Hør, om vi kan hjælpe: 3842 4476
Det er helt uforpligtende
Det er helt uforpligtende
Ingen virksomhed ønsker uforudsete problemer, når det gælder udarbejdelsen af en ansættelseskontrakt til sine timelønnede medarbejdere. Hos Sagførerne forstår vi, at en korrekt ansættelseskontrakt er fundamentet for et trygt og gennemsigtigt samarbejde mellem arbejdsgiver og timelønnede. Vi starter altid med at gennemgå de konkrete forhold, din virksomhed står overfor, så den ansættelseskontrakt, du ender med, passer perfekt til din situation.
Processen hos Sagførerne er enkel og overskuelig. Først laver vi en indledende drøftelse, hvor vi kortlægger dine ønsker og behov. Derefter udarbejder vi en skræddersyet ansættelseskontrakt for dine ansatte baseret på gældende lovgivning og praksis. Vi sikrer, at ansættelseskontrakt præcist beskriver alle væsentlige forhold ved dine timelønnede medarbejderes ansættelse, så I ved præcis, hvad I kan forvente. Med en solid ansættelseskontrakt undgår du, at du og dine timelønnede står i en utryg situation, og du minimerer risikoen for fremtidige tvister.
Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 3842 4476 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com
En ansættelseskontrakt er et ansættelsesretligt bevis. Ansættelseskontraktens formål er derfor at sikre, hvilke aftalte vilkår der regulerer ansættelsesforholdet. Ansættelseskontrakter er lovreguleret gennem ansættelsesbevisloven. Loven stiller visse minimumskrav, der skal være opfyldt, før ansættelseskontrakten er gyldig. Hvis der ikke er udfærdiget en gyldig ansættelseskontrakt, så kan den ansatte have ret til kompensation.
Skal du have hjælp til at udfærdige en ansættelseskontrakt? Kontakt Sagførerne, så vi kan hjælpe dig med dine ansættelsesretlige problmer.
I de fleste tilfælde skal der udfærdiges en ansættelseskontrakt på skrift. Timelønnede er omfattet af ansættelsesbevisloven, der foreskriver at der skal udfærdiges en ansættelseskontrakt, hvis ansættelsen overstiger 3 timer i en gennemsnitlig periode på 4 uger. Der skal derfor i langt de fleste ansættelsesforhold udfærdiges en kontrakt.
Ansættelsesbevis loven trådte i kraft den 1 juli 2023. Derfor er det kun ansættelsesforhold indgået efter denne dato, hvor der er krav på ansættelseskontrakter. Hvis den ansatte ønsker en skriftelig kontrakt, så har denne krav på at få udfærdiget en, uanset hvornår ansættelsesforholdet begyndte.
Ansættelseskontrakter er en lovreguleret aftale. Der er ved ansættelse i høj grad aftalefrihed. Det kan således i mange tilfælde frit aftales, hvilken løn der betales og om der gives tillæg. Derudover kan der aftales hvilken opsigelsesperiode, der skal gælde for den ansatte, samt hvor meget der skal arbejdes. Den ansatte og du kan derfor selv aftale jer frem til ansættelsens omfang og indhold. Det er ansættelsens indhold, der skal udfærdiges på ansættelseskontrakten.
Lov om ansættelsesbeviser stiller følgende krav til en ansættelseskontrakt:
Hvis den ansatte arbejder under 3 timer i gennemsnit, på en periode over 4 uger, så har den ansatte ikke krav på en ansættelseskontrakt. Vi anbefaler dog at alle ansatte har en kontrakt, samt at du som arbejdsgiver opbevarer en kopi, der er underskrevet af begge parter.
Læs mere om ansættelseskontrakter her, heriblandt om kompensation og ugyldige ansættelseskontrakter
En ansættelseskontrakt er et ansættelsesretligt dokument. Ansættelsesbevisloven foreskriver, at ansættelseskontrakter skal udformes skriftligt. Ansættelsesbevisloven foreskriver ikke at kontrakterne skal være underskrevet af parterne. Derfor kan en ansættelseskontrakt være gyldig selvom kontrakten ikke er underskrevet. Ansættelseskontrakten kan derfor stiltiende indgås af den timelønnede ansatte. En stiltiende accept af ansættelseskontrakten, kan foreligge, hvis den timelønnede ansatte indtræder i stillingen.
Vi hos Sagførerne anbefaler dog at ansættelseskontrakten underskrives af begge parter, samt at du som arbejdsgiver opbevarer en underskrevet kopi. Dette sikrer at du kan dokumentere at ansættelsen er indgået, på de i kontrakten aftalte vilkår. Det kan også være relevant at du som arbejdsgiver kan fremvise den underskrevne ansættelseskontrakt, så du kan bevise, at den timelønnede ansatte er indforstået med et givent vilkår.
Hvis den ansatte har modtaget en mangelfuld ansættelseskontrakt, eller slet ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, som der var krav på, så kan den timelønnede ansatte have krav til godtgørelse. Hvis ansættelsesforholdet er reguleret af en overenskomst, vil der typisk i overenskomsten være fastsat en frist, som giver arbejdsgiveren mulighed for at opfylde kravet om mangelfri ansættelseskontrakt. Fristen vil typisk være 14 dage, men er forskellig efter overenskomsten. Hvis ikke den overenskomst ansatte inden for denne periode har modtaget en gyldig ansættelseskontrakt, vil der kunne opstå et krav på kompensation.
Størrelsen af godtgørelses beløbet vil afhænge af sagens karakter.
Hos Sagførerne er vi eksperter i ansættelsesret. Kontakt os, så vi kan drøfte dine ansættelsesretlige problemer.
Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en
uforpligtende samtale. Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan
blive hjulpet.
Har du brug for hjælp til at udforme en ansættelseskontrakt? Så tøv ikke med at kontakte os. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du
kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi
kontakter dig inden for 24 timer.
Første samtale er helt uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.
Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov
Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev