Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
når de anmelder os på Trustpilot
I erhvervslejeforhold kan der nemt opstå uenigheder. Når disse ikke kan løses af parterne selv, taler man om, at der er opstået en tvist. Det kan både være en økonomisk og tidsmæssig byrde, at have en tvist med sin udlejer. Derfor anbefaler vi hos Sagførerne, at man forholdsvist hurtigt tager kontakt til en advokat, så man kan få dem med på råd. De kan eventuelt overtage al kommunikation med udlejer eller udlejers advokat. Desuden kan de føre sagen i retten, hvis det bliver nødvendigt. Kontakt gerne vores advokater, hvis du har en tvist med udlejer.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
I et erhvervslejeforhold kan der opstå en del forskellige slags tvister. Nogle af de tvister, vi ofte ser her på kontoret, vedrører udlejers krav på regulering til markedslejen samt udlejers opsigelse eller ophævelse. Endvidere opstår der ofte tvister i forbindelse med istandsættelsen af lejemålet ved fraflytning. Tvisterne kan både omhandle gyldigheden af udlejers krav eller størrelsen på lejers erstatningskrav.
Her på siden kan du læse mere om de forskellige typer af tvister, og hvad disse indebærer. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Første samtale er uforpligtende.
Inden man underskriver en erhvervslejekontrakt, er det vigtigt, at man har gennemlæst den grundigt, og får forhandlet sig frem til vilkår man finder retfærdige. Det kan nemlig være svært at få ændret sin erhvervslejekontrakt, når den først er underskrevet.
Det er desuden essentielt, at erhvervslejekontrakten indeholder alle de relevante elementer. Har man sørget for at udarbejde en detaljeret erhvervslejekontrakt, kan man ofte mindske risikoen for, at en tvist opstår. Hos Sagførerne kan vi både hjælpe med gennemlæsning og forhandling af din erhvervslejekontrakt. Er tvisten allerede opstået, bistår vi også med mægling mellem dig og udlejer.
Du kan også læse meget mere om forhandlinger af erhvervslejekontrakter her.
I forbindelse med lejers fraflytning af erhvervslejemålet, skal der ofte foretages istandsættelse. Dine forpligtelser hertil vil typisk fremgå af din erhvervslejekontrakt. Reglerne om istandsættelse af erhvervslejemål er meget forskellig fra reglerne i den almene lejelov. Det er derfor essentielt, at du er opmærksom på, at udlejer ikke stiller krav til istandsættelse, som der ikke er noget grundlag for.
Udlejer kan som udgangspunkt ikke kræve, at du udbedrer mangler, som påhviler udlejeren selv at udbedre. Derfor skal forringelser som skyldes slid og ælde, og som ikke er omfattet af lejerens vedligeholdelsespligt som udgangspunkt ikke udbedres.
Da erhvervslejeloven er fravigelig i flere henseende, er det erhvervslejekontraktens indhold, der lægges til grund. Derfor er det vigtigt at læse den grundigt igennem. Vores erhvervsadvokater har stor erfaring med tvister om istandsættelse, hvorfor de sandsynligvis også kan hjælpe dig med din sag. Tøv derfor ikke med at kontakte dem.
Til tider har lejer et ønske om at ændre ting ved erhvervslejemålet i løbet af lejeperioden. Dette har vedkommende udelukkende ret til med samtykke fra udlejer - eller hvis det er for at opfylde krav fra offentlige myndigheder.
Ved fraflytning kan udlejer kræve, at lejer reetablerer de ændringer, som er foretaget, såfremt udlejer har taget forbehold herom. Har lejer foretaget ændringer, som udlejer ikke har godkendt, har lejeren retableringspligt. Det kan i forbindelse med reetablering opstå en tvist om, hvad der er blevet aftalt. Der kan være uenighed om, hvorvidt udlejer har godkendt en ændring og i så fald, om udlejer har taget forbehold for reetablering.
Er du ikke enig med udlejer i et krav om reetablering, er du velkommen til at kontakte vores erhvervsadvokater. De er eksperter indenfor erhvervslejeretten, hvorfor de kan hjælpe dig med at vurdere din sag.
Det følger af erhvervslejeloven, at både udlejer og lejer kan forlange lejen reguleret til markedslejen, såfremt den gældende leje er væsentligt lavere eller højere end markedslejen. I forbindelse hermed kan der ligeledes opstå tvister om størrelsen af den fremtidige leje. Er der opstået en tvist, følger det af erhvervslejeloven, at retsplejelovens § 344 om rettens frie bevisbedømmelse finder anvendelse.
Du kan læse mere om markedsleje her. Alternativt kan du kontakte vores kontor, hvis du har spørgsmål hertil.
Når der opstår tvister, er det fordi lejer og udlejer ikke har kunne nå til enighed. Det er dog ikke ensbetydende med, at sagen skal bringes for retten. I nogle sager er det muligt at løse tvisten ved hjælp af mægling. Hos Sagførerne har vi stor erfaring med løsning af tvister. I flere tilfælde løses de ved kommunikation mellem os og udlejers advokat.
Såfremt det ikke er muligt at nå til enighed, kan vi ligeledes hjælpe dig med at føre sagen for retten. Kontakt vores erhvervsadvokater på telefon eller mail, så kan de vurdere, hvordan vi bedst kan hjælpe dig videre.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev