Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Varemærker

Et varemærke er en immaterielret, der sikrer dig eneretten til et forretningskendetegn. Varemærker er et vidt begreb, men dækker blandt andet over tal, bogstaver, ord, navne, slogans, logoer, farver. Før et varemærke kan registres, så skal forretningskendetegnet have det fornødne særpræg. 

Varemærker er vigtige at registrere, fordi det beskytter- og giver dig eneretten til dit forretningskendetegn. Med et varemærke, sikrer du at dit produkt er sikret, men du får også mulighed for at sælge og udlicitere dit varemærke. 

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning eller bistand i forbindelse varemærker. 

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Varemærker


Patenter og varemærker

Varemærker og patenter er begge beskyttelser, der falder under samlebetegnelsen immaterielle rettigheder. Patenter og varemærker beskytter dog vidt forskellige immaterielle rettigheder. Hvor varemærker beskytter et forretningskendetegn, såsom et logo, et slogan eller andet, så beskytter patenter selve opfindelsen. Der kan altså registreres patenter på en opfindelse, en fremstillingsmetode eller andet, der er forbundet med opfindelsen. Patenter er en selvstændig beskyttelse, hvorfor det er vigtigt at have for øje, hvad det er man ønsker beskyttet.

Både patenter og varemærker registreres ved Patent og Varemærkestyrelsen. Reglerne for varemærker og patenter er reguleret i hver deres lov, de relevante love er Varemærkeloven og Patentloven. 

Hos Sagførerne kan vi hjælpe dig med at vurdere, hvilken immateriel rettighed, som passer bedst til dig. Vi kan endvidere stå for registreringen af patentet eller varemærket, samt bistå dig såfremt dit patent eller varemærke krænkes.


Ønsker du at læse mere om patenter, så kan du trykke på dette link, for at læse mere om patentrettigheder.

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er i varemærkeloven defineret som et forretningskendetegn. Et varemærke kan således tage flere former og derfor være både et tal, et bogstav, et logo, et slogan, en farve, et navn eller emballagens form, så længe kendetegnet adskiller din virksomhed eller dit produkt fra andre virksomheder og produkter. Hvis dit forretningskendetegn adskiller dig fra andre, så har du mulighed for at få beskyttet dit særlige forretningskendetegn. Varemærkebeskyttelsen bliver i Danmark udstedt af Patent- og Varemærkestyrelsen.

Hvis du har et beskyttet varemærke, så har du eneret til brugen af dit beskyttede forretningskendetegn. Du er altså den eneste, der må benytte det kendetegn, som du har fået beskyttet. Det vil sige, at andre ikke må benytte dit forretningskendetegn, eller et lignende kendetegn der kan forveksles med dit, hvis kendetegnet benyttes på varer eller tjenesteydelser, der er i samme gruppe som dit registrerede varemærke.

Det skal huskes at et varemærke er én selvstændig ret, der ligger under samlebetegnelsen immateriellerettigheder. Det kan derfor i visse tilfælde være nødvendigt ligeledes at registrere et patent, eller anden beskyttelse. 

Hvad er ikke et varemærke?

Formålet med varemærker er at sikre et forretningskendetegn. Derfor skal det kendetegn, man ønsker at registrere, være egnet til at adskille en varer, et firma eller en tjenesteydelse fra andre lignende varer, firmaer eller tjenesteydelser.

Derfor kan almindelige og generiske forretningskendetegn ikke udgøre et varemærke. Det er altså et krav at forretnings kendetegnet, der ønskes registreret, adskiller sig. Man siger at varemærket skal have det fornødne særpræg, før det er muligt at få det beskyttet.

Rent beskrivende kendetegn kan ikke registreres som et beskyttet varemærke, da rene beskrivelser ikke har en tilstrækkelig differentiering.

Selvom patenter, designrettigheder og andet er immaterielle rettigheder, så er de ikke et varemærke i varemærkelovens forstand. Det er derfor nødvendigt at registrere sin selvstændige rettighed, hvad angår andre immaterielle rettigheder, som feks. et patent. 

Hvorfor registrere et varemærke?

Det er vigtigt at registrere sine særprægede varemærker, da det sikrer dit produkt eller din virksomhed mod kopiering. Hvis dit varemærke krænkes, så vil du have mulighed for at få nedlagt produktions- og salgsforbud, samt mulighed for erstatning eller kompensation.


Hvis dine kendetegn ikke kan kopieres, så vil dine kunder eller potentielle kunder lettere kunne genkende dig. Du vil derfor med et varemærke opnå en bedre position på markedet.


Et varemærke kan handles. Du vil derfor få mere at handle med, da du med et varemærke har mulighed for at udlicitere eller starte en franchise. Derudover kan du eventuelt sælge dit varemærke.
Et registreret varemærke har derfor stor selvstændig værdi, men også stor værdi for dig og dit firma. 


Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker at få hjælp til registrering af et varemærke.

Hvordan registreres et varemærke?

I Danmark sker registreringen af varemærker hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Det er en længerevarende proces at få registreret et varemærke, derfor er det en god idé at påbegynde registreringen i så god tid som muligt. Registreringen hos Patent- og Varemærkestyrelsen koster et gebyr.

Der indtræder en indsigelsesperiode efter, at der er indsendt anmodning om, at få registreret et varemærke. I denne periode kan andre, der mener at dit varemærke krænker deres, gøre indsigelse overfor registreringen af varemærket. 

Vi kan bistå dig, hvis andre mener at dit varemærke krænker deres, ligesom vi kan bistå dig, hvis andre krænker dit væremærke. 

Et varemærke kan også opstå ved ibrugtagelse af varemærket. Brugen af varemærket skal have været vedvarende og af mere end lokal karakter.

Hos Sagførerne anbefaler vi altid at varemærket registreres ved Patent- og Varemærkestyrelsen, da man opnår en officiel varemærkebeskyttelse. Kontakt os, hvis du ønsker at få registreret et varemærke. 

Varemærker i EU

Det er værd at overveje, hvorvidt man ønsker at registrere sit varemærke i EU. Dit varemærke er nemlig kun gældende i Danmark, hvis du registrerer dit varemærke hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Det betyder at udenlandske virksomheder kan benytte dit forretningskendetegn i udlandet.


Registrering af et varemærke i EU-regi sker ved EUIPO. Et varemærke i EU kan ikke opnås ved ibrugtagelse af forretningskendetegnet.

Krænkelse af et varemærke

Et varemærke giver dig som indehaver af varemærket en eneret over det forretningskendetegn, som er beskyttet ved varemærket. Det betyder altså, at du kan forbyde andre, at bruge dit varemærke inden for samme gruppe af varer og tjenesteydelser, som dit varemærke er registreret til.

Du kan ved domstolene få nedlagt et salgs- og produktionsforbud mod en person eller virksomhed, der krænker dit varemærke. Derudover kan du få erstatning og kompensation for krænkelsen.

Der er en indsigelsesperiode, hvor en rettighedshaver har mulighed for at gøre indsigelse mod ny registrerede varemærker. Det er i denne indsigelsesperiode, at du skal håndhæve din ret, da beskyttelsen af varemærket ikke sker automatisk, men på dit initiativ.

Hvis dit varemærke krænkes trods registreringen, så står vi klar til at håndhæve dine rettigheder. Vi hjælper også dig, der anklages for at have handlet i strid med et varemærke. Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker juridisk rådgivning og bistand i forbindelse med varemærker.

Hos Sagførerne kan vi hjælpe dig med at gøre indsigelse over for en forestående varemærkeregistrering, men også overfor allerede registrerede varemærker.

Fortabelse af varemærke

Når du har opnået et beskyttet varemærke, så skal det løbende fornyes. Hvis ikke varemærket rettidigt fornyes, så risikerer du at miste beskyttelsen ved varemærket. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvornår dit varemærke udløber. Et varemærke er som udgangspunkt gældende for en periode á 10 år, med mulighed for fornyelse. 

Derudover kan den, der har registreret et varemærke, men ikke reelt gjort brug af varemærket, fortabe beskyttelsen af varemærket. Det er derfor vigtigt, at man faktisk benytter det varemærke, som man har registreret.

Advokat?

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Hos Sagførerne hjælper vi dig også med at registrere dit navn, logo, slogan med videre som varemærke, så du kan bevise, at du har erhvervet eneretten på varemærket. Herefter kan du som rettighedshaver licensere varemærket eller omvendt forbyde andre at benytte det, og du er sikker på, at de mange penge, du investerer i at markedsføre varemærket, også forøger dets værdi.

Ved at lade Sagførerne undersøge og registrere dit varemærke, får du sikkerhed for, at varemærket bliver behandlet med respekt, mens du bruger din tid på din kerneforretning.

Skulle dit varemærke trods registreringen blive krænket, er vi klar til at håndhæve din ret og om nødvendigt føre din sag ved domstolene.

Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig indenfor 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon