Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Afskedigelse under sygdom

Du må som arbejdsgiver gerne afskedige en funktionær under sygdom. Der er dog en række betingelser, som du skal overholde, når du ønsker at fyre en medarbejder i forbindelse med at vedkommende er syg. Udgangspunktet er, at du kan fyre en funktionær, så længe det kan sagligt begrundes. Skyldes funktionærens sygdom graviditet, kronisk sygdom eller handicap, skal du dog være opmærksom på, at der kan gælde nogle strengere krav til fyringen.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Afskedigelse under sygdom


Fyring under sygdom funktionær

Der gælder ikke noget forbud mod at fyre en funktionær under sygdom. Skyldes fyringen andre forhold end vedkommendes sygdom, skal opsigelsen blot begrundes med disse forhold. I så fald er det uden betydning at vedkommende er syg.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til at opsige dine medarbejdere under sygdom, så kontakt Sagførerne. Vi er hos Sagførerne eksperter indenfor arbejds- og ansættelsesret.

Kort om 120 dages reglen

Det følger af den såkaldte 120 dages regel i funktionærloven, at funktionæren kan opsiges med 1 måneds varsel til fratræden ved en måneds udgang, hvis funktionæren inden for et tidsrum af 12 måneder har været syg i sammenlagt 120 dage. Det er et krav, at funktionæren har fået løn under sygdommen. Det er til gengæld uden betydning, hvor lang tid funktionæren har været ansat i virksomheden. Udover de her oplistede krav, er der en række krav, som skal opfyldes førend aftalen om at opsige med et forkortet varsel er gyldig. 


Reglen er ganske vanskelig at anvende i praksis. Hvis du overvejer at opsige en medarbejder efter 120-dages reglen, bør du derfor alliere dig med et advokat. 


Du kan læse meget mere om reglerne for anvendelse af 120-dages her

Opsigelse uden varsel pga. sygdom

Har din medarbejder været syg i mere end 14 dage, vil det i nogle tilfælde være muligt at fyre vedkommende uden varsel.

Som arbejdsgiver har du ret til at kræve en lægeerklæring fra din medarbejder, såfremt denne har været syg i mere end 14 dage. Erklæringen skal være uden udgift for medarbejderen, og erklæringen udarbejdes af medarbejderens egen læge eller en af medarbejderen valgt specialist. Opfylder medarbejderen ikke sin pligt dertil, vil du være berettiget til at opsige vedkommende uden advarsel. Kan medarbejderen forelægge en fyldestgørende begrundelse for den manglende lægeerklæring, vil det derimod ikke være muligt at opsige den pågældende uden varsel.

Fyring pga. sygdom

Afskedigelse af en medarbejder skal som udgangspunkt kunne begrundes sagligt. Fyring pga. sygdom kan være en saglig begrundelse. Der gælder dog en række betingelser i forbindelse med en sådan afskedigelse, som man skal være opmærksom på.

Såfremt du ønsker at fyre din medarbejder på grund af dennes sygdom, skal betingelserne opremset nedenfor være opfyldt:

    • Der skal være tale om en sygemelding over en længere periode
    • Vedkommendes sygdom skal medføre driftsmæssige vanskeligheder
    • Der må ikke være udsigt til, at medarbejderen vil genoptage arbejdet i den nærmeste fremtid

    Hvorvidt de ovenstående betingelser er opfyldt, kan vi hos Sagførerne hjælpe dig med at vurdere. Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende samtale.

Fyring under sygdom opsigelsesperiode

Dine ansatte har ret til at melde sig syg - også under en opsigelsesperiode.

En opsigelsesperiode kan vare helt op til 6 måneder efter funktionærloven, hvorfor en fyring under sygdom i opsigelsesperioden kan blive relevant. Du kan som udgangspunkt godt fyre en medarbejder under vedkommendes opsigelsesperiode på grund af sygdom. Fyring på grund af sygdom, kræver dog at det kan begrundes sagligt eller det sker i overensstemmelse med 120-dages reglen. Du kan læse mere om betingelserne for at kunne afskedige en medarbejder ovenfor.


Vores advokater står klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have nogle spørgsmål til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med fyring under sygdom i en opsigelsesperiode. Du kan kontakte os via mail eller telefon. Det er også muligt at udfylde vores kontaktformular nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Opsagt medarbejder melder sig syg

Har du opsagt en medarbejder, skal vedkommende som udgangspunkt fortsat møde på arbejde i opsigelsesperioden. Dette er dog ikke ensbetydende med, at vedkommende ikke kan melde sig syg, selvom du har opsagt den pågældende. Denne ret bibeholder medarbejderen også under en opsigelsesperiode.

Du har dog ret til at modtage dokumentation fra din ansattes læge, hvis vedkommende ønsker at sygemelde sig i opsigelsesperioden. Hvis du kræver en lægeerklæring fra medarbejderen, skal du betale for denne.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon