Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Regnskab i ejerforeninger

Reglerne for regnskaber i ejerforeninger minder i høj grad om de almindelige regler der gælder for regnskaber i foreninger. Oftest består forskellen i, at en ejerforening ikke har nogen løbende indkomsterhvervelse, men derimod kun udgifter. Udgifterne angår de fælles udgifter der er forbundet med at drive ejerforeningen. Det vil for eksempel være udgifter til vedligeholdelse af fælles arealerne. Det kan også være afdrag på fælleslån, som er blevet optaget for at få renoveret vinduerne i ejerforeningen eller lignende.

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Regnskab i en ejerforening


Ejerforening regnskab

Af normalvægten fremgår det, at bestyrelsen skal udarbejde regnskab for ejerforeningen. Regnskabet skal give et retvisende billede af ejerforeningens økonomiske forhold. Rent praktisk vil regnskabet indeholde en overskuelig oversigt over de udgifter og indtægter som ejerforeningen har haft i løbet af regnskabsåret.

Står du overfor et boligkøb, kan der være en særlig anledning til at få indblik i ejerforeningens økonomiske forhold, herunder et indblik i regnskabet, idet dette kan give et indtryk af hvordan ejerforeningen drives.

Regnskabets betydning

Regnskabet har stor betydning for ejerforeningens medlemmer. Det er regnskabet der er retvisende for ejerforeningens økonomiske dispositioner. Meget ofte vil ejerforeningen få en revisor til at hjælpe med udarbejdelsen af regnskabet. Hvis du som potentiel køber af en ejerlejlighed ikke har gjort dig bekendt med ejerforeningens regnskaber, anbefales det, at du søger kendskab hertil. Det er en stor tryghed som kommende medlem af en ejerforening, at man har kendskab til de udgifter der måtte komme i den nærmeste fremtid, ligesom regnskabet kan give et godt indtryk af om ejerforeningen er sund rent økonomisk.

Har du kig på en ejerlejlighed er du meget velkommen til at kontakte os. Vi er gerne behjælpelige med at anskue ejerforeningens økonomiske forhold, så du kan føle dig tryg.

Regnskab og fælleslån

Ejerforeninger vil meget ofte have fælleslån. Det skyldes, at en række af de fælles udgifter skal finansieres, og dette vil typisk ske igennem låneoptagelse. Fælleslån er en smart måde at få finansieret udgifterne, men det er også en økonomisk belastning for alle ejerforeningens medlemmer. 

Hvis du står overfor køb af en ejerlejlighed, er det meget vigtigt at du har kendskab til ejerforeningens økonomiske forhold, og især hvis der er optaget fælleslån. Hvis der er optaget fælleslån, vil det nemlig oftest betyde, at du skal afdrage på lånet. Afdragene kan være høje, og det vil derfor få betydning for dit eget rådighedsbeløb. Ønsker du at vide mere om hvilke udgifter der typisk finansieres igennem fælleslån, kan du læse mere om dette ved at læse om ejerforeningens fællesudgifter her

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon