Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


3842 4453

Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4453

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Arbejdstid

Reglerne om arbejdstid er mange, og det kan derfor være svært at navigere i dem. På denne side kan du læse mere om forskellige arbejdstidsregler.

Du kan bl.a. læse mere om:

    • Arbejdstidsregler i arbejdsmiljøloven
    • Arbejdstidsregler i arbejdstidsloven
    • Arbejdstidsregler og pauser
    • Arbejdstidsregler og overarbejde
    • Arbejdstidsregler for timelønnede

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4453 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Arbejdstid


Jobløn

Jobløn er en særlig aflønningsform, som kan være gavnlig for såvel arbejdsgiver som medarbejder i nogle sammenhænge. Jobløn er særligt relevant, hvis der pålægges overarbejde. Hvis du ønsker yderligere rådgivning om reglerne om jobløn, er du velkommen til at kontakte os.

Der er imidlertid en række regler der skal overholdes uanset aftale om jobløn og overarbejde. De regler der skal overholdes, udspringer blandt andet af arbejdsmiljøloven og arbejdstidsloven som du kan læse mere om nedenfor.

Overarbejde regler

En timelønnet medarbejder kan pålægges overarbejde, hvis der er en driftsmæssig begrundelse for det. I nogle tilfælde kan medarbejderen dog sige nej til overarbejde. Hvorvidt der kan pålægges overarbejde, vil bero på en konkret vurdering. Hvis ansættelsesforholdet er omfattet af en kollektiv overenskomst, vil der typisk være regler for varsling af overarbejde. Det er vigtigt at disse regler overholdes.

Er du i tvivl om hvorvidt du kan pålægge dine medarbejdere overarbejde, er du velkommen til at kontakte os.

Arbejdsmiljøloven - Arbejdstid

Der følger en række regler af arbejdsmiljøloven, som skal overholdes.

En særlig vigtig regel er 11-timers reglen. Reglen betyder, at i en periode på 24 timer, skal medarbejderen have en 11 timers hvileperiode. I de 11 timer må medarbejderen således ikke pålægges arbejde.

En anden vigtig regel er reglen om et ugentligt fridøgn. Reglen betyder, at medarbejderen har krav på et ugentligt fridøgn inden for en 7-dages periode. Inden for hver periode skal en medarbejder således have et døgns fri.

Arbejdstidsloven - Arbejdstid

Der findes en lov i dansk ret, der populært kaldes arbejdstidsloven. Denne lov gennemfører et EU-retligt direktiv. Arbejdstidsloven indeholder en række regler, der skal overholdes. Hvis ikke reglerne om arbejdstid overholdes, kan medarbejderen tilkendes en godtgørelse af arbejdsgiveren.

Af arbejdstidsloven fremgår det, at arbejdstiden ikke må overstige 48 timer gennemsnitligt i en periode på 4 måneder. I de 48 timer skal overarbejde medregnes. Reglen gælder uanset om medarbejderen selv ønsker at overarbejde. Konkret betyder det, at det er arbejdsgiverens ansvar at sikre, at reglen er overholdt. Hvis ikke reglen overholdes, kan medarbejderen tilkendes en godtgørelse.

Arbejdstid og pauser

Hvis arbejdstiden overstiger mere end 6 timer, har medarbejderen krav på en pause. Pausen skal være effektiv hvilket betyder, at medarbejderen skal have mulighed for at få noget at spise og drikke. Hvis ikke pausen er betalt af arbejdsgiveren, skal medarbejderen have mulighed for at forlade stedet. Hvis medarbejderen derimod står til rådighed i sin pause, skal der aflønnes herfor. Typisk vil en pause vare omkring en halv time. Hvis der følges en kollektiv overenskomst, kan der være særlige regler deri, som skal følges.

Har du spørgsmål til reglerne om arbejdstid og pauser, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi ved også, hvilke særlige forhold du skal være opmærksom på, hvis medarbejderne udfører natarbejde eller er under 18 år. I disse tilfælde kan der nemlig være andre regler for arbejdstid og pauser.

Overarbejde - timelønnede

Timelønnede arbejder typisk 37 timer. Arbejde derudover vil blive betragtet som overarbejde. Hvis den timelønnede medarbejder er ansat på kollektiv overenskomst, vil overarbejde typisk kun kunne pålægges efter reglerne deri. Ofte vil overenskomsten angive et varsel, som skal overholdes. Det kan eksempelvis være, at overarbejde skal varsles mindst 2 timer før arbejdets ophør. Hvis ikke varslingsreglerne overholdes, kan det betyde, at arbejdsgiveren skal betale en godtgørelse til medarbejderen.

Hvis en eller flere af dine medarbejdere er omfattet af en kollektiv overenskomst, er det vigtigt, du overholder reglerne om arbejdstid deri. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig, hvis du er i tvivl om reglerne om arbejdstid.

Hvis du har andre spørgsmål eller vil læse om arbejdstid for funktionærer, kan du trykke her.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon