Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Er du tvivl om, hvordan man får en miljøgodkendelse? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring miljøgodkendelse, gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.
Jeanette Brauer, advokat Rasmus Møller Nielsen, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com
En miljøgodkendelse er et officielt dokument udstedt af myndighederne, som fastlægger betingelserne for, hvordan en virksomhed må etableres og drives. Disse betingelser skal opfyldes, inden man påbegynder drift, iværksætter eller foretager væsentlige ændringer af virksomhedens produktionsanlæg.
Formålet med miljøgodkendelser er at sikre, at danske virksomheder opererer på en måde, der tager hensyn til mennesker, dyr og planter i deres omgivelser. En miljøgodkendelse er ikke en tilladelse til at forurene, men nærmere en regulering, som fastsætter grænserne for, hvor meget og hvordan en virksomhed må påvirke miljøet.
En miljøgodkendelse kan blandt andet indeholde betingelser og vilkår om:
Hos Sagførerne tilbyder vi en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret. Vi kender de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med miljøgodkendelser, hvorfor vi ved, hvordan vi bedst muligt kan guide dig, så udfordringerne i videst muligt omfang undgås.
Når en virksomhed vil starte en ny produktion eller ændre en eksisterende produktion, skal den ofte søge om miljøgodkendelse. Miljø- og Fødevareministeriet har lavet en vejledning, der hjælper med dette.
Virksomheder kan finde relevante krav, der skal overholdes for at få en miljøgodkendelse, i bilag 1 til godkendelsesbekendtgørelsen. Bilag 2 beskriver de virksomhedstyper, der er reguleret af nationale krav, som kan inkludere standardvilkår fra standardvilkårsbekendtgørelsen.
Nogle brancher er underlagt specifikke krav, som findes i branchebekendtgørelser. Derfor kan virksomheder inden for disse brancher på forhånd slå op, hvilke krav der gælder for dem, og sikre, at de overholder disse krav.
De virksomheder, der er omfattet af bilag 1, bilag 2 eller branchebekendtgørelserne, skal enten ansøge om godkendelse eller anmelde deres aktivitet via "Byg og Miljø" på kommunes hjemmeside. Kontakt Sagførerne for at høre nærmere om, hvordan du får en miljøgodkendelse til din virksomhed.
Hvad en miljøgodkendelse koster afhænger af en række forskellige faktorer, herunder hvilken type miljøgodkendelse, der er tale om. Kommunen skal opkræve brugerbetaling for visse ydelser i forbindelse med miljøgodkendelser og tilsyn.
Dette betyder, at den tid, som kommunen bruger på at udarbejde en miljøgodkendelse, er omfattet af brugerbetaling i henhold til reglerne i Bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter Miljøbeskyttelsesloven og Husdyrloven. Derfor skal virksomheden selv betale en del af omkostningerne for miljøgodkendelsen.
Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om, hvad en miljøgodkendelse koster eller har brug for hjælp i en konkret sag.
Bilag 1 og bilag 2 i godkendelsesbekendtgørelsen viser hvilke virksomheder, som er omfattet af kravet om miljøgodkendelse. Virksomheder på bilag 1 og 2 skal have en miljøgodkendelse, før de etablerer eller ændrer forholdene på virksomheden.
Omfattet af bilag 1 er følgende listevirksomheder:
Omfattet af bilag 2 er følgende listevirksomheder:
Hos Sagførerne har vi stor erfaring med de juridiske aspekter af godkendelsesbekendtgørelsen. Vi kan derfor rådgive dig om dine rettigheder og forpligtelser i forbindelse med miljøgodkendelser.
En miljøgodkendelse for landbrug er en nødvendighed, når landbrugsvirksomheder ønsker at etablere, udvide eller ændre deres drift på en måde, som kan påvirke miljøet. Denne godkendelse sikrer, at landbruget overholder miljølovgivningen og beskytter naturen, mennesker og dyrelivet.
Dette betyder, at man skal have en miljøgodkendelse, såfremt man eksempelvis skal bygge en ny stald eller ønsker at ændre i sit dyrehold. En miljøgodkendelse for landbrug fungerer både som en garanti for bæredygtig drift og er en nødvendighed for at sikre, at landbrugsaktiviteterne udføres med respekt for miljøet.
Er du i tvivl om, hvorvidt en miljøgodkendelse er påkrævet for en ændring i dit landbrug? Kontakt Sagførerne i dag. Vores erfarne advokater, der er specialiseret i plan- og miljøret, står klar til at guide dig gennem processen.
Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om miljøgodkendelse.
Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med miljøgodkendelser. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.
Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev