Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
Når du skal stifte et selskab, skal du i første omgang tage stilling til, hvilken type selskab du ønsker at stifte. Du kan for eksempel stifte et anpartsselskab, et aktieselskab, en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab. Reglerne for de forskellige selskaber er i nogle tilfælde forskellige, hvilket man skal være opmærksom på. Ved stiftelsen af kapitalselskaber (aktieselskaber og anpartsselskaber) følger reglerne af selskabsloven. Derforuden er dine forpligtelser og rettigheder som stifter af de forskellige typer af selskaber forskellige, hvorfor nogle kan være mere fordelagtige end andre – alt efter hvilken slags virksomhed du driver.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
Der kan opstå en del forskellige spørgsmål i forbindelse med selskabsstiftelse. Nogle af de mest hyppige er:
Ovenstående spørgsmål er forsøgt besvaret nedenfor. Har man andre spørgsmål – eller uddybende spørgsmål – er man velkommen til at kontakte vores erhvervsadvokater, som er eksperter inden for selskabsstiftelse.
Prisen for at stifte et selskab afhænger af selskabsformen. Der vil som minimum skulle betales stiftelsesgebyr til Erhvervsstyrelsen og et salær til din eventuelle rådgiver. Gebyret til Erhvervsstyrelsen fremgår af deres hjemmeside, hvorimod salæret kan variere alt efter mængden af rådgivning i forbindelse med stiftelsen. Endvidere skal du ved oprettelsen af et anpartsselskab indskyde en startkapital på 40.000 kr., hvorimod der er et krav om en startkapital på 400.000 kr. ved stiftelsen af et aktieselskab.
Hos Sagførerne kan vi hjælpe dig med alt vedrørende selskaber – både før, under og efter stiftelsen af selskabet.
I forbindelse med selskabsstiftelse, skal man som nævnt have en startkapital på henholdsvis 40.000 kr. og 400.000 kr. for et anparts- og aktieselskab. Denne startkapital kan selvsagt erlægges kontakt. Der er yderligere mulighed for at foretage stiftelse af selskab ved apportindskud. Et apportindskud betyder, at man indskyder kapital ved andre midler end kontanter. I og for sig er der ikke nogen begrænsninger for, hvilke genstande der kan udgøre et apportindskud. Det skal blot kunne bevises at genstandene har en værdi – og hvor meget de er værd. Dette følger af, at der som sagt, er et minimumskrav til startkapitalen, hvorfor man skal sikre sig, at man opfylder dette. Det er endvidere muligt at skyde både kontanter og et apportindskud ind i et selskab ved stiftelsen.
Det er muligt at foretage stiftelse af et selskab til overkurs. At stifte et selskab til overkurs betyder, at man stifter med en kurs på mere end 100. Et eksempel herpå vil være, at man stifter et anpartsselskab med en selskabskapital på 50.000 kr. til kurs 150. I så fald er der overkurs, hvilket betyder at der skal indbetales 75.000 kr. Dette ændrer ikke på, at selskabskapitalen lyder på 50.000 kr. Dog udgør de sidste 25.000 kr. overkurs. Der er ikke tale om overkurs, hvis selskabet stiftes med en kapital på 50.000 kr. til kurs 100.
Det er omvendt ikke muligt at stifte et selskab til underkurs. Det vil sige, at man ikke kan stifte et selskab med en kurs på under 100.
Et holdingselskab har flere fordele. Det fungerer som et indskudt led mellem ejeren og det selskab, som udfører den faktiske drift. Det vil sige, at har man for eksempel et aktie- eller anpartsselskab, kan man stifte et holdingselskab, som ejer driftsselskabet. Holdingselskabet ejer således aktierne eller anparterne, hvilket kan være fordelagtigt, frem for man ejer disse personligt. Det er muligt at stifte holdingselskabet samtidig som driftsselskabet – og i visse situationer kan det være en god idé.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med stiftelsen af et holdingselskab, er du velkommen til at kontakte os. Vores erhvervsadvokater har stor erfaring med rådgivning i forbindelse med stiftelse af selskaber – herunder stiftelse af holdingselskaber.
Der er mange ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med stiftelsen af et selskab. Med rådgivning fra vores selskabsadvokater, kan du få hjælp til at sikre, at opnå den bedst mulige retsstilling. De kan vejlede dig med alt fra; hvilken type selskab du bør vælge, til oprettelsen der af, til foretagelsen af ændringer af stiftelsesdokumentet, virksomhedens vedtægter mv.
Kontakt os via mail eller telefon for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med stiftelsen af dit selskab. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev