Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5523

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Vedligeholdelsesplan ejerforening

En ejerforening udarbejder som regel en vedligeholdelsesplan, så der er styr på, hvornår forskellige vedligeholdelsesarbejder skal udføres. Formålet hermed er at sikre, at ejendommens stand bevares. Alternativt vil ejendommen blive væsentligt forringet pga. slid og ælde.

Nedenfor på denne side kan du blive klogere på en række forhold om vedligeholdelsesplaner, herunder hvad de indeholder.

Kontakt vores specialiserede advokater


Rasmus Møller Nielsen, advokat Andreas Bengtsen, advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5523 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Vedligeholdelsesplan ejerforening


Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er en plan for, hvordan en bestemt ejendom skal vedligeholdes. En vedligeholdelsesplan vil indeholde en oversigt over de projekter der skal udføres på ejendommen indenfor et vist tidsrum. Det kan for eksempel være, at ejendommens vinduer har en levetid på ca. 20 år. Når der er gået 20 år, vil det være vedligeholdelse, hvis vinduerne udskiftes. Det kan også være, at der skal udføres en form for arbejde, så standen forbliver den samme. Det vil for eksempel være tilfældet, hvis der er tale om et malerarbejde eller lignende.

Generelt er det vigtigt at være opmærksom på forskellen mellem vedligeholdelse og forbedring, idet det kan have skattemæssig betydning. Vedligeholdelse er i almindelighed udgifter, der blot tjener til at opretholde en vis stand. Det kan være et arbejde der modvirker slid og ælde. Forbedringer indebærer derimod, at standen bliver bedre end den oprindeligt var.

Indhold i en vedligeholdelsesplan

En vedligeholdelsesplan vil oftest indeholde en beskrivelse af ejendommens stand. Derudover vil den indeholde en oversigt over arbejde, som er nødvendigt for at holde ejendommen i den pågældende stand. Det vil oftest også fremgå, hvornår det pågældende arbejde er nødvendigt at få udført. I mange tilfælde vil der også være angivet et overslag over, hvad udgifterne til projekterne forventes at blive.

Det er normalt, at vedligeholdelsesplanen nærmere indeholder en prioriteret rækkefølge over de enkelte vedligeholdelsesprojekter, så projekterne behandles i takt med at behovet for vedligeholdelse opstår.

Formål med en vedligeholdelsesplan

Formålet med en vedligeholdelsesplan er at holde ejendommen i en bestemt stand, så man undgår at stå med uforholdsmæssigt store omkostninger på et senere tidspunkt. Ligeledes er formålet at holde ejendommen ordentlig.

Hvis en ejerforening har en sund økonomi og fremstår ordentlig, vil ejerforeningen være mere attraktiv, og det vil således være nemmere at få solgt en ejerlejlighed. Det er desuden en tryghed for ejerforeningens medlemmer, at ejendommen vedligeholdes efter en vedligeholdelsesplan, så de ved hvornår der evt. kan komme et ekstraordinært bidrag, ligesom medlemmerne er klar over hvornår eventuelle arbejder udføres i ejendommen.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon