Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

25 års reglen

25 års reglen er en særlig beskyttelse for de medarbejdere, der har været ansat i mere end 25 år i samme virksomhed. Der skal meget til, før du kan afskedige en medarbejder, hvis vedkommende har været ansat i 25 år. Du vil i så fald skulle bevise, at der er afgørende hensyn, som gør opsigelsen af netop dén medarbejder nødvendig. Desuden skal det bevises, at der ikke foreligger en relevant omplaceringsmulighed af den pågældende.

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

25 års reglen


25 års reglen opsigelse

25 års reglen finder anvendelse i sager, hvor der er påstand om, at der er sket usaglig opsigelse. Du skal være opmærksom på reglen i forbindelse med nedskæringer i virksomheden. Har nogle af dine medarbejdere været ansat i minimum 25 år, nyder de nemlig på baggrund af 25 års reglen en ekstra beskyttelse. Dette ses i forbindelse med, at der, som ovenfor nævnt, stilles strengere krav til opsigelse af en medarbejder efter 25 års reglen.

Arbejdsgivere er underlagt et kompliceret arbejdsretligt regelsæt. Vi kender reglerne og kan rådgive dig, så du kan fokusere på din forretning. Kontakt os for en uforpligtende samtale om opsigelse af funktionærer og 25 års reglen. Herefter vil vores erhvervsadvokater hjælpe dig videre.

25 års reglen opsigelse begrundelse

Det er som nævnt ikke muligt at opsige en medarbejder med 25 års anciennitet udelukkende på grund af nedskæringer. Det er ikke en saglig begrundelse. Der skal således mere til ifølge 25 års reglen. En opsigelse vil for eksempel kunne begrundes med, at vedkommende ikke udfører sit arbejde tilfredsstillende, samt at vedkommende har modtaget en advarsel herfor. 


Ligeledes kan en opsigelse begrundes i, at den pågældende medarbejders kvalifikationer er ringere end andre medarbejderes i virksomheden. Derforuden kan det begrundes i, at der ikke er relevante omplaceringsmuligheder, som virksomheden kan tilbyde til medarbejderen. Du skal undersøge muligheden for omplacering grundigt og konkret for den enkelte medarbejder.

Brud på 25 års reglen

Opsiger du en medarbejder i strid med 25 års reglen, vil den pågældende medarbejder typisk få tilkendt en godtgørelse derfor, hvilket du som arbejdsgiver skal betale. Det følger af praksis fra Afskedigelsesnævnet, at godtgørelsen typisk svarer til en uges løn pr. år, som medarbejderen har været ansat. Vi anbefaler derfor, at man er særligt påpasselig når det kommer til afskedigelse af medarbejdere med minimum 25 års anciennitet.

Er du i tvivl om, hvorvidt du overholder 25 års reglen, er du velkommen til at kontakte vores advokater. Hos Sagførerne er vi eksperter inden for arbejds- og ansættelsesret.

Advokat ift 25 års reglen

Du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Det kan være svært at overskue om det er mest hensigtsmæssigt at opsige, suspendere eller fritstille en funktionær. Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning om ansættelsesretten, eller anden rådgivning i forbindelse med opsigelse af medarbejdere. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig indenfor 24 timer.

Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon