Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Når naboens træer skygger

Hvis naboen har store træer på sin grund, kan det medføre skyggegener. Der er ikke lovregler, som bestemmer, hvor meget din nabos træer må skygge. Derfor er udgangspunktet, at din nabo må have de træer på sin grund, som din nabo ønsker at have. Det gælder også selvom disse træer medfører skyggegener for dig.

Der kan dog være tilfælde, hvor du alligevel kan forlange, at din nabo begrænser skyggegenerne. Indenfor naboretten arbejder man med et princip om en naboretlig tålegrænse. Det betyder, at naboer gensidigt må tåle visse gener fra hinanden – eksempelvis i form af træer der skygger. Det betyder til gengæld også, at der er grænser for, hvor megen gene naboer skal tåle fra hinanden. Grænsen går der, hvor skyggen er til væsentlig gene eller ulempe for naboen.

Det er svært at sige præcist, hvornår skyggegener er så store, at de er væsentlige. Det spiller blandt andet ind i vurderingen, hvor stor en del af din ejendom der ligger i skygge, hvor ofte og hvor længe skyggegenerne forekommer og hvad der er normalt for området. Det spiller også ind, om din nabos træer på anden vis medfører gener – eksempelvis i form af nedfald af blade.

Hvis du føler dig generet af skygge fra din nabos træer, bør du tage en dialog med din nabo, der skal nemlig meget store skyggegener til, før tålegrænsen er overskredet. Hvis du ikke kan tale dig til rette med din nabo og mener, at tålegrænsen er overskredet, bør du kontakte en advokat. Det kan nemlig ofte være nødvendigt at føre en retssag for at tvinge din nabo til at beskære eller fælde de skyggende træer.

Ofte stillede spørgsmål

Må man save grene af naboens træer?

Som udgangspunkt må du ikke save grene af din nabos træer. Heller ikke selv om grenene er generende, fordi de skygger eller går ind over din grund. Reglen er dog ikke uden undtagelser.

Læs mere

Hvad er den naboretlige tålegrænse?

Naboretten bygger på det udgangspunkt, at man er fri til at gøre med sin grund, hvad man vil. Naboerne må derfor også tåle, at det kan være generende for dem. Den naboretlige tålegrænse sætter dog grænsen for, hvad man skal finde sig i fra sin nabo.

Læs mere

Hvor høje må træer være?

Høje træer på naboens grund kan være kilde til stor irritation. I de fleste tilfælde er det dog ikke noget, du kan tvinge din nabo til at ændre. Som grundejer bestemmer man i vidt omfang sine træers højde.

Læs mere

Når naboens træer skygger

Hvis din nabo har store træer på sin grund, kan du opleve skyggegener. I de fleste tilfælde, kan du ikke tvinge din nabo til at ændre herpå, men hvis skyggegenerne er store nok, kan du tvinge din nabo til at beskære eller fælde de skyggende træer. 

Læs mere

Nedfald fra naboens træer

Nedfald fra naboens træer i form af blade, frugter, fugleklatter m.v., kan være ganske generende. Hvis den naboretlige tålegrænse overskrides eller træerne er til fare for din sikkerhed, kan det være muligt at gøre noget.

Læs mere

Er du generet af rødder fra naboens træer?

Hvis din nabo har træer, buske eller lignede, kan rødderne herfra være til stor gene. I nogle tilfælde er det muligt, at pålægge din nabo at beskære rødderne eller eventuelt helt fjerne træet.

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon