Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5522

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5522

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Den forenklede proces

Er du tvivl om, hvad den forenklede proces er, samt hvornår det er muligt at anlægge en? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring den forenklede proces, gennemgået, herunder blandt andet, hvad omkostningerne er og om det er muligt at få vejledning herom. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

    • Hvad er den forenklede proces?
    • Hvad er sagsomkostningerne ved den forenklede proces?
    • Hvordan er den forenklede proces?
    • Kan man få vejledning i forbindelse med forenklede proces?
    • Hvad er beløbsgrænsen ved den forenklede proces?

Kontakt vores specialiserede advokater


Susanne Damouni, advokat Kristian Krath, advokat Ring på tlf.: tlf.: 8743 5522 Eller send en mail til kontakt@sagfoererne.com

Den forenklede proces


Hvad er den forenklede proces?

Den forenklede proces vedrører sager, der har en økonomisk værdi på maksimalt 100.000 kr. uden renter og omkostninger. For boligsager er beløbsgrænsen dog 50.000 kr. 

Såfremt du er part i en konflikt vedrørende et beløb under denne grænse, er det formålet med regelsættet at konflikten skal kunne afgøres billigt med hjælp fra retten. En sag under den forenklede proces kan desuden være en sag helt uden økonomisk værdi.

Følgende sager kan ikke føres under den forenklede proces:

    • Ægteskabssager
    • Forældremyndighedssager
    • Faderskabssager
    • Værgemålssager
    • Sager om prøvelse af administrativ frihedsberøvelse
    • Adoption
    • Mortifikationssager
    • Private straffesager


Dødsboer og konkursboer være parter i sager der føres under den forenklede proces. Du er velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at afklare, om din sag hører hjemme under den forenklede proces.

Hvad er sagsomkostningerne ved den forenklede proces?

Formålet med den forenklede proces er blandt andet, at parterne skal kunne gennemføre mindre civile sager uden store sagsomkostninger. Ved anlæggelse af sag under den forenklede proces, skal man som udgangspunkt betale en retsafgift på 750 kr. Ved sagens afslutning beslutter retten, hvorvidt den ene part, skal betale sagsomkostningerne til den anden part. Det er typisk den tabende part, der skal betale til den vindende part.

Ønsker du at vide mere om omkostningerne i forbindelse med den forenklede proces, kan vi rådgive dig.

Hvordan er under den forenklede proces?

Den forenklede proces er meget forenklet i forhold til almindelige retssager. Det er derfor muligt at gennemføre sager billigere under den forenklede proces. 

Den forenklede proces indebærer blandt andet følgende:

    • Retten hjælper med sagens forberedelse
    • Der er reducerede muligheder for bevisførelse
    • Der er forenklede regler om sagkyndig oplysning af sagen
    • Forelæggelsen er udelad af hovedforhandlingen.

Den forenklede proces indledes med en stævning. Herefter skal modparten (sagsøgte) kvittere for modtagelsen af sagen på minretssag.dk. Når der er kvitteret, skal sagen forberedes, hvilket sker med rettens hjælp. Derefter starter hovedforhandlingen, som er det afsluttende retsmøde og foregår i retten. Her vil man forsøge at indgå et forlig. Lykkedes det ikke, vil retten træffe afgørelse i sagen snarest muligt og senest 2 uger efter hovedforhandlingens afslutning.

Kontakt os, hvis du ønsker rådgivning om at føre sag. Den første samtale er uforpligtende.

Kan man få vejledning om under den forenklede proces?

Retten har en vejledningspligt i forbindelse med under den forenklede proces. Dette indebærer, at retten har til opgave at forberede parterne bedst muligt til sagen. Vejledningen fører ofte til, at én af parterne vælger at lade sig repræsentere af en advokat. Retten kan også vælge at pålægge en part at lade sig repræsentere af en advokat. Formålet med et advokatpålæg er at undgå, at sager føres på en uhensigtsmæssig måde.

Hos Sagførerne håndterer vi løbende et stort antal sager i hele Danmark, hvorfor vi er i stand til effektivt at hjælpe dig med at finde en god løsning i din sag, selv hvis det bliver nødvendigt at gå rettens vej. Vi vil løbende holde dig orienteret om sagens udvikling og drøfte strategiske overvejelser med dig. En retssag vil ikke blive indledt, før du er blevet grundigt informeret om mulighederne og risiciene ved en retssag.

Retsplejeloven - En forenklet proces

Reglerne om den forenklede proces er reguleret i retsplejelovens kap. 39 (RPL §§ 400-410). Definitionen fremgår af retsplejelovens § 400, stk. 1, nr. 1 og 2. Efter denne definition omfatter den forenklede proces sager, der vedrører krav, der ikke har økonomisk værdi, eller som har en økonomisk værdi af højst 100.000 kr. eller krav, hvor parterne, efter at tvisten er opstået, aftaler, at reglerne i kapitlet skal finde anvendelse. For boligsager er beløbsgrænsen dog 50.000 kr.


Retsplejelovens § 401, stk. 1 foreskriver, at sagens værdi som nævnt i § 400 bestemmes efter påstanden i stævningen. Desuden nævner retsplejelovens § 405, at domstolsstyrelsen kan fastsætte regler om afholdelse af retsmøder uden for sædvanlig kontortid.

Hvad er beløbsgrænsen ved under den forenklede proces?

Beløbsgrænsen i ved den forenklede proces er 100.000 kr., dog 50.000 kr. for boligsager. Beløbsgrænserne er uden renter og omkostninger. Beløbsgrænserne indebærer, at såfremt man ønsker erstatning for fx 120.000 kr., kan man ikke føre sagen under under den forenklede proces. 

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med en retssag eller høre nærmere herom. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer på hverdage. Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i tvister

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon