Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Er du generet af rødder fra naboens træer?

Det ses hyppigt, at rodnet fra træer, buske og andre planter bliver genstand for uoverensstemmelser mellem naboer. Som udgangspunkt må du i et vist omfang acceptere, at rødder fra naboen kan gro ind på din grund. Du må som udgangspunkt også acceptere, at det kan medføre en vis gene for dig.

Man er altså som grundejer i hovedreglen fri til at have træer, buske og lignende på sin grund. Også selvom det kan være generende for naboen. Der er dog to begrænsninger til denne frihed, som kan medføre at din nabo alligevel kan være forpligtet til at gøre noget ved rødderne.

Hvis der er opført et hegn, som adskiller de to nabogrunde, gælder en regel om, at den jord der støder op til hegnet ikke må benyttes sådan, at hegnet beskadiges. Det betyder også, at hvis naboens rødder beskadiger hegnet, kan du forlange, at det bringes til ophør. Typisk er det nok at beskære rødderne, men i visse tilfælde kan det være nødvendigt at fælde træet.

Derudover gælder et naboretligt princip om, en naboretlig tålegrænse. Det betyder, at du må tåle en vis mængde gene fra dine naboer. Det betyder dog også, at du kan forlange, at forhold som er til væsentlig ulempe eller gene bringes til ophør.

Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis naboens rødder beskadiger bygninger, fliser eller lignende på din grund. Hvis det er tilfældet, bør du kontakte en advokat, som kan hjælpe dig videre. I sidste ende kan det nemlig blive nødvendigt at anlægge en retssag for at få generne fra din nabos rødder bragt til ophør.

Ofte stillede spørgsmål

Må man save grene af naboens træer?

Som udgangspunkt må du ikke save grene af din nabos træer. Heller ikke selv om grenene er generende, fordi de skygger eller går ind over din grund. Reglen er dog ikke uden undtagelser.

Læs mere

Hvad er den naboretlige tålegrænse?

Naboretten bygger på det udgangspunkt, at man er fri til at gøre med sin grund, hvad man vil. Naboerne må derfor også tåle, at det kan være generende for dem. Den naboretlige tålegrænse sætter dog grænsen for, hvad man skal finde sig i fra sin nabo.

Læs mere

Hvor høje må træer være?

Høje træer på naboens grund kan være kilde til stor irritation. I de fleste tilfælde er det dog ikke noget, du kan tvinge din nabo til at ændre. Som grundejer bestemmer man i vidt omfang sine træers højde.

Læs mere

Når naboens træer skygger

Hvis din nabo har store træer på sin grund, kan du opleve skyggegener. I de fleste tilfælde, kan du ikke tvinge din nabo til at ændre herpå, men hvis skyggegenerne er store nok, kan du tvinge din nabo til at beskære eller fælde de skyggende træer. 

Læs mere

Nedfald fra naboens træer

Nedfald fra naboens træer i form af blade, frugter, fugleklatter m.v., kan være ganske generende. Hvis den naboretlige tålegrænse overskrides eller træerne er til fare for din sikkerhed, kan det være muligt at gøre noget.

Læs mere

Er du generet af rødder fra naboens træer?

Hvis din nabo har træer, buske eller lignede, kan rødderne herfra være til stor gene. I nogle tilfælde er det muligt, at pålægge din nabo at beskære rødderne eller eventuelt helt fjerne træet.

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon