Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Byggetilladelse

Er du tvivl om, hvordan man får en byggetilladelse? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring byggetilladelse, gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

    • Hvad er en byggetilladelse?
    • Hvornår skal man søge om byggetilladelse?
    • Hvordan søger man byggetilladelse?
    • Hvad koster en byggetilladelse?
    • Hvor meget må man bygge uden byggetilladelse?

Kontakt vores specialiserede advokater


Jeanette Brauer, advokat Rasmus Møller Nielsen, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Byggetilladelse


Hvad er en byggetilladelse?

En byggetilladelse er et dokument, der giver tilladelse til at bygge på et bestemt sted. Det er kommunen, der har til opgave at godkende eller afvise byggetilladelserne. I Danmark er det obligatorisk at søge om byggetilladelse til alle typer byggeprojekter, herunder nybyggeri, ombygning, nedrivning og tilbygning, som omfatter både bolig- og erhvervsejendomme.

Formålet med en byggetilladelse er, at:

    • Sikre at alle tekniske krav til byggeriet overholdes
    • Der respekteres eventuelle fredningsbestemmelser for natur
    • Byggeriet er i overensstemmelse med gældende lokalplaner
    • Den tilladte bebyggelsesprocent ikke overskrides

    Kontakt Sagførerne for at høre nærmere om byggetilladelser. Vores advokater med speciale i plan- og miljøret står klar til at hjælpe dig. Første samtale med en advokat er altid uforpligtende.

Hvornår skal man søge om byggetilladelse?

Man skal søge om byggetilladelse, når man planlægger at udføre visse typer af byggerier eller ændringer på en ejendom.

Du skal som udgangspunkt søge om byggetilladelse, såfremt du har planer om at bygge:

    • Garage, carporte, skure, orangeri, som er større end 50 m2
    • Det samlede areal af småbygninger overstiger 50 m2
    • Helårshus eller sommerhus
    • 1. sal
    • Tilbygning
    • Udestue
    • Bad eller toilet i kælderen pga. udvidelse af boligarealet
    • Anneks
    • Kvist
    • Ændringer fra erhvervslokaler til beboelse
    • Ombygning


    Du skal som udgangspunkt ikke søge om byggetilladelse, såfremt du har planer om at bygge:

      • Garage, carporte, skure, orangeri, som er mindre end 50 m2
      • Det samlede areal af småbygninger ikke overstiger 50 m2
      • Ombygning i et fritliggende enfamiliehus, som ikke ændrer boligarealet
      • Indvendig ombygning i et fritliggende hus
      • Terrasse, så længe den ikke er overdækket
      • Pergola, såfremt den overholder visse krav
      • Shelter, såfremt den overholder visse krav

      Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med byggetilladelser, hvorfor vi ved, hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.

Hvordan søger man om byggetilladelse?

Du skal ansøge om byggetilladelse hos din lokale kommune. Ansøgningen skal indeholde alle relevante oplysninger om dit byggeprojekt, herunder hvad du ønsker at bygge, størrelsen på projektet, placeringen samt detaljerne om byggeprocessen.

Ansøgning om byggetilladelse består af følgende fire trin:

    • Kontakt din pågældende kommune
    • Udfyld ansøgningen om byggetilladelse
    • Indsend tegninger og planer af dit byggeri
    • Vent på godkendelse

    Kommunen vil herefter gennemgå din ansøgning for at vurdere, om den er i overensstemmelse med gældende love og regler. Hvis din ansøgning opfylder kravene, vil du modtage en byggetilladelse.

Hvad koster en byggetilladelse?

Hvad en byggetilladelse koster varierer afhængigt af projektets omfang og den enkelte kommune. Gebyrerne kan variere betydeligt, idet nogle kommuner opkræver flere tusinde kroner i byggesagsgebyr, mens andre kommuner tager et mere beskedent beløb på et par hundrede kroner.

Hos Sagførerne kan vi hjælpe dig med at navigere gennem byggetilladelsesprocessen og sikre, at dine rettigheder og interesser bliver varetaget korrekt. Uanset om du har brug for rådgivning om byggesagsgebyrer eller juridisk bistand til din byggesag, står vi klar til at hjælpe dig. Kontakt os i dag, så vi sammen kan sikre, at din byggetilladelse bliver behandlet effektivt og korrekt.

Hvor meget må man bygge uden byggetilladelse?

Hvor meget du må bygge uden byggetilladelse kommer an på, hvilken form for grund du ejer. Er du ejer af en parcelhusgrund må du bebygge 30 % af grunden. Er du ejer af en sommerhusgrund, må du derimod kun bebygge 15 % af grunden.

Du må desuden kun bygge småbyggerier, som fx et drivhus eller en carport, uden byggetilladelse, så længe det samlede bebyggelsesareal ikke overstiger 50 m2. Overstiger det samlede bebyggelsesareal 50 m2, må du ikke bygge uden byggetilladelse.

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om, hvor meget du må bygge uden byggetilladelse.

Manglende byggetilladelse konsekvenser

Det er afgørende at sikre, at du har den nødvendige byggetilladelse, før du påbegynder et byggeprojekt, der kræver det. Hvis du igangsætter byggeri uden en krævet byggetilladelse, kan det medføre store konsekvenser. Dette inkluderer risikoen for at blive pålagt en bøde eller at rive byggeriet ned igen.

Det er derfor af afgørende betydning at undersøge og sikre, at alle lovgivningsmæssige krav og tilladelser er på plads, inden arbejdet begynder. Dette ikke kun for at undgå juridiske problemer, men også for at sikre en problemfri gennemførelse af dit byggeprojekt.

Er du i tvivl om, hvordan man søger om byggetilladelse eller ønsker du at vide mere om, hvornår en byggetilladelse er nødvendig? Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Sammen kan vi drøfte din sag og finde den bedst mulige løsning.

Byggetilladelse i landzone

Hvis du bor i en landzone og ønsker du at bygge, skal du både søge om byggetilladelse og landzonetilladelse. Dette gælder for alle former for bygninger og arealer beliggende i en landzone. Landzonebestemmelsernes primære formål er at regulere og begrænse spredningen af bebyggelse i det åbne land samtidig med at beskytte og bevare værdifulde landskaber og naturressourcer.

En landzonetilladelse er påkrævet for følgende aktiviteter:

    • Udstykning af jord
    • Opførelse af bygninger
    • Ændring af anvendelsen af eksisterende bygninger eller ubebyggede arealer

    Såfremt du planlægger at bygge, udstykke eller ændre anvendelsen af bygninger eller ubebyggede arealer i landzone, er det klogt at søge byggetilladelse i god tid, da sagsbehandlingen kan være lang.

Registrering i BBR

Blot fordi et byggeri, som fx et drivhus, ikke kræver en byggetilladelse, er dette ikke ensbetydende med, at det ikke skal registreres i BBR. Hovedreglen lyder nemlig, at alle bygninger over 10 m2 skal være registreret i BBR.

Det er vigtigt at huske at registrere dit byggeri i BBR. Kommunen kan nemlig pålægge en bøde på op til 5.000 kr., hvis der ikke er indberettet oplysninger til BBR rettidigt, eller hvis der er afgivet fejlagtige oplysninger.

Tøv ikke med at kontakte Sagførerne. Sammen kan vi drøfte din sag og klarlægge om dit byggeri kræver byggetilladelse eller registrering i BBR.

Hjælp til byggetilladelse

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om byggetilladelser.

Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med byggetilladelser. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i plan- og miljøret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon