Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4476

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4476

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Fratrædelsesaftaler

En fratrædelsesaftale er en aftale mellem dig og din medarbejder. I fratrædelsesaftalen indgår de nærmere vilkår for den ansattes fratrædelse af sin stilling. En fratrædelsesaftale er en form for erstatning for den almindelige opsigelse. Udgangspunktet for fratrædelsesaftaler er, at disse frit kan fastsættes. Hertil gælder dog en række undtagelser - blandt andet for funktionærer.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4476 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Fratrædelsesgodtgørelse


Fratrædelse funktionærloven

Er dine ansatte omfattet af funktionærloven, er der fortsat en hvis aftalefrihed, dog er rammerne for en fratrædelsesaftale begrænset. Begrænsningen følger af funktionærlovens bestemmelser.

En omgåelse af reglerne i funktionærloven i forbindelse med en fratrædelsesaftale, vil medføre at denne bliver ugyldig. Dette ses typisk, hvis funktionæren efter aftalen bliver stillet ringere end ved en normal afskedigelse. Et eksempel herpå kunne være, at du tilbyder en lavere fratrædelsesgodtgørelse, end funktionæren har krav på ifølge loven. Dette vil medføre at fratrædelsesaftalen bliver ugyldig.

Hos Sagførerne står vi klar til at vejlede dig. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål til, hvorvidt fratrædelsesaftalen er gyldig eller ej.

Frivillig fratrædelsesaftale

Frivillig fratrædelse kan blandt andet anvendes i forbindelse med afskedigelsesrunder. På den måde kan de medarbejdere, som ikke længere ønsker at blive på arbejdspladsen, indgå en frivillig fratrædelsesaftale med dig. Fordelen med en frivillig fratrædelsesaftale er, at man som regel undgår et større konfliktniveau efter afskedigelsesrunden.

Som arbejdsgiver har du som udgangspunkt ikke pligt til, at acceptere en medarbejders anmodning om en frivillig fratrædelse. Ønsker du for eksempel at beholde den pågældende, kan du afslå anmodningen. I så fald må medarbejderen opsige sin stilling i overensstemmelse med de almindelige opsigelsesregler i funktionærloven.

Feriegodtgørelse ved fratrædelse

Ferie, som medarbejderen har til gode, skal afregnes ved fratrædelsen. Pengene skal sættes ind på den feriekortordning, du benytter. Typisk anvendes FerieKonto. Herefter er det op til medarbejderen selv at sørge for at bestille sine feriepenge via borger.dk.

Har du spørgsmål til feriegodtgørelse ved fratrædelse, er du velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Ferietillæg ved fratrædelse

Foruden udbetaling af feriepenge, skal du også udbetale ferietillæg til din medarbejder ved fratrædelsen. Du skal betale ferietillæg for de feriedage, som medarbejderen allerede har afholdt, siden du sidst udbetalte ferietillæg til vedkommende.

Har medarbejderen nogle feriedag til gode, medregnes ferietillægget i feriepengene. Det vil sige, at du ikke særskilt skal udbetale ferietillæg for de feriedage vedkommende har til gode i forbindelse med fratrædelsen - beløbet medregnes i feriepengene.

6. ferieuge ved fratrædelse

Har din medarbejder en 6. ferieuge, vil denne skulle afholdes inden vedkommende fratræder sin stilling. Såfremt dette ikke er sket bortfalder den. Alternativt kan vedkommende anmode om at få den 6. ferieuge udbetalt. Der gælder typisk en frist for, hvornår din medarbejder kan komme med en sådan anmodning. Det vil følge af vedkommendes overenskomst, hvornår fristen er.

Du har ret til at varsle, at medarbejderen skal afholde sin 6. ferieuge i opsigelsesperioden, medmindre andet fremgår af fratrædelsesaftalen. Efter visse aftaler kan du for eksempel ikke pålægge vedkommende at afholde sin 6. ferieuge, såfremt du har opsagt vedkommende.

Fratrædelse opsigelse

I forbindelse med opsigelse, er det vigtigt at påpege, at opsigelsesvarslets længde fortsat skal være i overensstemmelse med reglerne efter funktionærloven. Du kan derfor ikke uden videre via en fratrædelsesaftale fravige funktionærlovens bestemmelser om opsigelsesvarsler. Funktionæren har nemlig som minimum krav på at blive varslet efter lovens regler. Dette kan fraviges i en fratrædelsesaftale, såfremt fravigelsen er til fordel for funktionæren. Det er således muligt at give funktionæren et længere opsigelsesvarsel end funktionærloven fastsætter.

Såfremt du har spørgsmål til fratrædelsesaftaler, er du velkommen til at kontakte vores advokater til en uforpligtende samtale. Du kan kontakte dem via mail eller telefon. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen, hvorefter du bliver ringet op indenfor 24 timer.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon