Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Timelønnede vikarer 

Vikarer kan være ansat af et eksternt bureau til at udføre arbejde for andre. Der findes flere vikarbureauer, der udlejer arbejdskraft. En ansættelseskontrakt kan dog også ske på et vikariat. Reglerne for ansættelse af vikarer, minder i højgrad om de almindelige ansættelsesretlige regler. Vikarer kan være ansat på både timeløn, hvor der betales løn, for time der er arbejdet. Lønnen kan også være en fast aftalt månedsløn. 

Bliv klogere på:

      • Vikarer fra et ekstern bureau
      • Ansættelse på et vikariat, samt hvilke regler der gælder herfor

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Vikarer


Vikar - sondringer

Ved vikar vil de fleste forstå en medarbejder, som vikarierer for en anden medarbejder i en tidsbegrænset periode. Vikaren vil således erstatte den medarbejder der eksempelvis er på barsel, orlov, sygemeldt eller lignende. Det svarer til det man i daglig tale kalder et vikariat. Du kan læse mere om dette straks nedenfor.

En vikar kan også være en medarbejder som er ansat hos et vikarbureau, hvor arbejdsgiver praktisk talt lejer en medarbejder fra vikarbureauet. I så fald, er det arbejdsgiveren, der har instruksen, men der består ikke et egentligt ansættelsesforhold imellem arbejdsgiver og vikar. Du kan læse mere vikarbureauer længere nede på siden.

Ansættelse på vikariat

Vikarer ansættes ofte i et fast vikariat, hvor der enten aftalt er fast månedsløn eller timeløn. 

Vikarer er typisk ansat på timeløn, hvorfor deres ansættelsesforhold er reguleret gennem aftale. Det vil typisk være gennem kollektiv overenskomst eller gennem ansættelseskontrakten. Det er derfor op til vikaren og arbejdsgiveren at aftale timeløn, samt opsigelsesvarsel i forbindelse med ansættelsen, hvis ikke det timelønnede vikariat er reguleret af en kollektiv overenskomst. Det vil være ansættelseskontrakten- eller overenskomstens vilkår, der er gældende for vikariatet. Herefter vil de aftalte lønvilkår, samt vilkår i forbindelse med opsigelse og sygdom være gældende for vikarernes ansættelse.

Ansættelse af eksterne vikarer

Vikarer er medarbejdere, som er ansat i et vikarbureau, men som kan ansættes til at udføre arbejde for andre virksomheder. Det er meget almindeligt indenfor nogle brancher, at antage vikarer fra et eksternt vikarbureau. 

I tilfælde af, at der benyttes vikarer, vil vikarernes timeløn afhænge af den aftale, der indgås imellem firmaerne. Lønnen betales således ud fra en aftale om, at der betales et aftalt beløb, pr arbejdede time. 
Ansættelsesforholdet er reguleret af det der populært sagt kaldes vikarloven. Ønsker du vejledning herom, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vikarloven

Vikarloven regulerer de særlige regler der gælder, hvis en arbejdsgiver antager arbejdskraft fra et vikarbureau. I loven defineres arbejdsgiver som brugervirksomhed, idet arbejdsgiver er bruger af vikarbureauets ansatte.

Loven finder således anvendelse på vikarer, som har indgået en arbejdsaftale eller et ansættelsesforhold med et vikarbureau og herefter af vikarbureauet udsendes til brugervirksomheder. Formålet er, at de ansatte midlertidigt udfører arbejdsopgaver hos brugervirksomheden under denne virksomheds tilsyn og ledelse.

Skal du bruge en vikar?

Hvis du har behov for en vikar, er det en god ide at kontakte en advokat forinden. Det gælder, uanset om du skal ansætte en vikar på vikariat,  eller om du skal gøre brug af en vikar fra et eksternt vikarbureau.

Hvis du skal gøre brug af en vikar, der skal ansættes på vikariatet, er der nogle forhold der er anderledes end ved en almindelig ansættelse, og det er derfor godt at have juraen på plads allerede forinden der er indgået aftale om ansættelsesforholdet.

Hvis du skal gøre brug af en vikar fra et eksternt vikarbureau, er reglerne reguleret af vikarloven. Dette regelsæt er ganske kompliceret, og derfor bør du rådføre dig med en advokat med speciale i ansættelsesret.

Advokat ifm vikarer

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Ansættelse af både interne og eksterne vikarer herunder indgåelse af kontrakt med et vikarbureau, kan være svært. Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning om ansættelsesretten, eller anden rådgivning i forbindelse timelønnede ansatte. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon