Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Et erhvervslejemål er et eller flere lokaler, som er udlejet til erhvervsmæssig brug. Reglerne for erhvervslejemål er nogle andre, end de regler, som privat beboelse er omfattet af. Såfremt der er tale om leje til private, anvendes lejeloven, hvorimod erhvervslejemål er reguleret i erhvervslejeloven.
Driver du en virksomhed fra lejede lokaler, eller har ønsker om at påbegynde en erhvervslejeaftale, kan du læse om, hvilke til du skal være opmærksom på her på siden.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Ved indgåelse af en erhvervslejekontrakt, er erhvervslejelovens bestemmelser gældende. Inden du indgår en aftale om erhvervsleje, er det vigtigt, at du læser den grundigt igennem - og eventuelt får en advokat til at gennemlæse den. Erhvervslejeloven er nemlig fravigelig, hvorfor der er stor aftalefrihed mellem dig og udlejer. Det betyder blandt andet, at du kan blive bundet til ting, som du ikke ønsker, såfremt det fremgår af erhvervslejekontrakten, og loven ikke gør andet gældende.
En grundig gennemlæsning giver dig mulighed for at sætte dig ind i, hvilke rettigheder og forpligtelser du har i erhvervslejeforholdet. Tøv ikke med at kontakte vores erhvervsadvokater, hvis du har spørgsmål til din lejekontrakt. Du kan også læse mere om erhvervslejekontrakter her.
Som lejer af et erhvervslejemål, har du som udgangspunkt mulighed for frit at opsige lejemålet. Erhvervslejeloven sætter ikke nogen begrænsninger herfor. Du skal dog være opmærksom på, hvad der står i din erhvervslejekontrakt. Der kan nemlig være blevet aftalt et bestemt opsigelsesvarsel, som du i så fald skal overholde. Er der ikke aftalt et opsigelsesvarsel, følger det af erhvervslejeloven, at opsigelsesperioden er 3 måneder med opsigelse til den første i måneden. Der kan også være aftalt uopsigelighed, hvilket du kan læse mere om her.
Reglerne om opsigelse, herunder hvornår udlejer har ret til at opsige lejer, kan virke ret omfattende. Vi anbefaler derfor at man søger juridisk bistand, såfremt udlejeren har opsagt lejekontrakten, eller man har andre spørgsmål. Du kan kontakte Sagførerne via telefon eller mail – vi står klar til at hjælpe dig.
Udgangspunktet er, at man ikke må benytte et erhvervslejemål til beboelse. Derfor er det også ulovligt, at have sin folkeregisteradresse på erhvervslejemålets adresse. Det vil sige, at du som lejer af et erhvervslejemål ikke kan anvende boligen til andet end at drive virksomhed.
Ønsker man, at et erhvervslejemål skal kunne benyttes til beboelse, skal der søges tilladelse hos kommunen til at omdanne lejemålet til en ejerlejlighed. Dette vil typisk ikke være relevant for dig som lejer af et erhvervslejemål.
Det er erhvervslejeloven, der regulerer, hvad der gør sig gældende for erhvervslejemål. Det er således ikke muligt at anvende lejeloven, da denne udelukkende regulerer lejeaftaler af privat karakter. Der er stor aftalefrihed mellem lejer og udlejer af et erhvervslejemål, hvorfor det er essentielt at have gennemlæst sin lejekontrakt grundigt, inden den underskrives.
Inden du indgår en lejeaftale om et erhvervslejemål, anbefaler vi, at du har sat dig ind i erhvervslejelovens regler. På den måde kan du bedre sikre dig, hvilke forpligtelser du påtager dig som lejer, samt hvilke ting udlejer retmæssigt kan kræve af dig. Har du spørgsmål til reglerne for erhvervslejemål, er du velkommen til at kontakte Sagførerne. Vi har stor kendskab til erhvervslejeretten.
Da der er stor aftalefrihed ved indgåelsen af erhvervslejekontrakter, skal lejen ikke nødvendigvis sættes til, hvad der svarer til markedslejen. Det er dog muligt at kræve, at lejen bliver reguleret til markedslejen, såfremt den gældende leje er væsentligt højere end markedslejen. Et sådan krav kan tidligst få virkning 4 år efter lejeperiodens begyndelse og tidligst 4 år efter ikrafttræden af en vilkårsændring. Det er uden betydning, at der i erhvervslejekontrakten er aftalt uopsigelighed af lejemålet.
Omvendt har udlejer dog også ret til at kræve regulering af lejen, såfremt lejen er væsentligt lavere end markedslejen. Bliver du mødt af et sådant krav, er du velkommen til at kontakte os.
I tilfælde hvor lejer og udlejer ikke kan nå til enighed, skal sagen indbringes for boligretten. Ved tvister mellem lejer og udlejer er der en del fristelser, der skal overholdes. Overskrides disse risikerer man at fortabe sin ret. Vi kan hjælpe dig med at indbringe sagen, og sørge for at alle fristerne overholdes. Det er dog ikke altid, at en indbringelse for boligretten er nødvendig. Ofte kan tvisten løses ved mægling – hvilket vi har stor erfaring med.
Hos Sagførerne er vi specialiseret indenfor rådgivning af små og mellemstore, ejerledede virksomheder om alle de spørgsmål, der opstår i forbindelse med driften af denne type virksomhed. Vi kan derfor blandt andet hjælpe dig med gennemlæsning af din erhvervslejekontrakt, regulering af lejen eller med opsigelse af erhvervslejemålet. Har du spørgsmål til erhvervslejeret, kan du kontakte vores erhvervsadvokater via telefon eller mail. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nedenfor - så ringer vi dig op inden for 24 timer. Den første samtale er uforpligtende.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev