Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Advarsel

Er du i tvivl om reglerne for advarsler til timelønnede medarbejdere? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring advarsler og timelønnede gennemgået, herunder blandt andet, hvad en skriftlig advarsel egentlig er, samt om man kan fyre en medarbejder uden forudgående advarsel. 

Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

  • Hvad er en skriftlig advarsel?
  • Hvad er en mundtlig advarsel?
  • Kan man fyre en medarbejder uden advarsel?
  • Hvor mange advarsler før fyring?

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Advarsel


Hvad er en skriftlig advarsel?

En skriftlig advarsel gives, såfremt en virksomhed er utilfreds med en medarbejders præstation eller advarsel. Når man giver en advarsel til en timelønnet medarbejder, er det vigtigt at gøre det på en professionel og respektfuld måde. Det skal fremgå tydeligt af den skriftlige advarsel, hvad konsekvenserne er, såfremt medarbejderen ikke forbedrer sine præstationer eller adfærd på arbejdspladsen.

Det er en god idé, forinden den skriftlige advarsel gives, at dokumentere de specifikke hændelser eller adfærd, der har ført til advarslen. Desuden er det vigtigt at lytte til medarbejderens version af hændelserne, således at denne har en chance for at forklare sig. Hos Sagførerne anbefaler vi altid, at man får medarbejderen til at underskrive advarslen som en anerkendelse af, at denne har modtaget og forstået advarslen.

Arbejdsgivere er underlagt et kompliceret arbejdsretligt regelsæt. Vi kender reglerne og kan rådgive dig, så du kan fokusere på din forretning. Kontakt os for en uforpligtende samtale om skriftlige advarsler til timelønnede medarbejdere. Herefter vil vores erhvervsadvokater hjælpe dig videre.

Tryk her for at se et eksempel på en skriftlig advarsel

En skriftlig advarsel kan gives på mange forskellige måder.

Nedenstående er blot et eksempel på, hvad en skriftlig advarsel skal indeholde:

  • Den specifikke dato
  • Medarbejderens navn og underskrift
  • Arbejdsgiverens navn og underskrift
  • Beskrivelse af den uønskede adfærd eller hændelse, og hvorfor denne er i strid med virksomhedens politikker eller regler
  • Beskrivelse af den ønskede adfærd eller ændringer, som skal foretages
  • Evt. tidsramme for, hvornår virksomheden vil følge op på advarslen

  Kontakt Sagførerne, såfremt du ønsker hjælp eller rådgivning til udarbejdelse af en skriftlig advarsel. Sammen kan vi drøfte om en skriftlig advarsel er den rette løsning for din arbejdsplads.

Hvad er en mundtlig advarsel?

En mundtlig advarsel gives på samme grundlag som en skriftlig advarsel. En mundtlig advarsel kan dog i praksis give bevismæssige problemer for arbejdsgiveren, idet det er arbejdsgiveren, der skal bevise, at der er givet en mundtlig advarsel. Af denne grund anbefaler vi, at man udarbejder en skriftlig advarsel. Såfremt man ønsker at give advarslen mundtligt, er det vigtigt at udfærdige et samtalereferat, som er underskrevet af medarbejderen. Samtalereferatet kan herefter bruges som dokumentation for den mundtlige advarsel.

Inden man afgiver en mundtlig advarsel, er det vigtigt nøje at overveje, om en advarsel er den rette ansættelsesretlige sanktion i forhold til medarbejderens adfærd. Der kan være mange alternativer til en advarsel, såsom påtale, opsigelse eller bortvisning. En mundtlig advarsel bør gives, når arbejdsgiveren forventer, at medarbejderen kan og vil rette op på den udviste adfærd efter at have modtaget advarslen. 


En advarsel kan for eksempel gives i følgende tilfælde, hvor:

  • Medarbejderen udviser samarbejdsvanskeligheder
  • Medarbejderen har et højt sygefravær
  • Medarbejderen ikke overholder personalepolitikkerne
  • Medarbejder ikke overholder arbejdstiderne

  Medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource. Derfor skal der være styr på de ansættelsesretlige forhold, så både arbejdsgiver og arbejdstager kan fokusere på det, de er bedst til. Kontakt Sagførerne for hjælp og rådgivning.

Kan man fyre en medarbejder uden advarsel?

Det er som udgangspunkt muligt at fyre en medarbejder uden forudgående varsel. Det er dog vigtigt forinden en fyring uden advarsel at undersøge, om den vil være i strid med gældende lovgivning, overenskomster, ansættelseskontrakten eller virksomhedens interne politikker. Det er nemlig afgørende, at en fyring uden advarsel håndteres korrekt. Hvis du er i tvivl, kan det være en god idé at søge rådgivning fra en af vores erhvervsadvokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret.

Det er dog kun relevant for arbejdsgiveren at give en advarsel, såfremt advarslen omhandler noget, som arbejdstageren har mulighed for at rette op på. En opsigelse begrundet i subjektive forhold vil nemlig være langt mere holdbar, såfremt arbejdsgiveren tidligere har givet medarbejderen en skriftlig advarsel om de samme forhold. Sørg derfor som udgangspunkt for, at der er sammenhæng mellem den skriftlige advarsel og begrundelsen for fyringen.

Hvor mange advarsler før fyring?

Timelønnede medarbejdere har normalt ikke et opsigelsesvarsel, hvilket betyder, at de kan fyres med dags varsel, og fyringen behøver ikke nødvendigvis at være sagligt begrundet eller være begrundet i en forudgående advarsel. Før man opsiger en timelønnet medarbejder, er det dog vigtigt at undersøge, om der gælder særlige regler for medarbejderen. Dette kan omfatte:

  • Overenskomster: Kontroller om medarbejderen er dækket af en overenskomst, som kan give dem et opsigelsesvarsel eller anden beskyttelse.
  • Funktionærstatus: Undersøg om den timelønnede medarbejder har status som funktionær. Hvis ja, er denne omfattet af funktionærlovens regler om opsigelse, som inkluderer opsigelsesvarsler og krav om saglighed.

  Hos Sagførerne er vi specialiseret i at rådgive små og mellemstore, ejerledede virksomheder om alle de spørgsmål, der opstår ved drift af denne type virksomhed. Vi tilbyder en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret.

Funktionærloven advarsel

En funktionær kan godt være timelønnet. Et eksempel på en timelønnet funktionær er en studentermedhjælper, der arbejder på et kontor mere end 8 timer om ugen. De formelle krav til en advarsel er ikke fastsat i funktionærloven eller anden lovgivning, men er baseret på retspraksis. En advarsel skal være klar og utvetydig, og det skal tydeligt fremgå, hvilken adfærd medarbejderen skal ændre.

Hvis den pågældende medarbejders arbejdsopgaver ikke er omfattet af funktionærloven, og denne heller ikke er ansat i en funktionærlignende stilling, betragtes man som timelønnet. Ansættelsesvilkårene vil herefter variere afhængigt af arbejdspladsens regler og politikker. Du kan læse mere om advarsler til funktionærer her.

Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om advarsler til timelønnede medarbejdere. Første samtale med en advokat er altid uforpligtende.

Advokat ifm. advarsler timelønnede

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med timelønnede og advarsler. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon