogle tilfælde kan svarskriftet tillige angå et modkrav, en bemærkning til en erstatningsretlig opgørelse eller noget helt tredje. Hvis du har brug for juridisk bistand i forbindelse med en retssag er du meget velkommen til at kontakte os.  Vi står klar til at hjælpe dig med sagens processkrifter.

Stævning og processkrifter - Advokathjælp

Hvis du skal være part i en retssag, vil der opstå behov for juridisk bistand og repræsentation ved en advokat. Hos Sagførerne har vi flere dygtige advokater, der kan hjælpe dig med at fremføre dine synspunkter bedst muligt i retten. Vi fører sager i hele landet.

Har du brug for hjælp med stævning og processkrifter, skal du ikke tøve med at kontakte os for en samtale. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig, og varetager udelukkende dine interesser.

Hvad koster en stævning?

Et hyppigt spørgsmål i forbindelse med en mulig retssag er, hvad en stævning koster. I langt de fleste tilfælde har dette spørgsmål ikke noget klart svar. Stævningens udformning afhænger af sagens kompleksitet. Udarbejdelse af en stævning i en kompliceret sag, vil således være dyrere end en mere simpel sag. Det samme gør sig gældende for sagens øvrige processkrifter.

Hvis du ønsker vejledning om stævning og processkrifter, kan du kontakte os telefonisk eller ved at udfylde vores kontaktformular nedenfor på siden.

Retssag - Processkrifter

Står du overfor en retssag? Uanset om du er sagsøger eller sagsøgte, kan vi hjælpe dig med sagen. Vi har stor erfaring med udarbejdelse af stævning og processkrifter, og vi kender således alle de juridiske krav, som dokumenterne skal indeholde.

Hos Sagførerne anbefaler vi, at du inddrager en advokat så tidligt som muligt i forløbet, så advokaten har de bedste forudsætninger for at hjælpe dig. Hos Sagførerne vil vi hellere end gerne hjælpe dig med din sag, og du skal derfor ikke tøve med at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med stævning og øvrige processkrifter.

Mød hele teamet med speciale i tvister

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon