Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Generalforsamling i en ejerforening

Generalforsamlingen er ejerforeningens højeste myndighed. Rent praktisk er generalforsamlingen et møde, hvor ejerforeningens medlemmer deltager. På generalforsamlingen træffes vigtige beslutninger, der vedrører ejerforeningen.

Du kan blive meget klogere på de regler der gælder for generalforsamling i en ejerforening her på siden. Du kan også læse om andre væsentlige forhold i en ejerforening, herunder hvad en ekstraordinær generalforsamling er, og hvad den indebærer.

Har du helt konkrete spørgsmål til generalforsamlingen, eller overvejer du at fremsætte et forslag på generalforsamlingen, kan det være en god ide at kontakte en advokat først. Hos Sagførerne har vi stor erfaring med foreningsret, og vi ved derfor hvilke forhold du skal være opmærksom på, før at du fremsætter forslaget. Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du søger vejledning i regler der relaterer sig til generalforsamlingen. 

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Generalforsamling i ejerforening


Regler for generalforsamling i foreninger

Regler for generalforsamling i foreninger er i høj grad præget af aftalefrihed. Alligevel er der en række forhold, som er ganske sædvanlige. Udgangspunktet er herefter at der én gang om året afholdes en generalforsamling i ejerforeningen, hvor ejerforeningens medlemmer vil deltage i afstemningen af diverse forslag. På generalforsamlingen vil væsentlige forhold for ejerforeningen desuden blive drøftet.

Det er vigtigt at bemærke, at der kun må tages ting op på generalforsamlingen, som fremgår af dagsordenen. Du kan læse meget mere om dagsordenen for generalforsamlingen nedenfor på denne side.

Ekstraordinær generalforsamling regler

Hvis der er behov for det, kan der afholdes en ekstraordinær generalforsamling. Dette vil navnlig være relevant i to tilfælde.

For det første kan det være nødvendigt, når der skal træffes beslutninger om renoverings-, vedligeholdelses- eller udviklingsprojekter. Dette vil særligt være relevant, hvis der er en hastende karakter.

For det andet kan det være nødvendigt, hvis der på en ordinær generalforsamling ikke har været nok fremmødte til, at de deltagende har været beslutningsdygtige. Hvorvidt der er beslutningsdygtighed på en generalforsamling, fremgår af vedtægterne. Det kan for eksempel være, at nogle beslutninger kun kan træffes, hvis mindst ⅓ af medlemmerne møder frem og stemmer for.

Vedtægter for ejerforening

Hvis man ønsker at ændre vedtægterne i en ejerforening, er det ikke unormalt, at der kræves større enighed. Kravet om større enighed kan f.eks. fremgå ved, at en vedtægt kun kan ændres eller ophæves ved ny vedtægt, og at der hertil kræves et vist antal deltagere og et vist antal stemmer for vedtægten.

Hvilke krav der konkret gælder, vil afhænge af den pågældende ejerforening. Ønsker du hjælp til at overskue din retsstilling eller har du spørgsmål til vedtægterne i din ejerforening, kan du kontakte en advokat, som kan hjælpe dig med at forstå de juridiske regler.

Indkaldelse til generalforsamling regler

Det er bestyrelsen, der indkalder ejerforeningens medlemmer til generalforsamlingen. Selve indkaldelsen skal overholde de frister, som fremgår af ejerforeningens vedtægter.

Oftest vil det fremgå af vedtægterne, hvordan indkaldelse skal ske. Det vigtige er som oftest, at orientere ejerforeningens medlemmer om tidspunktet og stedet for generalforsamlingen.

Ved indkaldelsen vil dagsordenen oftest være vedhæftet, således at ejerforeningens medlemmer kan gøre sig bekendt med indholdet heraf, og vurdere, om det er noget de gerne vil deltage i drøftelsen af. Omvendt kan det også være, at ejerforeningsmedlemmer ikke har en mening til de punkter der skal gennemgås, og derfor ikke føler trang til at deltage. Hvis man skulle være forhindret i at deltage på trods af at man gerne vil, kan man evt. overveje at få en anden til at møde i sit sted igennem en fuldmagt. 

Dagsorden generalforsamling forening

På en generalforsamling kan der kun behandles punkter, som fremgår af dagsordenen. Dette er begrundet i hensyn til ejerforeningens medlemmer. Det er klart, at ejerforeningens medlemmer skal have mulighed for at overveje hvordan de vil forholde sig til et givent forslag på forhånd. Desuden kan dagsordenen være afgørende for, om nogle medlemmer af ejerforeningen overhovedet møder op til generalforsamlingen. Det ville derfor ikke være rimeligt at behandle punkter der ikke fremgår af dagsordenen, idet man ikke får mulighed for at udøve indflydelse, hvis man ikke dukker op. Dagsordenen er derfor helt central.

De punkter der typisk fremgår af dagsordenen er:

    • Forslag til ændringer i ejerforeningen
    • Bestyrelsens beretning
    • Regnskabet for ejerforeningen
    • Fastsættelse af kontingent
    • Valg af bestyrelse m.v.

Regler for referat af generalforsamling

Normalt udarbejdes der efter generalforsamlingens afholdelse et referat af mødet, som underskrives af dirigenten og bestyrelsesformanden i ejerforeningen. Det kan også være underskrevet af andre, men det vil oftest fremgå af vedtægterne, hvem der skal underskrive. Rent praktisk sker dette oftest inden for fire uger efter generalforsamlingen.

Efterfølgende sendes referatet til ejerforeningens medlemmer, så de kan gøre sig bekendt med indholdet.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon