Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4476

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4476

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Personalegoder

Er du i tvivl om, hvad et personalegode er? I det følgende kan du læse om, hvad personalegode er, samt hvilke eventuelle problemstillinger der kan opstå i forbindelse med personalegoder.

Har du spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har stort kendskab til reglerne om personalegoder. Du kan kontakte vores advokater via mail eller telefon.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4476 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Personalegoder


Hvad er personalegoder?

Et personalegode er et gode, du som arbejdsgiver betaler. Der findes flere forskellige slags personalegoder. Fælles for dem er, at personalegoder ikke er kontanter. Det fungerer som en form for tillæg til medarbejderens løn. Personalegoder er en af de ting, der kan være med til at gøre en arbejdsplads attraktiv. Derfor kan det måske være relevant for dig at benytte dig af personalegoder, eller måske er det allerede noget, som du tilbyder dine medarbejdere. Under alle omstændigheder er personalegoder noget, som vi hos Sagførerne kan vejlede dig om. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores advokater.

Personalegoder eksempler

Eksempler på personalegoder kan være:

    • Kantineordning
    • Fri parkeringsplads
    • Lejlighedsgaver, f.eks. ifm. sølvbryllup eller jubilæum
    • Firmabil der også er til rådighed for medarbejderen i fritiden
    • Mobiltelefon der også må anvendes i privat anliggende
    • Syge-, ulykkes- og sundhedsforsikringer

    Før at ovenstående udgør et personalegode, er det et krav, at det er arbejdsgiveren, der betaler for godet. Det bemærkes yderligere, at der findes flere typer af personalegoder end de ovenfor nævnte.

Beskatning af personalegoder

Det følger af udgangspunktet, at personalegoder skal beskattes af markedsværdien. Beskatningen af personalegoder afhænger desuden af typen af personalegoder. Ved beskatning inddeles personalegoderne oftest i 3 kategorier; skattefrie personalegoder, mindre personalegoder og arbejdsrelaterede personalegoder. Såfremt personalegodet ligger under en bagatelgrænse, bliver det ikke beskattet.

Det er som udgangspunkt arbejdsgiveren, der skal indberette til SKAT. Dog gælder der en række undtagelser til dette udgangspunkt, hvor det i stedet er den ansatte, der skal foretage indberetningen. Det skal tilføjes, at har virksomheden ikke indberettet personalegoderne til SKAT rettidigt, kan det medføre administrative bøder, som afhænger af virksomhedens størrelse.

Da reglerne om beskatning af personalegoder er forholdsvist omfattende, anbefaler vi hos Sagførerne at man søger juridisk bistand, såfremt man skulle være i tvivl om, hvilke regler der gælder. Kontakt vores advokater allerede i dag for rådgivning om beskatning af personalegoder. Første samtale er uforpligtende.

Bagatelgrænse personalegoder

Visse personalegoder er omfattet af en såkaldt bagatelgrænse. Det betyder, at personalegoderne er skattefrie, hvis de er under vist beløb. Hvis det er tilfældet, skal medarbejderen ikke betale skat af af det pågældende  personalegode. 

Bagatelgrænsen afhænger af, hvilket personalegode der er tale om. Man taler, som nævnt ovenfor, typisk om enten skattefrie personalegoder, mindre personalegoder og arbejdsrelaterede personalegoder.
Du kan læse om personalegoder og beløbsgrænserne på SKATs hjemmeside.

Skattefrie personalegoder

Nogle personalegoder er skattefrie, hvorfor disse ikke behøver at blive indberettet til SKAT - hverken af arbejdsgiveren eller af medarbejderen. Eksempler på skattefrie personalegoder kan være: kaffe, te og frugt på arbejdspladsen. Et andet eksempel er uddannelsesudgifter, som arbejdspladsen afholder, såfremt de har en relevans for vedkommendes arbejde.

Det kan være svært at overskue, hvorvidt en personalegode er skattefri eller ej. Vores advokater er eksperter heri. Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål om skattefrie personalegoder.

Advokat ifm. personalegoder

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Vores advokater er eksperter i arbejds- og ansættelsesret samt skatteret, hvorfor vi kan vurdere, hvordan vi bedst muligt hjælper dig videre i dit forløb. Vi kan hjælpe med spørgsmål inden for både beskatning af personalegoder, bagatelgrænsen eller med mere generelle spørgsmål om personalegoder. 

Du kan kontakte os via mail eller telefon. Alternativt kan du udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer. Første samtale er uforpligtende.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon