Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Dårlige betalere og rykkerprocedure

Betaler en person eller en virksomhed ikke sit mellemværende, kan vedkommende kategoriseres som en dårlig betaler. Der er ikke noget krav om, at den manglende betaling skal have fundet sted flere gange, før den pågældende kan betegnes som en dårlig betaler. Inden man påbegynder en inkassosag, er der andre mindre indgribende foranstaltninger, man kan anvende - heriblandt fremsendelse af rykkere. Viser det sig, at et rykkerforløb ikke er tilstrækkeligt, kan man påbegynde et inkassoforløb, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Dårlige betalere - Rykkerprocedure


Effektiv rykkerprocedure

For at kunne have en effektiv rykkerprocedure er det nødvendigt at kende til de begrænsninger, der følger af rentelovens bestemmelser:

      • Første rykkerskrivelse kan sendes, når betalingsfristen er overskredet
      • I kan opkræve 100 kr. i rykkergebyr for hver rykkerskrivelse, der sendes.
      • Der skal minimum være 10 dages mellemrum mellem første og anden rykkerskrivelse (Din kunde skal altså have minimum 10 dages betalingsfrist til at betale fakturabeløb og rykkergebyr)
      • 10 dage efter anden rykkerskrivelse, kan I sende tredje rykkerskrivelse.
      • I kan maksimalt opkræve rykkergebyr for tre rykkerskrivelser (dvs. 300 kr. i alt for rykkergebyr)
      • Er dine kunder erhvervsdrivende, må I opkræve yderligere 310 kroner i kompensationsgebyr.
      • Kompensationsgebyret må opkræves allerede i første rykkerskrivelse, men vi anbefaler, at I først pålægger denne i anden rykkerskrivelse.

Rykkerprocedure lovgivning

Reglerne vedrørende rykkerskrivelser er reguleret i renteloven. Det følger blandt andet heraf, at man har ret til at kræve et gebyr i forbindelse med fremsendelsen af rykkerskrivelser. Gebyret kan maksimalt lyde på 100 kr. for hver rykkerskrivelse, dog højst 3 skrivelser vedrørende samme ydelse. Det følger desuden af loven, at der udelukkende kan pålægges rykkergebyr, såfremt rykkerskrivelserne er fremsendt med minimum 10 dages mellemrum.

Lovens bestemmelser om rykkerskrivelser og gebyrer kan ikke fraviges til ulempe for skyldneren, såfremt vedkommende hovedsageligt handler uden for sit erhverv. Med andre ord kan loven ikke fraviges, hvis du som erhvervsdrivende har indgået en aftale med en forbruger.

Undgå dårlige betalere

Det er umuligt at undgå dårligere betalere, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke kan forsøge at reducere risikoen derfor. Det kan gøres ved at tage nogle ganske simple forholdsregler. Vi anbefaler, at du foretager et tjek af dine kunder og vurderer, om du vil yde vedkommende kredit, inden du indgår en aftale med den pågældende. Det er vanskeligt helt at undgå at give kredit til kunder, fordi det er en almindelig forudsætning, men vi anbefaler at man er påpasselig dermed. Desuden anbefales det, at man har en konsekvent rykkerprocedure, så dine kunder ikke sætter dig sidst, når regningerne skal betales.

Rykkerprocedure og afbrydelse af forældelse

Igangsættelsen af en rykkerprocedure er ikke tilstrækkelig til at afbryde forældelsen af en faktura. Det er således ikke tilstrækkeligt at sende skyldneren en påmindelse eller rykkerskrivelse. Vedkommende skal enten aktivt erkende, at skylde det angivne beløb eller du skal tage et retsskridt for at afbryde forældelsen. Såfremt kunden erkender at skylde dig penge, anbefales det, at du får dette på skrift - af bevismæssige årsager.

Kontakt Sagførerne, så du er sikker på, at du ikke mister retten til at kræve dit tilgodehavende betalt.

Advokathjælp ifm. dårlige betalere

Hos Sagførerne er vi specialiserede i at rådgive små og mellemstore, ejerledede virksomheder om alle de spørgsmål, der opstår i forbindelse med driften af denne type virksomhed. Kontakt vores erhvervsadvokater, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning i forbindelse med dårlige betalere og rykkerprocedure. Såfremt det bliver nødvendigt, kan vi ligeledes hjælpe dig med at føre din inkassosag.

Vi kan kontaktes på mail eller telefon. Alternativt kan du udfylde kontaktformularen nedenfor, hvorefter vi kontakter dig indenfor 24 timer.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon