Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4474

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4474

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Handelsundersøgelse

Inden en hestehandel går igennem, bør der foretages en handelsundersøgelse. En handelsundersøgelse kan gavne både køber og sælger, idet en handelsundersøgelse klarlægger hestens sundhedsmæssige tilstand. 

Typiske spørgsmål

    • Hvad er en handelsundersøgelse?
    • Hvordan foregår handelsundersøgelsen?
    • Hvem betaler for handelsundersøgelsen?
    • Har undersøgelsen betydning for min forsikring?
    • Hvad er en bøjeprøve og hvordan foregår den?

Handelsundersøgelse


Kontakt vores specialiserede advokater


Lars Christian Lyby-Iversen - advokat Martin Faurholt Møller - advokat Ring på tlf.: tlf.: 3842 4474 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Handelsundersøgelse af hest

En handelsundersøgelse er en undersøgelse af hestens sundhedsmæssige tilstand. Undersøgelsen udføres typisk af en dyrlæge og sker i forbindelse med et salg af en hest. I forbindelse med handelsundersøgelsen kan det konstateres, om hesten kan anvendes til de formål, som køberen har tiltænkt.

Selve handelsundersøgelsen angår typisk to vurderinger. Den ene vurdering vil angå hestens tilstand i hvile, imens den anden vurdering vil angå hestens tilstand i motion. 

Når handelsundersøgelsen er udført, vil dyrlægen komme med sin faglige vurdering af hestens sundhedsmæssige tilstand. Det vil ligeledes være her, at dyrlægen bemærker, hvis der er unormale forhold ved hesten.

Handelsundersøgelse - Hvem betaler?

I langt de fleste hestehandler er det køberen, der betaler for handelsundersøgelsen. Det ses dog nogle gange, at parterne har aftalt noget andet. Det er eksempelvis ikke usædvanligt, at det aftales mellem parterne, at køberen betaler for undersøgelsen, hvis hesten godkendes, hvorimod sælger betaler for undersøgelsen, hvis hesten ikke godkendes.

Under alle omstændigheder er det en god ide at der indgås aftale om handelsundersøgelsen og fordelingen af omkostningerne inden selve handelsundersøgelsen finder sted.

Handelsundersøgelse - Forsikring

Når en hest skal forsikres, er det ofte et krav fra forsikringsselskabets side, at der er foretaget en handelsundersøgelse af hesten.

Hvis du har fået foretaget en handelsundersøgelse af din hest, har du typisk 14 dage til at fremvise den godkendte attest fra handelsundersøgelsen. Hos nogle forsikringsselskaber kan der være en kortere eller længere periode. Nogle forsikringsselskaber kræver slet ikke, at der fremvises en handelsundersøgelse.

Hvis du ønsker at læse mere om forsikringer af heste, kan du klikke her.

Handelsundersøgelse - Røntgen

Det er forskelligt hvad en handelsundersøgelse indebærer, idet forhold som eksempelvis hestens alder kan have betydning. Som udgangspunkt inkluderer en almindelig handelsundersøgelse dog ikke, at der foretages røntgenundersøgelser. I nogle tilfælde kan dyrlægen dog anbefale, at der foretages specifikke undersøgelser af hesten, herunder f.eks. røntgenundersøgelser.

Røntgenundersøgelser er særligt gavnlige til at undersøge hestens skellet. Røntgenundersøgelsen kan ofte vise, om hesten har problemer eller er disponibel for problemer.

Det kan være en god ide, at der foretages røntgenundersøgelse forinden hesten købes. Undersøgelsen kan tydeliggøre mangler ved hesten, som man ikke ellers havde opdaget, ligesom undersøgelsen ofte er med til at skabe tryghed for køberen.

Bøjeprøve

Som led i en handelsundersøgelse, foretages der typisk en bøjeprøve. Bøjeprøven er en test af hestens led og omgivelserne omkring leddet. Bøjeprøven kan være egnet til at finde skader på hestens ben, som ellers ikke kan ses på hesten.

Selve bøjeprøven udføres ved at hestens led holdes bøjet i et bestemt antal minutter, hvorefter hesten skal sættes i bevægelse straks efter at dyrlægen er holdt op med at bøje leddet. 

Hvis hesten halter eller viser tegn på ømhed, kan testen betragtes som positiv. Hvis hesten derimod ikke viser tegn på ømhed eller halthed, vil bøjeprøven betragtes som negativ.

Selvom en hest ikke kan bestå en bøjeprøve, betyder det ikke nødvendigvis, at man ikke skal købe hesten. Man skal dog være påpasselig, da det kan blive svært at anfægte mangler, som man må anses for at have været vidende omkring og samtidigt har accepteret ved indgåelse af handlen.

Advokathjælp

Det kan være en god ide at opsøge en advokat, inden man køber en hest. Det er desuden vigtigt at have sig for øje, at en dyrlæge ikke kan spotte alt ved en hest, og at handelsundersøgelsen således ikke er nogen garanti for, at hesten er mangelfri.

Hos Sagførerne har vi erfaring med køb og salg af heste, og vi ved derfor, hvilke faldgruber der kan være forbundet med en hestehandel. Vi anbefaler, at du kontakter os så tidligt som muligt i forløbet, så vi kan vejlede dig bedst muligt.

Mød hele teamet med speciale i hestejura

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon