Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5523

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Må man save grene af naboens træer?

Som udgangspunkt må du ikke save grene af din nabos træer. Heller ikke selv om grenene er generende, fordi de skygger eller går ind over din grund. Reglen er dog ikke uden undtagelser.

Træer og grene der beskadiger dit hegn eller et fælleshegn

Naboen må ikke behandle eller benytte sin ejendom sådan, at hegnene i skellet beskadiges. Det gælder også for de træer der er på naboens grund.

Hvis der er grene fra naboens træer eller hegn, som vokser ind gennem hegnet eller så tæt hen over hegnet, at hegnet beskadiges, må du derfor afkappe grenene i skellinjen. Du kan også kræve, at din nabo selv afkapper grenene.

Skellinjen er grænsen mellem naboejendommene. Du er altså berettiget til at afkappe grene der beskadiger hegn i skellet, så længe at grenene når ind over din grund.

Træer og grene der er generer færdslen på din ejendom

Grene fra naboens træer må ikke genere færdslen på din ejendom. Du skal altså uden ulempe fra naboens træer kunne færdes på din ejendom, hvad enten det er til fods, med maskiner eller med køretøjer.

Hvis grene fra naboens træer generer færdslen, må du afkappe de generende grene i skellinjen eller kræve, at din nabo selv afkapper grenene.

Træer og grene der udgør en fare for din sikkerhed

Naboens træer må ikke være til fare for sikkerheden på din ejendom. Du skal altså ikke leve med, at naboens træer risikerer at tabe grene eller vælte.

Hvis din nabos træer har grene, som på grund af alder, råd eller lignende er til fare for sikkerheden, kan du anmode hegnsynet om at se på det. Hvis hegnsynet skønner, at grenene udgør en sikkerhedsrisiko, kan naboen pålægges at fjerne grenene.

Som klar hovedregel må du til gengæld ikke selv fjerne grenene eller træet, medmindre det sker efter aftale med din nabo. Du skal altså involvere hegnsynet, hvis du mener, at træet udgør en sikkerhedsrisiko.

Høje grene der rager ind over din grund

Hvis naboens træer har grene, der går ind over din grund, men som er placeret så højt, at de hverken generer færdslen på din ejendom eller beskadiger hegn i skellet, må du ikke save grenene af, medmindre det er aftalt med din nabo.

Hegnsynet kan ikke pålægge din nabo at afsave høje grene, medmindre grenene er farlige for sikkerheden. Du er derfor nødt til selv at finde en acceptabel løsning med din nabo. Er det ikke muligt, er din eneste mulighed at kontakte en advokat og føre en sag ved domstolene.

Værd at vide

Må man save grene af naboens træer?

Som udgangspunkt må du ikke save grene af din nabos træer. Heller ikke selv om grenene er generende, fordi de skygger eller går ind over din grund. Reglen er dog ikke uden undtagelser.

Læs mere

Hvad er den naboretlige tålegrænse?

Naboretten bygger på det udgangspunkt, at man er fri til at gøre med sin grund, hvad man vil. Naboerne må derfor også tåle, at det kan være generende for dem. Den naboretlige tålegrænse sætter dog grænsen for, hvad man skal finde sig i fra sin nabo.

Læs mere

Hvor høje må træer være?

Høje træer på naboens grund kan være kilde til stor irritation. I de fleste tilfælde er det dog ikke noget, du kan tvinge din nabo til at ændre. Som grundejer bestemmer man i vidt omfang sine træers højde.

Læs mere

Når naboens træer skygger

Hvis din nabo har store træer på sin grund, kan du opleve skyggegener. I de fleste tilfælde, kan du ikke tvinge din nabo til at ændre herpå, men hvis skyggegenerne er store nok, kan du tvinge din nabo til at beskære eller fælde de skyggende træer. 

Læs mere

Nedfald fra naboens træer

Nedfald fra naboens træer i form af blade, frugter, fugleklatter m.v., kan være ganske generende. Hvis den naboretlige tålegrænse overskrides eller træerne er til fare for din sikkerhed, kan det være muligt at gøre noget.

Læs mere

Er du generet af rødder fra naboens træer?

Hvis din nabo har træer, buske eller lignede, kan rødderne herfra være til stor gene. I nogle tilfælde er det muligt, at pålægge din nabo at beskære rødderne eller eventuelt helt fjerne træet.

Læs mere

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon