Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Er du tvivl om, hvad meditation er, samt fordelene ved at benytte dette? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring mediation, gennemgået, herunder blandt andet, hvad en mediator er og hvad forskellen er på mediation og moderation. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.
Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
Mediation er en måde, hvorpå der kan skabes dialog mellem to stridende parter. Mediation er altså en form for konfliktmægling. Formålet er at løse parternes problemer ved hjælp af dialog på en stille og rolig måde. Selve mediationen foregår ved en åben proces, hvor begge parterne har mulighed for at udtrykke deres ønsker og behov. På denne måde har parterne mulighed for i samarbejde at finde en fælles løsning, som de begge kan stå inde for, samt er den bedste måde, hvorpå begge parters interesser bedst muligt bliver varetaget.
Det er altså parterne selv og ikke mægleren, som også betegnes mediatoren, der træffer afgørelse. Mediation adskiller sig på denne måde betydeligt fra eksempelvis domstolene og voldgiftssager, idet begge parter opfattes som vindere.
Mediation kan være fordelagtigt i forbindelse med konfliktmægling. Dette kan f.eks. være:
Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om mediation, herunder om det er den rette løsning for dig. Første samtale med en advokat er altid uforpligtende.
En mediator er en uvildig tredjemand, som har til opgave at hjælpe parterne med at finde en fælles tilfredsstillende løsning. Helt præcist betyder mediator i midten, idet mediatoren sidder mellem parterne og hjælper med konfliktmægling. Det bemærkes, at en mediator ikke er parternes rådgiver og derfor ikke har kompetence til at afgøre parternes konflikt.
En mediator er typisk en advokat, der har taget en mediatoruddannelse. Under mediationen ses det oftest, at parterne er repræsenteret af hver deres advokat. Mediatoren skal herefter lytte til sagens parter og føre en bedst mulig dialog mellem dem. Parterne kan undervejs få hjælp fra deres advokat. Når parterne med hjælp fra mediatoren har fundet en fælles løsning på problemet, bliver denne skrevet ned som en aftale.
Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en mediator til at løse dine problemer? Vi har mange års erfaring med mediation, hvorfor vi står klar til at hjælpe dig.
Mediation kan foregå på mange forskellige måder alt efter den konkrete sags særlige omstændigheder. Den foregår dog typisk over fem faser, som vil blive beskrevet kort herunder. Forinden mediationen begynder, skal parterne i fællesskab aftale, hvordan de ønsker, at mediationen skal foregå.
Parterne skal tage stilling til en række punkter, herunder eksempelvis:
Mediationen indledes typisk ved, at parterne fremlægger deres synspunkter og ønsker. Det er nemlig, som beskrevet, parterne, der er i fokus ved mediationen. Mediatoren sørger herefter for, at det hele foregår stille og roligt og efter de generelle principper for mediationen.
Mediatoren vil ligeledes afgrænse problemerne, således det står klart, hvad det helt bestemt er, som skal løses mellem parterne. Herefter skal parterne forsøge at finde en fælles løsning. Dette gøres oftest ud fra en række løsningsmodeller efterfulgt af en forhandling. Såfremt parterne finder en fælles løsning vil denne blive skrevet ned i en aftale.
Der findes en række fordele ved at benytte mediation som konfliktmægling ved tvister mellem to parter i stedet for at gå rettens vej. Fordelene ved mediation er blandt andet:
Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge mediation? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Sammen kan vi drøfte din sag og finde ud af om mediation er den rette løsning for dig.
For at mediationen kan foregå på en måde, der er behagelig og tilfredsstillende for begge parter, skal en række grundlæggende principper respekteres. Dette er først og fremmest princippet om frivillighed. Dette indebærer, at meditation er frivilligt, hvorfor både parterne og mediatoren er berettiget til at afslutte mediationen til enhver tid. Dernæst gælder et princip om upartiskhed, der bestemmer, at mediator skal være neutral, upartisk og uafhængig af parterne. Ydermere skal der være fortrolighed under mediationen. Dette indebærer, at oplysninger, der kommer frem under mediationen, er fortrolige, medmindre andet udtrykkeligt aftales eller følger af lovgivningen.
Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med mediation, hvorfor vi ved hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.
Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med mediation eller høre nærmere herom. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.
Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev