Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Fællesudgifter i ejerforening

En ejerforening afholder fællesudgifter, som dækker de omkostninger ejerforeningen har på vegne af alle ejerlejlighedsejerne. Fællesudgifter er med andre ord udgifter, som afholdes til fordel for alle medlemmer af ejerforeningen. 

Har du konkrete spørgsmål til fællesudgifterne i din ejerforening, er du meget velkommen til at kontakte os. 

På denne side kan du læse mere om følgende:

    • Hvad er fællesudgifter og hvorfor afholdes de?
    • Hvad dækker fællesudgifter i ejerlejligheder over?
    • Hvad er et fælleslån og hvorfor optages det?
    • Hvilke regler gælder for renter på fælleslån?
    • Hvad er typiske fællesudgifter i en ejerforening?

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Mød hele teamet med speciale i foreningsret

Fællesudgifter i en ejerforening


Fællesudgifter ejerlejlighed

Når man bliver ejer af en ejerlejlighed, er det vigtigt at være opmærksom på medlemskabet af ejerforeningen. Det pligtmæssige medlemskab af ejerforeningen indebærer nemlig, at der skal betales fællesudgifter til ejerforeningen. Fællesudgifter er udgifter som benyttes til vedligeholdelse og istandsættelse.

Fællesudgifter opkræves som regel a conto hver måned eller kvartalsvis. Størrelsen på fællesudgifterne vil variere fra medlem til medlem. Det skyldes, at størrelsen på fællesudgifterne afhænger af fordelingstallene. Som regel betyder dette, at jo større lejligheden er, jo større vil fællesudgifterne være. Desuden afhænger størrelsen af de økonomiske forhold i ejerforeningen. Fællesudgifterne kan dække alt fra forsikring til afdrag på fælleslån. Du kan læse mere om fælleslån længere nede på denne side.

Fælleslån ejerforening

Når en ejerforening stiftes, er der i juridisk henseende tale om et retssubjekt. Det betyder, at ejerforeningen kan indgå aftaler med for eksempel en bank. Det kan være fordelagtigt for ejerforeningens medlemmer, idet det så er ejerforeningen der er betragte som part i samtalen, frem for ejerforeningens enkelte medlemmer.

Det er meget almindeligt, at en ejerforening optager et fælleslån i en bank. Det kan for eksempel være nødvendigt, hvis der skal udføres et omfattende arbejde i ejerforeningen. Et eksempel på et sådant arbejde er, hvis der skal opføres et nyt tag. En sådan udgift er ganske bekostelig, og det vil derfor ikke være usædvanligt, at ejerforeningen ikke har de økonomiske midler kontant til at få arbejdet foretaget.

Et fælleslån vil herefter blive afviklet igennem opkrævningen af fællesudgifter.

Ved optagelse af et fælleslån er det ejerforeningen som kreditvurderes, og ikke de enkelte ejerlejlighedsejere. Det skyldes, at det også vil være ejerforeningen der står som skyldner på lånet

Fælleslån ejerforening rente

Hvis du bor i ejerlejlighed og betaler renter på et fælleslån, bør du være opmærksom på, at det kan være muligt at opnå fradrag for renteudgiften. Hvorvidt dette er muligt afhænger dog af det konkrete fælleslån og hvordan det er optaget.


Da skatteforhold er ganske kompliceret, anbefales det at kontakte en advokat. Hos Sagførerne har vi et godt indblik i de skatteretlige regler samt de særlige regler for ejerlejligheder, og vi ved derfor, hvilke regler du skal være opmærksom på. Kontakt os gerne for at høre nærmere. Den første samtale er altid uforpligtende.

Fællesudgifter ejerforening

Overvejer du at købe en ejerlejlighed? I så fald er der særlig grund til at få undersøgt hvilke fællesudgifter der er i ejerforeningen. Fællesudgifterne kan have stor betydning for din private økonomi, idet udgifterne er faste og således reelt afholdes på lige fod med afdrag på boliglån.

Har ovenstående givet anledning til spørgsmål om fællesudgifter, fælleslån eller fordelingstal, er du meget velkommen til at kontakte os for at få svar. Vi har et stort kendskab til de særlige forhold i ejerforeninger, og vi ved derfor, hvilke forhold man bør være særligt opmærksom på, forinden man forpligter sig.

Hvad dækker fællesudgifter ejerlejlighed?

Fællesudgifter dækker som udgangspunkt alle omkostninger forbundet med driften af ejerforeningen. Da man som ejer af en ejerlejlighed fuldt ud ejer selve boligen, men ikke alt omkringliggende, vil det være de udgifter der er forbundet med den omkringliggende bolig, f.eks. de fælles arealer.

Normalt er vand og varme indeholdt i fællesudgifterne. Derimod vil udgifter til el oftest ikke være indeholdt i fællesudgifterne, men vil i stedet blive afregnet direkte med ejerlejlighedsejerens forsyningsselskab.

Eksempler på fællesudgifter

Nogle af de hyppigste eksempler på fællesudgifter er:

    • Udgifter til renovering af vinduer
    • Udgifter til vedligeholdelse af tag
    • Afdrag på fælleslån der er optaget
    • Udgifter til vedligehold af trappeopgange
    • Udgifter til forsikring af ejendom og arealer

    Ovenstående er blot eksempler, og der kan således sagtens være andre eksempler, ligesom det ikke er sikkert at netop din ejerforening har udgifter til f.eks. fælleslån.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon