Kontakt Kontakt os

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer - Det er helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os.


8743 5527

Hør, om vi kan hjælpe: 8743 5527

Det er helt uforpligtende

Det siger vores kunder om os

når de anmelder os på Trustpilot

Timelønnedes overarbejde

Er du i tvivl om hvilke regler, der gælder for timelønnedes overarbejde? I det følgende bliver typiske spørgsmål, som kan opstå omkring timelønnedes overarbejde, gennemgået, herunder blandt andet, hvordan overarbejde skal udbetales. Har du flere spørgsmål eller brug for vejledning i en konkret sag, så tøv ikke med at kontakte Sagførerne, da vi har behandlet adskillige lignende sager inden for denne juridiske disciplin.

Typiske spørgsmål

  • Hvad er overarbejde?
  • Kan timelønnede medarbejdere have overarbejde?
  • Hvilke regler gælder for timelønnedes overarbejde?
  • Hvad er satsen for overarbejde?
  • Hvordan skal overarbejde udbetales?

Kontakt vores specialiserede advokater


Anne-Mette Aaris Kappelborg - advokat (L) Andreas Bengtsen - advokatfuldmægtig Ring på tlf.: tlf.: 8743 5527 Eller send en mail til amk@sagfoererne.com

Overarbejde


Hvad er overarbejde?

Overarbejde refererer til arbejde, der overstiger det aftalte antal timer pr. dag, uge eller måned mellem virksomheden og medarbejderen. Det er vigtigt at vide, hvordan man håndterer overarbejde og hvad der eventuelt skal betales til medarbejderen. Bemærk, at der er forskelle på reglerne for overarbejde afhængigt af, om medarbejderen er dækket af en overenskomst eller ej.

De almindelige årsager til overarbejde er:

  • Mangel på medarbejdere
  • Sygdom
  • Ferie
  • Sæsonudsving
  • Uventet høj ordre/efterspørgsel

  Ønsker du at vide mere om funktionærers overarbejde, samt hvad dette helt præcist er? Du kan læse meget mere ved at trykke her.

  Kontakt Sagførerne for råd og vejledning i forbindelse med timelønnedes overarbejde. Vores advokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret står klar til at hjælpe dig.

Kan timelønnede medarbejdere have overarbejde?

Er din medarbejder timelønnet, vil denne som oftest få sin normale timeløn for hver mer- eller overarbejdstime. Hvad dine medarbejdere er berettiget til ved almindeligt overarbejde, aftenarbejde, arbejde på søn- og helligdage, samt overarbejde på særlige tidspunkter, afhænger af deres kontrakt og overenskomst.

Hos Sagførerne er vi specialiseret i at rådgive små og mellemstore, ejerledede virksomheder om alle de spørgsmål, der opstår ved drift af denne type virksomhed. Vi tilbyder en enkel og effektiv måde at sikre, at dine ønsker og din fremtidige situation er i overensstemmelse med gældende ret.

Hvilke regler gælder for timelønnedes overarbejde?

Reglerne for timelønnedes overarbejde afhænger af, hvorvidt den pågældende er omfattet af en overenskomst eller ej. Er den timelønnede medarbejder omfattet af en overenskomst, vil denne fastsætte, hvor mange timer medarbejderen normalt skal arbejde pr. dag, uge eller måned.

Overenskomsten vil desuden beskrive:

  • Hvad der er normal arbejdstid
  • Hvad der er overarbejde
  • Hvordan man skal betale for overarbejde

  De fleste overenskomster forsøger at undgå overarbejde. Såfremt det alligevel sker, skal medarbejderen normalt have ekstra betaling og måske også mulighed for afspadsering. Reglerne for dette står i overenskomsten.

  Er den timelønnede medarbejder ikke omfattet af en overenskomst, bestemmes reglerne for overarbejde og betaling i ansættelseskontrakten eller medarbejderhåndbogen. Ønsker du ligeledes at vide mere om, hvilke regler, der gælder for funktionærers overarbejde? Tryk her for at læse mere.

  Arbejdsgivere er underlagt et kompliceret arbejdsretligt regelsæt. Vi kender reglerne og kan rådgive dig, så du kan fokusere på din forretning. Kontakt os for en uforpligtende samtale om timelønnedes overarbejde. Herefter vil vores erhvervsadvokater hjælpe dig videre.

Hvad er satsen for overarbejde?

Satsen for timelønnedes overarbejde afhænger af, hvorvidt disse er omfattet af en overenskomst. Er dette ikke tilfældet, vil satsen for overarbejde typisk fremgå af medarbejdernes ansættelseskontrakt eller medarbejderhåndbogen.

Såfremt din virksomhed derimod er underlagt en overenskomst, indebærer det normalt følgende:

  • 50 % overtidstillæg for de første tre overarbejdstimer
  • 100 % overtidstillæg for overarbejdstimer ud over dette antal

  Det bemærkes, at der for timelønnede medarbejders overarbejde på søn- eller helligdage typisk gælder en sats på 100% af timelønnen fra den første overarbejdstime.

  Kontakt Sagførerne, hvis du ønsker rådgivning til dette emne. Vi er eksperter på området og kan derfor hjælpe dig bedst muligt, hvis du ønsker at vide mere om timelønnedes overarbejde. Første samtale med en advokat er altid uforpligtende.

Hvordan skal overarbejde udbetales?

Det er overenskomsten, der afgør, hvilke rettigheder dine medarbejdere har, hvis du beder dem arbejde over. Der er ingen øvre grænse for overarbejde, men det følger typisk af overenskomsterne, at overarbejde skal begrænses mest muligt.

Såfremt du pålægger en timelønnet medarbejder overarbejde, skal denne have ekstra betaling for det. Betalingen starter fra det tidspunkt, hvor overarbejdet begynder, og afregnes pr. påbegyndt halve time.

Tryk her  for at læse mere om, hvordan funktionærers overarbejde skal udbetales, herunder om forskellen på afspadsering og udbetaling.

Medarbejderne er virksomhedens vigtigste ressource. Derfor skal der være styr på de ansættelsesretlige forhold, så både arbejdsgiver og arbejdstager kan fokusere på det, de er bedst til. Kontakt Sagførerne for hjælp og rådgivning.

Advokat ifm. timelønnedes overarbejde

Hos Sagførerne er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Herefter vurderer vi, hvordan du bedst muligt kan blive hjulpet, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med timelønnedes overarbejde. Vores advokater kan kontaktes på mail eller telefon. Du kan desuden udfylde vores kontaktformular nedenfor, hvorefter vi kontakter dig inden for 24 timer.

Første samtale er altid uforpligtende. Vi sender ikke en regning, uden at vi forinden har lavet en aftale med dig og sendt dig en ordrebekræftelse.

Mød hele teamet med speciale i erhvervsret

Fandt du ikke lige det du søgte? Så se vores andre ydelser her...

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer for en uforpligtende samtale.

Når du kontakter Sagførerne i hverdagene, får du kontakt til én af vores juridiske medarbejdere inden for 24 timer - og normalt endnu hurtigere. Vi er klar til at hjælpe dig, og du får ikke en regning fra os, uden at det er aftalt med dig først. Når du har udfyldt kontaktformularen og indsendt din forespørgsel, får du en kvittering på e-mail.

Du er også velkommen til ringe til os på telefon: 8743 5522

Du finder os både i Jylland og på Sjælland


Hovedkontor

Sagførerne
Møllegårdsvej 1
8240 Risskov

Se rutevejledning

Herlev kontor

Sagførerne
Lyskær 8
2730 Herlev

Se rutevejledning

kort

Nyhedsbrev

Få gratis råd om dine private forhold. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores spændende informationer én gang i kvartalet. Her kan du i ro og mag læse om, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt i juraens verden.
mennesker der kigger på en skærm
Justitia

Sagførerne er 100% uvildige og varetager alene dine interesser

Sagførerne er medlemmer af advokatsamfundet og underlagt de advokatetiske regler. Endvidere har vi tavshedspligt efter loven. Du kan trygt regne med, at vi alene varetager dine interesser, og at vi er 100 % uvildige i vores rådgivning.


Advokatsamfundet
© 2024 | Sagførerne Advokatinteressentskab | CVR-NR 26329361
Facebook ikon