Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4474

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4474

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

Forsikringssager om heste

Er du i tvivl om, hvilke forsikringer du bør tegne til din hest? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring forsikringer til heste, gennemgået. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

    • Hvilke forsikringer kan man tegne som hesteejer?
    • Hvilke forsikringer er lovpligtige, at du tegner som hesteejer?
    • Kan man forsikre en hest uden handelsundersøgelse?
    • Kan man forsikre en hest, der er over 16 år?
    • Kan man overtage en hesteforsikring fra tidligere ejer?
    • Hvad koster det at forsikre en hest?

Kontakt vores specialiserede advokater


Lars Christian Lyby-Iversen - advokat Martin Faurholt Møller - advokat Ring på tlf.: tlf.: 3842 4474 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Forsikringssager - Heste


Hvilke forsikringer kan man tegne til en hest?

Når du ejer en hest, har du ansvar både for hestens velfærd og for de eventuelle skader hesten kan forårsage. Derfor er det vigtigt at have de rette forsikringer, så både du, din hest og andre er beskyttet, såfremt uheldet skulle være ude. Der findes flere forsikringer, der kan være relevante for dig som hesteejere.


Følgende forsikringer kan eller skal du tegne:

    • Ansvarsforsikring
    • Sygeforsikring
    • Livsforsikring
    • Foster- og følforsikring
    • Rideuanvendelighedsforsikring
    • Avlsuanvendelighedsforsikring


    Når du overvejer at forsikre din hest ved tegnelse af forsikring, er det vigtigt at tage højde for både hestens anvendelse, værdi og sundhedstilstand. Har du spørgsmål om forsikringer til heste, eller har du brug for juridisk rådgivning i forbindelse med forsikringskrav, står vi hos Sagførerne klar til at hjælpe dig.


    Du kan læse mere om de forskellige typer af forsikring herunder, ansvarsforsikring, rideuanvendelighedsforsikring og avlsuanvendelighedsforsikring ved at tilgå linkene ovenfor.


    Øvrige forsikringer vil blive uddybet nærmere nedenfor på denne side.

Hvilke forsikringer er lovpligtige for en hest?

Der gælder, i henhold til mark- og vejfredsloven, et objektivt ansvar for løsgående heste. Det betyder, at du som ejer er ansvarlig for skader, din hest forvolder, selvom du ikke har udvist uagtsomhed som hesteejer. Anderledes formuleret, kan du, hvis din hest slipper fri og i den forbindelse volder skade på andre, blive erstatningspligtig uden hensyntagen til, om du har gjort noget forkert.

Såfremt din hest kun bruges privat, behøver du ikke nødvendigvis en separat ansvarsforsikring til din hest. En indboforsikring dækker ofte erstatningsansvaret for skader, som din hest måtte lave. Anvendes din hest derimod erhvervsmæssigt, f.eks. i en rideskole, skal du have en særskilt ansvarsforsikring til din hest.

Da ridning er en risikofyldt sport, kan det desuden være en god ide at tjekke om ridning er dækket af din ulykkesforsikring eller undtaget, da det i din forsikring betragtes som en faglig sport eller lignende.

Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, står vi hos Sagførerne klar til at hjælpe dig. Første samtale er altid uforpligtende.

Ønsker du at vide mere om den lovpligtige ansvarsforsikring? Du kan læse mere her.

Forsikring af hest uden handelsundersøgelse

En handelsundersøgelse kan i praksis også blive omtalt som en forsikringsundersøgelse. En handelsundersøgelse er kort sagt en dyrlægeundersøgelse, der vurderer hestens helbred før handel indgås eller forsikring tegnes. Handelsundersøgelsen omfatter en klinisk kontrol og ofte røntgenbilleder for at identificere eventuelle sundhedsproblemer som hesten måtte lide under.

Det er muligt at tegne en livsforsikring eller akut operationsdækning for din hest uden at fremlægge en handelsundersøgelse, hvis forsikringssummen ikke overstiger 50.000 kr. Begrænsningen på forsikringssummen betyder, at forsikringssummen, som du kan få udbetalt ved hestens død, vil have en øvre grænse på 50.000 kr.

Ønsker du derimod at tegne en livsforsikring eller uanvendelighedsforsikring, hvor forsikringssummen er højere end 50.000 kr., er en handelsundersøgelse påkrævet. Handelsundersøgelsen må typisk ikke være ældre end 14 dage.

Hos Sagførerne anbefaler vi, at der foretages en handelsundersøgelse, idet handelsundersøgelsen i det lange løb kan spare dig for problemer og omkostninger, samt sikre, at du får den rette forsikringsdækning.

Livsforsikring til hest

Som ejer af en hest, er det ofte en god idé at overveje en livsforsikring. Ved tegnelse af en livsforsikring opnår du en vis grad af økonomisk beskyttelse, hvis noget skulle ske med din hest. En livsforsikring dækker ikke blot, hvis hesten dør, men kan dække flere forskellige situationer, hvor du kan få erstatning for hestens værdi.

Specifikt dækker en livsforsikring, hvis din hest:

    • Bliver skadet
    • Bliver syg
    • Bliver stjålet
    • Dør ved brand


    Før du tegner en livsforsikring, er det en god idé at vurdere forsikringsselskabets krav og dækning. Overvej om der er behov for yderligere dækning og få rådgivning om de bedste valg for din hest. En grundig gennemgang af vilkår og betingelser kan hjælpe med at sikre, at du ikke bliver negativt overrasket over dækningsomfanget, når forsikringen potentielt skal bringes i spil.

    Hos Sagførerne står vi klar til at hjælpe dig med at navigere gennem eventuelle uenigheder, der måtte opstå mellem dig og dit forsikringsselskab. Kontakt os for råd og vejledning omkring livsforsikringer samt andre forsikringsrelaterede spørgsmål.

Sygeforsikring til hest

Når du ejer en hest, er det vigtigt at overveje en sygeforsikring for at beskytte både din hest og din økonomi mod uforudsete udgifter. Sygeforsikringen kan sikre, at du får dækket med at omkostningerne ved behandling af sygdomme og skader helt eller delvist , som din hest måtte pådrage sig.

En sygeforsikring til heste dækker typisk de omkostninger, der opstår i forbindelse med behandling af sygdomme og skader. Dette kan inkludere:

    • Dyrlægeudgifter
    • Diagnostiske undersøgelser
    • Behandling og rehabilitering


    Det bemærkes, at sygeforsikringer indholdsmæssigt kan variere betydeligt mellem forskellige forsikringsselskaber, hvorfor det er vigtigt at forstå de specifikke vilkår og begrænsninger i den forsikring du har tegnet eller påtænker at tegne.

    Hos Sagførerne er vi klar til at rådgive dig, hvis du er blevet uenig om dækningsomfanget op den sygeforsikring, som du har tegnet. Kontakt os for professionel vejledning og skræddersyet rådgivning.

Foster- og følforsikring

Ejer du en avlshest eller du planlægger at få et føl, kan det være fornuftigt at tegne en foster- og følforsikring. Forsikringen hjælper med at beskytte både den gravide hoppe og det nyfødte føl mod uforudsete hændelser og udgifter.

Hvad foster- og følforsikringen helt konkret indebærer beror på det enkelte forsikringsselskab. Dækningen inkluderer dog typisk:

    • Ultralyd og diagnostiske tests
    • Ufrivillig abort
    • Økonomisk erstatning for tabet af fosteret eller føllet
    • Syge- og skadebehandling

    Hos Sagførerne er vi klar til at rådgive dig om dine forsikringsmuligheder og hjælpe dig med at finde den bedste dækning for din avlshest og føl. Kontakt os for professionel vejledning og skræddersyet rådgivning, så du kan sikre din investering og beskytte dine heste.

Kan man forsikre en hest, der er over 16 år?

Det er muligt at forsikre en hest, der er over 16 år, men betingelserne kan variere afhængigt af forsikringsselskabet. Mange forsikringsselskaber tilbyder dækning for ældre heste, men der kan være visse begrænsninger og særlige krav.

Forsikringspræmien for en ældre hest er ofte højere, da risikoen for helbredsproblemer øges med alderen. Nogle forsikringsselskaber kan også have specifikke krav om sundhedsundersøgelser, såsom dyrlægetjek eller røntgenbilleder, for at vurdere hestens tilstand før tegning af forsikringen.

Derudover kan nogle selskaber tilbyde alternative forsikringstyper eller skræddersyede dækninger for ældre heste, der ofte betegnes som senior forsikringer. Eksempelvis kan der være begrænsninger på livsforsikring eller dækning for visse sygdomme, der er mere almindelige hos ældre heste.

Hos Sagførerne står vi klar til at hjælpe dig med at sikre, at du får en forsikring, der passer til din hests alder og helbredstilstand, samt til dine egne krav og forventninger.

Kan man overtage en hesteforsikring?

Det er muligt at overtage en hesteforsikring, men det kræver ofte, at forsikringsselskabet godkender overtagelsen. Dette indebærer normalt en gennemgang af hestens helbred og eventuelt en opdatering af forsikringsaftalen for blandt andet at sikre, at den fortsat er passende for den nye ejer og dennes behov.

Kontakt Sagførerne, hvis du er uenig med dit forsikringsselskab. Vi har stor erfaring med forsikringssager og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du har brug for hjælp i en konkret sag.

Hvad koster det at forsikre en hest?

Omkostningerne ved at forsikre en hest kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder hestens værdi, alder, race, helbredstilstand, og hvilken type dækning du vælger.

En livsforsikring koster typisk 2-5 % af hestens værdi årligt. Sygeforsikring koster omkring 2.000-6.000 kr. pr. år, mens en ulykkesforsikring koster mellem 1.000-3.000 kr. om året. Derudover koster en ansvarsforsikring mellem 500-1.000 kr. pr. år. Samlet set kan prisen for en almindelig ridehest være 4.000-10.000 kr. årligt alt efter hestens værdi, alder, race, helbredstilstand osv. Desuden kræver nogle forsikringsselskaber en handelsundersøgelse, ellers kan der være en dækningsgrænse på 50.000 kr.

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker vejledning i forbindelse med forsikringssager og heste.

Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer. Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i hestejura

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon