Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4478
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
Erhvervslejelovens regler er i visse tilfælde fravigelige. Lovens regler om vedligeholdelse af lejemålet kan fraviges ved aftale. Derfor kan erhvervslejelovens udgangspunkt om, at udlejer har vedligeholdelse- og rengøringspligten, fraviges ved aftale. Det kan udgøre en mangel, hvis en part ikke opfylder sine forpligtelser i forbindelse med vedligeholdelse.
Hos Sagførerne er vi eksperter i erhvervslejeret. Kontakt os, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med erhvervslejekontrakter.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4478 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Erhvervslejelovens udgangspunkt er, at det er udlejer, der har vedligeholdelsespligten og rengøringspligten for erhvervslejemålet. Det medfører, at det som udgangspunkt er udlejeren af ejendommen, der skal sikre at lejemålet er i en stand, der er overensstemmende med lejekontrakten. Det betyder at det er udlejer, der skal sørge for at lejemålets indretninger er vedligeholdte og rengjorte. Typisk medfører dette at lejemålet skal være i god, forsvarlig og brugbar stand.
Udlejer skal ydermere sikre at fortove, gårdspladser og fællesarealer er rengjorte og i forsvarlig stand.
Når udlejer har vedligeholdelsespligten, så er det udlejer, der skal afholde de økonomiske omkostninger forbundet med vedligeholdet. Udlejer kan derfor ikke kræve betaling for almindeligt vedligehold, medmindre at udlejer misligholder lejemålet.
Erhvervslejeloven er præget af aftalefrihed og mange af erhvervslejelovens bestemmelser er fravigelige. Erhvervslejelovens udgangspunkt om, at udlejer har vedligeholdelse- og rengøringspligterne, kan fraviges ved gensidig aftale mellem lejer og udlejer.
Ofte overgår rengøringspligten og vedligeholdelsespligten fra udlejer til lejer. Det er vigtigt at få nedskrevet i en erhvervslejekontrakt, hvad rengørings- og vedligeholdelsespligten indebærer og omfatter, samt hvem der har pligterne. Det er en god idé at få aftalt så præcist som muligt hvad pligterne indebærer, samt hvad konsekvenser af en pligttilsidesættelse medfører. Det er ligeledes en god idé at få defineret hvad der forstås med f.eks: "god stand", "rent" osv. så tvister undgås.
Hos Sagførerne kan vi hjælpe dig med at udforme en erhvervslejekontrakt, så du opnår gode vilkår og undgår fremtidige tvister.
En mangel foreligger hvis et forhold ikke er som forudsat i lejekontrakten. En typisk mangel vil være, hvis en part ikke har opfyldt vedligeholdelsespligten. Hvis der foreligger en mangel, vil modparten få mangelsbeføjelser. Lejerens mangelsbeføjelser fremgår af erhvervslejeloven og omfatter:
Hvis vedligeholdelsespligten er overgået til lejeren, vil udlejerens mangelsbeføjelser fremgå af erhvervslejeaftalen. Udlejer vil typisk have mulighed for at bragt et forhold i orden på lejers regning.
Før at en part får mangelsbeføjelser, så skal modparten have besked og mulighed for at udbedre manglen. Hvis der uberettiget udøves mangelsbeføjelser, så vil man ikke have et krav over for modparten og eventuelt ifalde et erstatningsansvar, alt afhængigt af hvilken beføjelse man har gjort gældende.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev